• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.01.2020

08:47

AMERIKANAC SE SAMOUBIO! Nestvarni Federer bio na ivici ambisa, ali SPASIO 7 MEČ LOPTI, preživeo povredu i Tenisa za polufinale AO!

Tenis

AMERIKANAC SE SAMOUBIO! Nestvarni Federer bio na ivici ambisa, ali SPASIO 7 MEČ LOPTI, preživeo povredu i Tenisa za polufinale AO!

Podeli vest

Rodžer Federer se plasirao u polufinale Australijan opena pošto je u četvrtfinalu pobedio Amerikanca Tenisa Sandgrena sa 6:3, 2:6, 2:6, 7:6, 6:3 posle tri sata i 28 minuta igre


Švajcarac u polufinalu čeka boljeg iz meča između Novaka Đokovića, koji je u tri seta savladao Miloša Raonića.

Bio je Federer nadomak eliminacije. Gubio je 2:1, pretila mu je elominacija, jer je Amerikanac imao čak sedam brejk lopti. Ali, preživeo je sve maestralni Švajcarac. Spasio sedam meč lopti u četvrtom setu, izbori peti i slomio Amerikanca.

ŠALJIVDŽIJA FEDERER: Neće Tenis sigurno igrati bejzbol s tim imenom!

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Federer je dobio prvi set. Bio mu je dovoljan jedan brejk kako bi stigao do seta i prednosti u meču. Međutim, to je bilo svet. Amerikanac je upalio motore nakon što je izgubio set i posle preokreta se plasirao u polufinale prvog grend slema u sezoni.

NOLE SVE ZABEZEKNUO PRED MEČ SA RAONIĆEM: Zemljak je, pa se DOGOVORIMO!

KIRJOS SE SLOMIO! Smrt Kobija Brajanta ga je dotukla!

 

Foto: Tanjug/AP Photo

 

 

 

 

 

U drugom setu Amerikanac je napravio brejk i poveo 4:1, a potom na Federerov servis iskoristio i set loptu za izjednačenje u meču. I u trećem setu je Tenis brzo stigao do prednosti od  4:1. Potom je viđena žestoka borba u osmom gemu. Spasio je Rodžer pet set loptu, ali šestu nije mogao i Tenis je preokrenuo rezultata na 2:1.

Bio je to početak kraja trećeg tenisera sveta u ovom meču. Bar je tako delovalo! Bilo je jasno da Federer ima i nekih problema, da ga muči povreda, jer se u trećem setu vrlo otežano kretao. U takvim okolnostima nije mogao da pruži najbolje od sebe.

Brejka u četvrtom setu nije bilo do desetog gema. Tenis je imao ne samo tri brejk, nego i tri meč lopte. Ali, spasio je Federer sve tri i izjednačio rezultat na 5:5, a onda izborio i taj-brejk.

U 13. gemu Amerikanac je ponovo bio nadomak pobede i ponovo sve prokockao. Sam je sebe uništio! Tenis je imao u ovog gemu čak četiri meč lopte. Ali, preživao je Federer sve, spasio se i izborio peti set. 

U odlučujućem setu, Tenis je ostao bez servis gema u šetom gemu, kada je Federer poveo sa 4:2, a onda rutinski sačuvao prednost za pobedu posle tri sata i 28 minuta igre.

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija