• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: D. LJ.

05.02.2020

07:05

NOLE NESALOMIVI! Srpski teniser MENTALNOM SNAGOM UNIŠTAVA protivnike na terenu!

Tenis

NOLE NESALOMIVI! Srpski teniser MENTALNOM SNAGOM UNIŠTAVA protivnike na terenu!

Podeli vest

Novak Đoković samo tri puta izgubio duel u kojem je imao meč loptu, a dobio je 14 susreta u kojima je rival bio na poen od pobede * Federer čak 22 puta poražen nakon što nije iskoristio meč loptu, dok se Rafaelu Nadalu to dogodilo osam puta

Najbolji kad je najpotrebnije, to je suština Novaka Đokovića! Naš as je u karijeri samo tri puta izgubio duel u kojem je imao meč loptu, a dobio je čak 14 susreta u kojima je rival bio na poen od pobede!

Bez premca

Novak je mentalna gromada, može da izdrži, ne kilograme, nego tone pritiska. U tome je za klasu iznad Federera i Nadala
Nikola Pilić, teniski stručnjak

Đokovićevi najveći rivali su daleko slabiji - Rodžer Federer je čak 22 puta poražen nakon što nije iskoristio meč loptu, dok se Rafaelu Nadalu to dogodilo osam puta.

Ključ uspeha

Nole je pre tri dana osmi put u karijeri osvojio Australijan open i još jednom pokazao da meč nije gotov dok on ne kaže da je kraj. Bio je Đoković na ivici provalije, gubio je od Dominika Tima sa 2:1 u setovima. Početkom četvrtog Nole se suočio sa brejk loptom, koja je imala težinu meč lopte, ali se izvukao i u nastavku meča preokrenuo rezultat i pobedio.

NEMCI SE POKLONILI ĐOKOVIĆU! Uzdrmani KRALJ je uspeo da SPREČI POKUŠAJ PREVRATA, odbranio je kraljevstvo!

VAJDA OTKRIO DETALJE IZ PROŠLOSTI! Ovo niste znali o Đokoviću i njegovom treneru!

 

Foto: AP/Photo

 

 



Novak je tako potvrdio da je mentalno ubedljivo najjači teniser na svetu. Samo tri tenisera na svetu mogu da se pohvale da su protiv Đokovića spasili meč loptu i potom trijumfovali. To su učinili Mihael Južni 2007. u polufinalu turnira u Roterdamu, a dve godine kasnije i Rafael Nadal u polufinalu mastersa u Madridu. Poslednji je Marin Čilić, kojem je to pošlo za rukom 2018. u finalu Kvinsa.

Prvi reket sveta je čak 14 puta izlazio kao pobednik u mečevima u kojima je teniser sa druge strane mreže imao meč loptu. Od toga, četiri puta mu je to polazilo za rukom na grend slemovima, a u tri navrata je preokrenuo rezultat protiv Rodžera Federera. Dvaput je protiv Švajcarca to uradio na Ju-Es openu (2010. i 2011), isto je ponovio i prošle godine u finalu Vimbldona.

Foto: informer

 



- Mentalna snaga verovatno igra najvažniju ulogu u tenisu. Da biste dobili neizvesne duele i prebrodili teške trenutke tokom meča, neophodno je da posedujete tu unutrašnju snagu. To je ključ uspeha - ističe Đoković.

U teniskom svetu se mentalnom gromadom smatra i Rafael Nadal, ali Španac ima slabiji skor od srpskog tenisera. Po broju pobeda kada su bili suočeni sa meč loptom su na istom - 14, ali je Nadal čak osam puta gubio duel u kojem ga je poen delio do pobede. Najgori skor ima Rodžer Federer. Istina, Švajcarac ima najviše pobeda u situacijama kada je rival imao meč loptu (22), ali ima isto toliko poraza u mečevima u kojima ga je jedan poen delio od trijumfa.

(VIDEO) NOLETOVO SLAVLJE IZA KULISA! Prilika da zavirite u svlačionicu šampiona: Ivanišević napravio haos sa šampanjcem!

POMENULI SU I UGROŽENU CRKVU! Podgorica se poklonila Novaku, dugo se skandiralo našem asu!



Đokovićev bivši trener Nikola Pilić smatra da Federer i Nadal ne mogu da se porede sa srpskim teniserom kada je reč o mentalnoj snazi.

- Novak je za klasu iznad Rafe i Rodžera u tom segmentu. Ako je neko mentalna gromada, to je onda Đoković. Može da izdrži ne kilograme, nego tone pritiska. On u svakom velikom finalu protiv sebe ima protivnika i publiku, a na kraju opet pobedi. Nisam siguran da bi Federer i Nadal to mogli. Setite se kako je Rafa kukao posle finala ATP kupa, kada je izgubio od Noleta. Smetali su mu srpski navijači. A Đoković je uvek u situaciji da protiv sebe ima publiku - poručuje Pilić za Informer.

Foto: Starsportphoto

 


Šampionske muke

Hrvatski stručnjak smatra i da je Novak ove sezone favorit za osvajanje još dva grend slema, ali i Olimpijskih igara.

- U sportu ništa nije sigurno, ali kada Novak igra u "šestoj brzini", njega će neko teško pobediti. Biće favorit na Vimbldonu i Ju-Es openu, dok je na Rolan Garosu Nadal neprikosnoven, ali sigurno se Đoković neće predati bez borbe. Ova godina je specifična zbog Olimpijskih igara i Novak silno želi da osvoji zlato. Kada ste šampion kao što je Nole, onda ste u problemu, jer se i srebro sa OI gleda kao neuspeh, a to je u suštini sjajan rezultat - zaključuje Pilić.

Bonis video

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija