• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.11.2020

09:59

VAJDA PROGOVORIO I SVE OTKRIO! Evo šta se desilo, zašto je Đoković poražen od Nadala!

Tenis

VAJDA PROGOVORIO I SVE OTKRIO! Evo šta se desilo, zašto je Đoković poražen od Nadala!

Podeli vest

Trener Novaka Đokovića Marjan Vajda otvoreno je pričao o problemu prvog tenisera sveta u finalu Rolan Garosa protiv Rafaela Nadala

Đoković je šesti put u svojoj karijeri završio sezonu kao najbolji teniser na svetu i tako se izjednačio sa Pitom Samprasom po broju sezona okončanih na vrhu ATP liste.

 

Na Rolan Garosu je ove sezone stigao do finala, gde je od njega bio bolji  Rafael Nadal.

Cilj je jasan

Ispunio je cilj postavljen na početku ove godine, a u 2021. će se fokusirati isključivo na grend slemove da bi se približio Federeru i Nadalu 
Marjan Vajda

 

- Bilo je hladno i vetrovito u Parizu. Mnogi su pričali da će ti uslovi odgovarati Novaku ali Rafa je odigrao neverovatno u finalu. Imao je neviđenu dubinu u udarcima, dok Novak nije baš bio sav svoj. Šteta je što je prethodno izgubio onaj četvrti set nepotrebno - kazao je Vajda.

Foto: reuters

 

Od Novaka su svi mnogo više očekivali na turniru u Beču i u Parizu, ali je delovao prilično neuainteresovano.

- Na kraju sezone možda nije imao istu motivaciju, jer je praktično osigurao prvo mesto do kraja godine na turniru u Beču. Vodio je 4:0 protiv Dominika u odlučujućem taj-brejku ali mu je falila ta varnica.

Vajda je posle uspešne takmičarske godine otkrio planove srpskog tenisera za naredenu sezonu.

- Novak je uradio nešto neverovatno tako što je šestu godinu završio na prvom mestu, sjajno dostignuće. Ispunio je cilj postavljen na početku ove godine, a u 2021. će se fokusirati isključivo na grend slemove da bi se približio Federeru i Nadalu - rekao je Vajda i dodao da nije bio siguran u kakvoj će formi biti Novak kada se sezona nastavi.

Foto: Starsportphoto

 

- Cenim to što je postigao uspehe posle restarta sezone. Bio sam zabrinut hoće li biti spreman, jer je preboleo i korona virus. Kad smo stigli u kamp u Marbelji fizički je bio dobar. Osvojio je Sinsinati, a da nije bilo one nesreće u osmini finala, mogao je i US Open.

Bonus video

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija