• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

10.03.2020

07:05

NOVAK JEDE ĆEVAPE I SARMU! Ovo sigurno niste znali, OTKRIVAMO kako se ZAISTA HRANI najbolji teniser sveta!

Tenis

NOVAK JEDE ĆEVAPE I SARMU! Ovo sigurno niste znali, OTKRIVAMO kako se ZAISTA HRANI najbolji teniser sveta!

Podeli vest

Ljubica Komlenić, lična kuvarica Novaka Đokovića, kaže da srpski as ne konzumira ništa životinjskog porekla, kao ni proizvode s glutenom i šećerom * On jede vegansku sarmu sa kiselim kupusom, vegapčiće i vege-burger, dodaje Ljubica

Novak Đoković je vegan i ne jede apsolutno ništa što je životinjskog porekla, otkriva za Informer Ljubica Komlenić, kuvarica i prijateljica najboljeg tenisera sveta!

Zablude

Nije istina da vegan ne može biti šampion sveta i Novak je to dokazao
Ljubica Komlenić

Ishrana srpskog asa aktuelna je tema već godinama, pre svega jer je jedan od retkih sportista koji ne jedu meso. Đoković je način ishrane promenio u avgustu 2015, ali se tada spekulisalo da li je vegan ili vegeterijanac, jer nije nikada precizirao šta tačno čini njegovu ishranu.

AU, HRVAT OTKRIO NOVAKOVU TAJNU! Đoković TO DOBIJA pred svaki meč i SKUPO PLAĆA!

AMERIKANAC RASKRINKAO NADALA! Rafa je malo lagao! Mekinro OTKRIO ŠTA ŽELE NOVAK, ŠPANAC...

 

Bitna je tehnika

U ekskluzivnom razgovoru za Informer u junu 2017. godine rekao je kako je opet počeo da jede jaja i ribu. U aprilu prošle godine ponovo je jasno i glasno istakao da nije vegan i da ne izbegava gluten.
Ipak, izgleda da se za manje od godinu dana nešto značajno promenilo. Ljubica Komlenić, dama zadužena za Novakov jelovnik i svetski priznata kuvarica iz Bača u Vojvodini, tvrdi da je Đoković vegan.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Emozioni!!! @jelenadjokovicndf @djokernole

Објава коју дели Ljubica Komlenic_official (@komlenicljubica) дана 21. Феб 2020. у 2:25 PST

 


- Novak ne jede ribu, ne jede ništa životinjskog porekla, kao ni šećer niti gluten. Ja njemu, kao kuvar profesionalac, pomažem sa obrocima, a on meni da učim i usavršavam se, jer radim njegovu ishranu koja je kompletno veganska. I dalje jede tradicionalnu srpsku hranu, koja mu je među omiljenima, ali naravno vegansku verziju. Kad god dođe u Srbiju, mi ga veganskom sarmom sa kiselim kupusom podsetimo na tradicionalne ukuse. Umesto ćevapa napravili smo vegapčiće, dok umesto pljeskavice jede vege-burger - otkriva Komlenićeva, koja više od dve decenije živi i radi u Italiji.

 

 

(FOTO) ĐOKOVIĆ SE DAO U "POTERU ZA VANZEMALJCIMA"! Nole posetio DESTINACIJU U SRBIJI koja krije zanimljivu priču!

NEKAD ON, DANAS ĐOKOVIĆ! Beker čestitao rođendan legendi tako što ga je uporadio sa Noletom!

 

 

 

 

Jelena ne pravi jelovnik

Novak Đoković je u junu 2017, upravo u ekskluzivnom razgovoru za Informer, demantovao spekulacije da ga je supruga "navukla" na ishranu bez mesa.

- Meso sam prestao da jedem u avgustu 2015, što iz etičkih, što iz zdravstvenih razloga. Čuo sam da pričaju kako mi žena brani da konzumiram meso. Pa ona ga sama jede sad u trudnoći - rekao je tada Novak.

Novak je jedno vreme bio žestoko kritikovan zbog načine ishrane, jer je u tom periodu drastično smršao. Godinama se svi pitaju šta je razlog takve odluke, a u januaru ove godine, tokom Australijan opena, naš as je otkrio da meso ne jede iz etičkih razloga jer ne može da gleda kako ubijaju životinje.

Uprkos tome i dalje se smatra da veganska ishrana nije dobra za profesionalnog sportistu, ali Ljubica Komlenić brani Novakov stav.

- Svetu fali kulture što se tiče ishrane. Ljudi treba da uče svaki dan i steknu kulturu, jer nije istina da ako je neko vegan ne može da unese proteine, minerale i vitamine. Bitna je tehnika prilikom pripreme hrane. Više neophodnih namirnica možete uneti kroz veganske obroke ako ih pravilno pripremate nego kad se ispeče jagnje na ražnju. Sve se sprema na niskim temperaturama, bez korišćenja masnoće. Nije istina da vegan ne može da bude šampion sveta i Novak je to dokazao - jasna je Ljubica.

4,5 godina 

Novak ne jede meso

 

Susret u Rimu

Dama koja je ujedno trener italijanske kulinarske reprezentacije otkriva da je Novak divan za saradnju i da ga je neočekivano upoznala.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prima di tutto le persone!!! Giornata spettacolare!!! I love you all!!!

Објава коју дели Ljubica Komlenic_official (@komlenicljubica) дана 18. Сеп 2019. у 12:28 PDT

 


- Novak je divna duša i osim toga što je vrhunski sportista on je veliki čovek i sjajan otac. Odličan je prijatelj i s njim ne može biti loša saradnja. Upoznali smo se pre tri i po godine na masters turniru u Rimu. Ja sam rukovodila timom od 300 kuvara koji su spremali hranu za najistaknutije zvanice. Porodica Đoković je na mojoj jakni videla ime i prezime, pitali su me da li sam iz Srbije i tako smo se upoznali. Ne verujem u slučajnosti. Ne brinem o ishrani cele porodice Đoković, već samo o Novakovoj - zaključuje Ljubica.
 

 

 

Bonus video

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mirko

pre 4 godine

To tako dok se ne potrose zalihe korisnih materija, a posle ce biti kao i svi ostali vegani posle 2, 3,4 ,10 godina u zavisnosti od organizma, prvo salmon, pa jaja i na kraju sirovo meso...

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija