• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.01.2021

11:15

DŽABE POBUNA ZAKLJUČANIH TENISERA! Oglasio se direktor Australijan opena, nema dobre vesti!

Tenis

DŽABE POBUNA ZAKLJUČANIH TENISERA! Oglasio se direktor Australijan opena, nema dobre vesti!

Podeli vest

U Australiji je nastao haos, nakon što su u dva aviona sa teniserama koji pristižu u Melburn bili zareženi koronavirusom, pa je 47 igrača završilo u strogom karantinu

Teniseri su besni jer neće moći da treniraju dve nedelje i pitanje je da li će biti spremni za grend slem u Melburnu.

Dva testa pozitivna na koronavirus

Posle silnih problema oglasio se i direktor Australijan opena Kreg Tili.

Očigledno to nije ono što smo želeli da se dogodi. Trenutno imamo 643 negativna testa i nažalost dva pozitivna. Od samog početka smo znali da takve vrste rizika postoje. Svi koji su došli u Australiju morali su da dobiju negativan test 72 sata pre leta. Čim bi stigli, bili bi izolovani dok se ne uradi novi, ali uvek smo znali da tako nešto može da se dogodi -  rekao je Tili i dodao:

- Tužno je što su dve osobe imale pozitivan test, tako da je organizacija presudila da svi koji su putovali tim avionima mogu se voditi kao ’bliski kontakti’. Oni neće moći da imaju iste uslove kao i ostali igrači, koji mogu da treniraju.

Foto: ap photo

 

 

 

 

 

 

 

Brojne teniserke su se pobunile, misle da je nepravde da jendi treniraju, a drugi ne iako nisu zaraženi. 

- Situacija je teška. Moramo da uradimo sve da bude pravedno, posebno za one koji su izolovani. U slučaju da neko bude pozitivan, imaće osam, devet dana da se pripremi za turnir. Gledaćemo da obezbedimo uslove igračima da vežbaju u svojim sobama, uz nastavak praćenja situacije. Glavni cilj se ne menja: da svi budu zdravi i da virus ne izmakne kontroli.  Nijedan igrač/ica nije eliminisan/a. Tu odluku mogu da donesu sami igrači ako smatraju da tako treba. Očigledno je da izolovani igrači neće imati istu pripremu kao ostali, pa će odluku doneti danas ili sutra. Insistiram, najvažnije je da situacija za izolovane tenisere bude što pravednija. Nije idealno, ali na nama je da zajednicu učinimo sigurnom.

Nema odlaganja turnira

Turnira će se održati i to sa navijačima, najavio je Tili.

- Nećemo menjati datume turnira, u ponedeljak 8. februara startujemo. Prodaja ulaznica je u toku, 50 odsto publike će moći da prisustvuje i da tokom dve nedelje uživa u vrhunskom tenisu - aključio je Tili.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda
Politika

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na Zlatiboru građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda Dačić je na manifestaciji "Karavan bezbednosti saobraćaja" poručio da se svi učesnici ove kampanje zalažu za podizanje svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju i odgovornosti koje nosi vožnja na putu kako bi se smanjili rizici od nesreća.

26.07.2024

19:47

TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!
Live TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!

Ruski skanderi uništili punkt stranih plaćenika u industrijskoj zoni grada Harkova. Likvidirano oko sto vojnika. EU objavila prvu isplatu milijardu i po evra ruskih rezervi za Ukrajinu. Moskva najavila da će odgovoriti na transfer novca. Peskov najavio da će odgovor biti u skladu sa ruskim interesima. Svedočimo li rasrbljavanju Balkana? Kamala Haris tražila od premijera Izraela da završi rat u Gazi. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i istoričar umetnosti Bojan Bogavac.

26.07.2024

21:51

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)
Live TV

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)

Mandiću, Kneževiću i Bečiću, Hrvatska je zabranila ulazak. Šta žele da postignu hrvatske vlasti donošenjem ove selektivne odluke? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Vladimir Dobrosavljević, politički konsultant i Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program uključio se politikolog i prof. dr Vladimir Pavićević.

26.07.2024

16:32

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)
Live TV

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se prekjuče američkim kongresmenima na zajedničkom zasedanju oba doma Kongresa. On je tokom svog izlaganja tvrdio da je broj civilnih žrtava u Gazi minimalan, potpuno odbacivši realnost u čiju korist svedoče brojni snimci zabeleženi u ratom pogođenom regionu. Ove komentare izraelskog premijera analizirao je profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka.

26.07.2024

13:03

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija