• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.11.2020

09:37

NE MOGU DA GA UĆUTKAJU! Šta im Đoković radi, "ubija"! Ovo hoće da SAKRIJU, ali Srbin je bez dlake na jeziku!

Tenis

NE MOGU DA GA UĆUTKAJU! Šta im Đoković radi, "ubija"! Ovo hoće da SAKRIJU, ali Srbin je bez dlake na jeziku!

Podeli vest

Novak Đoković je stigao u London na Završni masters, a Srbin ne dozvoljava da ga ućutkaju, što mesecima pokušavaju zbog osnivanja nove Unije igrača, pa je opet pričao o problemima igrača

Uoči starta ATP Tur finala u Londonu, Đoković je izrazio bojazan da bi problemi slabije rangiranih igrača, mogli da se nastave i u narednoj sezoni.

Pitanje je i kako će reagovati iz ATP posle najava da će novčane nagrade za učešće u kvalifikacijama i prvim rundama umanjiti. 

- Ima mnogo nezadovoljnih slabije rangiranih igrača koji nemaju šansu da se takmiče. Za tenis je sjajno što imamo priliku da se takmičimo na najvećim turnirima na svetu, barem na većini od njih po restartu sezone. Ali, brinu vesti da na fjučersima, prvom nivou takmičenja na profi turu, imate vrlo malo turnira, a najveća grupa igrača se takmiči upravo na njima - kazao je Đoković i  otkrio sa kakvim su se problemima sve suočavali.

Foto: reuters

 

- Pričao sam sa mnogim igračima koji su van 500 mesta, čak i onima koji su znatno slabije rangirani i oni traže bilo kakvu pomoć da se obezbede turniri za njih. 

On smatra da je kranje vreme da svi komuniciraju bolje i da se nađe način kako da sport preživi ovo nevreme i nastavi da napreduje. Njegov PTPA je nezavisan od ATP, organizacije koja rukovodi profesionalnim turnirima. Želja mu je da se čuje glas igrača koji su u problemu.

- Cilj PTPA biće da pokuša da sarađuje sa svim rukovodećim telima i svim stranama koji su uključeni u muški i ženski tenis kako bi se razumelo kako igrači mogu da imaju koristi od ovog sistema i više prilika i poslova, kako bi se produžila ta lista igrača koji u stvari žive od tenisa. Sada imamo svega oko 200 igrača koji mogu da zarađuju i žive od igranja tenisa - zaključio je prvi teniser sveta.

Foto: reuters

 

Novak će na ATP Tur finalu u grupi “Tokio 1970” startovati u ponedeljak, ne pre 15 časova, a protivnik mu je Argentinac Dijego Švarcman.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija