• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

11.06.2020

08:21

NOVAK BRUTALNO ODGOVORIO NA KRITIKE! Nikoga NE TERAM da JEDE, PIJE I MISLI kao ja!

Tenis

NOVAK BRUTALNO ODGOVORIO NA KRITIKE! Nikoga NE TERAM da JEDE, PIJE I MISLI kao ja!

Podeli vest

Ne razumem zašto ja ne mogu da kažem svoje mišljenje, ne naređujem nikome da jede i pije kao ja * Pogađaju me kritike da širim netačne informacije koje mogu da naruše nečije zdravlje, kaže Novak Đoković

Želim da kažem svoje mišljenje, a ne da nekoga teram da živi kao ja, kaže prvi teniser sveta Novak Đoković (33)! Naš as ističe da su ga pogodile optužbe da promoviše kvazinaučnike i širi netačne informacije koje mogu da ugroze zdravlje ljudi.

Signali od Boga

I ja primenim savete osoba koje znaju manje o sportu, jer mi možda kroz njih Bog šalje signale
Novak Đoković

Najbolji srpski sportista svih vremena privlačio je pažnju tokom karantina usled epidemije koronavirusa razgovorima na društvenim mrežama, a pre svega kontroverznim mišljenjima.

Poredi se s Trampom

Novak je, između ostalog, rekao da nije za obaveznu vakcinaciju protiv koronavirusa. Takođe je jednom prilikom rekao da "poznaje ljude koji su pomoću moći molitve uspevali i najotrovniju hranu i najzagađeniju vodu da pretvore u lekovitu". Zbog ovih reči, Novaka su napali sa svih strana, a oglasio se čak i naš poznati epidemiolog Predrag Kon i poručio mu da ubuduće ne komentariše vakcinaciju.

Novak kaže da ne razume zašto bi trebalo da mu se zabrani da daje mišljenje o nečemu što nije njegova struka.

Naslov

Novak Đoković se u inostranstvu često susreće sa tim da mnogo veći procenat ljubitelja tenisa više voli Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Srpski teniser je ispričao neverovatnu anegdotu i otkrio da mu se to desilo i u njegovom rodnom Beogradu.

- Bio sam u šetnji sa decom i ženom na Savskom keju. Prišao mi je jedan čovek i rekao: "Znaš li ti da sam ja jedini koji navija za Federera protiv tebe, a da je iz Srbije?" Rekao sam mu: "Ako si jedini, to je super!" Baš mi je bilo drago da popričamo. Molio me je da mu ne zamerim. Očekuje se da kad si iz Srbije simpatišeš srpske igrače, ali da li to mora da bude obavezno? Ne mora! - iskren je Novak.


- Pogađa me kada kažu da širim platformu za pseudonauku i netačne informacije i da to utiče na zdravlje ljudi. Neću ja nikome da kažem da mora da jede, pije i misli kao ja. Postoji usiljeni kodeks ponašanja za sportiste prema kojem mi ne smemo da govorimo ni o čemu van posla kojim se bavimo. Zašto ja ne bih mogao da iznesem svoje mišljenje?! - pita se Đoković.

Đoković je sebe uporedio i sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

- U privilegovanoj sam poziciji kao prvi teniser sveta da sve što kažem odjekuje kao da imam megafon. Sve što kažete na mrežama brzo otputuje. Tako i predsednik SAD Donald Tramp komunicira, to je normalno. I ja sam primenio mnoge savete od osoba koje znaju manje o tenisu od mene. Da nisam, možda bih time izgubio mogućnost da upijem signale koje mi je Bog poslao kroz tu osobu - jasan je Novak.

Veruje u emocije

Kada je Novak Đoković u pitanju, kontroverzna tema je i njegova ishrana. Godinama ne jede meso niti bilo šta životinjskog porekla, a nedavno je otkrio i da je na dijeti koja podrazumeva 16 sati gladovanja tokom dana. Srpski teniser je ponovo objasnio da se ne izgladnjuje, ali i otkrio da je u čuvenom finalu Vimbldona prošle godine, kada je spasio dve meč lopte protiv Rodžera Federera i na kraju osvojio trofej, izašao gladan na teren.


- Jedem u određeno vreme, a kad ne jedem, pijem tečnost. Ne uzmem četiri jajeta sa slaninom ujutro. Pred finale Vimbldona sam bio najviše na tečnosti i laganoj hrani. I maratonci trče dugo i za to vreme samo piju vodu, sve je moguće. Verujem u psihu i emocije - zaključuje Novak.


Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Drummer Zex

pre 3 godine

Nole brate, treba da shvatiš da tvoja popularnost nosi mnogo veće breme nego nekoga "iz mase". Treba da shvatiš da tvoje reči izgovorene javno pred milionskim auditorijumom bivaju, od mnogih kojima razmišljanje nije jača strana, shvaćene zdravo za gotovo. Treba da shvatiš da je ponekad "usiljeni kodeks" ponašanja zapravo i smišljen da bi se izbegle dvosmislenosti. Treba da shvatiš da ti uspeh u tenisu ne obezbeđuje mesto u bilo kojoj drugoj oblasti, pogotovo iz razloga što tebe sledi masa i kune se u tebe kao da si bezgrešan. Razmisli o tome. Razmisli koliko njih će mene sada napljuvati jer sam se, Bože moj, drznuo da pričam Noletu šta ja mislim da bi trebalo. Još uvek nisam čuo da si se na bilo koji način izvinio ili ogradio od onog napušavanja publike (možda i jesi, daj neki link). Deca i matori konji će misliti da je to okej, tako će i oni napušavati svakoga ko im bude zviždao kada oni pomisle da su u pravu. VELIKO je breme na tvojim leđima Nole. Razmisli. Nisi ni za šta kriv, ali razmisli. I pobedi ih sve tamo na terenu, samo napred!

NEBOJŠA

pre 3 godine

НОЛЕТУ,као спортисти,свака част.остало ми се не свиђа,да не објашнјавам шта и зашто.АЛИ ЧОВЕК ИМА ПРАВО НА СВОЈЕ МИШЉЕЊЕ И СВОЈ СТАВ,МА КОЛИКО БИО У КРИВУ И ОСТАВИТЕ ГА ВИШЕ НА МИРУ.то што га малоумници доживлјавају као не погрешивог је њихов проблем !!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija