• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.02.2021

14:21 >> 14:15

TAKO JE BREEEEE! NOVAK PROŠAO GOLGOTU, TRPEO BOLOVE, JEDVA SE KRETAO, ali vratio se s ivice ambisa i pokazao da je VELIKI BORAC! /FOTO/

Tenis

TAKO JE BREEEEE! NOVAK PROŠAO GOLGOTU, TRPEO BOLOVE, JEDVA SE KRETAO, ali vratio se s ivice ambisa i pokazao da je VELIKI BORAC! /FOTO/

Podeli vest

Novak Đoković je u osmini finala Australijan opena pošto je i pored povrede i mnogo muke savladao Tejlora Frica sa 7:6, 6:4, 3:6, 4:6, 6:2 posle tri i po sata igre


Nije opet briljirao prvi igrač sveta, ali je poveo protiv Frica sa 2:0. Bio je najbolji kada je bilo najpotrebnije. Nažalost, tokom trećeg seta se prvi teniser sveta povredio, to je Amerikanac iskoristio dobio dva seta i izjednačio rezultat na 2:2. Nole se u nastavku jedva kretao po terenu, nije mogao da pruži dostojan otpor rivalu, ali izdržao je do petog seta i tada pokazao zašto je jedan od najvećih svih vremena. Delovalo je kao da je Fric povređen, a ne Đoković, napravio je Srbin dva brejka i na servis rivala iskoristio drugu meč loptu.

Novaka Đokovića u narednom kolu čeka duel sa Milošem Raonićem i pitanje je u kakvom će stanju biti. 

 


 
Mučio se Novak u prvom setu koji je dobio tek posle 54 minuta igre. Amerikanas je odolevao našem asu do četvrtog gema kada je Đoković napravio brejk i poveo sa 4:1. 

 

Foto: reuters

 

Ali, zakazao je servis prvom teniseru sveta pa je Fric uzvratio, izjednačio na 6:6 i uveo set u taj-brejk. U odlučujućeg gemu Đoković je briljirao, poveo 6:1, iskoristio drugu set loptu za 7:1 u taj-brejku i 7:6 u setu. 

Brejkom je prvi teniser sveta otvorio drugi set. Potom je naš as prokockao sjajne šanse da ekspresno stavi tačku na ovaj deo igre.  Prvo je dve šanse za brejk prokockao u petom gemu,  pa potom u sedmom.  Onda je bio u problemu. Dve brejk lopte je spasao u osmog  gemu ali je sačuvao prednost i dobio set sa 6:4.

U trećem setu je usledila drama.

Novak Đoković je zabrinuo navijače početkom  seta! Proklizao je prilikom jednog pokušaja da stigne do loptice, a zbog toga mu je ukazana lekarska pomoć. Verovatno je bila u pitanju samo kratka poseta fizioterapeuta. Novak se vratio na terenu nakon masaže, odnosno tretmana delova tela u kojima je setio bol, srpski teniser je spreman da završi meč!

Potom je posle petog gema dobio tabletu verovatno protiv bolova jer je tokom poena pravio grimase kao da ga nešto boli. Ali, jedva je igrao u nastavku, pa je Fric napravio brejk i osvojio set sa 6:3.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Videlo se na Novakom licu da se ne oseća dobro na terenu, da trpi bolove, usporio je igru u  četvrtom setu. Nole se u nastavku jedva kretao po terenu, nije mogao da pruži dostojan otpor rivalu, samo je vraćao lopticu.

Pri rezultatu 3:2 za Frica nastao je haos. Navijači su morali da napuste tribine jer je u ponoć po tamošnjem vremenu na snagu stupio "lokdaun" zbog koronavirusa. Navijači su negodovali, zviždali, ali im to nije pomoglo. Novak nije prižap nikakav otpro a Fric je posle četvrtog osvojio i peti set, pa je odluka pala u petom. 

Nole je skupljao snagu. čekao šansu, dočekao je u šestom gemu, sačuvao prednost do kraja i na servis rivala iskoristio drugu meč loptu. 

 

ĐOKOVIĆ - FRIC 3:2 - 7:6, 6:4, 3:6, 4:6, 6:2


TOK  MEČA

Foto: reuters

 

Peti set 

6:2- Ovo može samo Novak Đoković, koristi drugu meč loptu za veliku pobedu - 7:6, 6:4, 3:6, 4:6, 6:2.

5:2 - Bravo! Potvrđen je brejk! Podignuta ruka Novaka Đokovića, nadomak je pobede!

4:2 - Tako je breee! Jedva Novak igra ali dolazi do brejk šanse i odmah je koristi! Bravo Noleeee! 

3:2 - Lak gem za prvog tenisera sveta, ali vidi se na njemu da ga boli, čuju se bolne reakcije prvog tenisera sveta.

2:2 - Nole čuva servis i čeka pravu šansu da napadne brejk.

1:1 - Lak gem za Amerikanca bez izgubljenog poena, ekspresno.

1:0 - Dobre vesti! Bolje Nole deluje na terenu, osvaja prvi gem u odlučujućem setu!

- I pored toga što se teško kreće, verovatno povreda nije ozbiljnije prirode, jer Novak ne bi rizikovao komplikacije koje bi ga duže udaljile sa terena.

Foto: printscreen

 

Četvrti set 

4:6 - Dobija Fric i ovaj set, bez drame, Novak samo vraća loptice, nadamo se da će se to promeniti u petom setu. 

4:5 - Gubi Novak, a posle ovog gema Fric traži pauzu. Patike su mu se raspale pa je tražio da mu ih zalepe!

3:4 - Nole je sada bez problema osvojio svoj servis gem.

2:4 - Gem bez izgubljenog poena za Tejlora Frica. 

Posle kraća pauze, nakon što su navijači napustili "Rod Lejver" arenu meč je nastavljen!

- Ovo nije loše za Đokovića. Imaće malo vremena da predahne zbog povrede možde.
 

Foto: reuters

 

Cirus u Melburnu! Navijači moraju da izađu sa tribina zbog karantina koji počinje zbog koronavirusa. Publika zviždi, negoduje jer moraju da napuste Rod Lejver arenu.  "Lokdaun" u Melburnu stupa na snagu u ponoć po lokalnom vremenu. Meč je prekinut!

2:3 - Nole osvaja gem na svoj servis i smnjuje rezultat!

1:3 - Potvrdio je prednost Amerikanac ne pružao Srbin nikakav otpor.

1:2 - Fric je lako osovjio svoj gem, a onda je opet dobio šansu da uzme servis gem prvom teniseru sveta. Novak ovog puta nije uspeo da se izvuče, Fric je napravio brejk i poveo u setu.

1:0 - Fric dolazi do brejk šanse na startu četvrtog seta! Dobro je, uspeo je Novak i ovog puta da spasi servis i uzme gem.

 

Foto: Tanjug/AP

 

Treći set 

3:6 - Do tri vezane set lopte došao je Fric , Novak se i ne trudi da mu uzvrati i Amerikanac dolazi do seta!

3:5 - Šteta! Fric dolazi do brejka! 

3:3 - Novak uzvraća, samo poen je izgubio na ovaj gem, mada je jasno da ima ozbiljan problem i tri bolove.

2:3 - Lako Fric dolazi do gema!

2:2 - Odigrao je Nole ovaj gem ali s pravio čudne grimase u pojedinim monetima kao da ga nešto boli. 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Dobio je masažu prvi teniser sveta i vratio se na teren. Meč je nastavljen!

Novak je do stolice odšetao držaći se u predelu stomaka potom je uzeo medicinski tajm-aut.  Izašao je sa terena u svlačionicu na tretman... Nadamo se da nije ništa ozbiljno!

Foto: reuters

 

1:2 - Fric osvaja lako svoj servis gem!

1:1 - Ponovo se Srbin igrao sa živcima navijača. Fric je poveo na njegov servis 40:15, ali naš as je pokazao zašto je veliki šampion jedan od najboljih ikada. Ponovo se izvukao iz vrlo teške situqacije i sprečio brejk rivala.

0:1 - Gem sa nulom osvaja Tejlor Fric na otvaranju trećeg seta.

Foto: reuters

 

 

 


Drugi set  

6:4 - Rutinski gem i set za Đokovića, još jedan ga deli od pobede.

5:4 - Rutinski gem američkog tenisera,  Srbin sada servira za set.

5:3 -  U problemu je bio prvi teniser sveta. Dve šanse za brejk imao je Fric, vodio 40:15. Na sreću Đoković se pronašao rešenje i na kraju dobio gem.

 

 

4:3 - Ponovo je Nole imao dve brejk šanse, za dvostruki brejk, ali ih nažalost nije realizovao. Fric je  pogodio viner iz forhenda,  da bi potom pogodio dva as servisa i smanjio rezultat.

4:2 - Rutinski gem Đokovića, čuva prednost brejka u setu.

3:2 - Posle teškog gema, Đoković dolazi do dve brejk prilike. Šteta, Friz je uspeo da se vrati u gem i na kraju ga je dobio. 

 

 


3:1 - Velika borba viđena je u četvrtom gemu. Tri izjednačenja imao je Amerikanac, ali nije se dao Nole. Potvrdio je brejk. Urlik i stisnuta pesnica na kraju gema dokaz je koliko je ovo bio bitan poen za prvog tenisera sveta.

 

 

Novak je nervozan, izgleda da ga nerviraju navijači,preglasni su pa im je poručio:

- Da li možete malo da ćutite?

2:1 - Bio je Fric pod pritiskom i u ovom gemu, mogao je Nole do brejk šanse, ali je Amerikanac uspeo nekako da se izvuče iz nevolje i osvoji gem.

2:0 - Gem bez izgubljenog poena za prvog tenisera sveta koji potvrđuje brejk prednosti.

1:0 - Bravo! Đoković drugi set otvara brejkom. Bolji uvod nije imao da ima.

 

 

Foto: reuters

 

Prvi set

7:6 - Sjajno je otvorio Nole odlučujući gem. Dva mini brejka napravio je na startu i poveo sa 4:0, potom stigao do šest set lopti i drugu iskoristio, dobio taj-brejk 7:1 i set 7:6.

6:6 - Ne predaje se Fric, gledaćemo taj-brejk u prvcom setu.

6:5 - Duplu servis grešku napravio je Nole i Fric je poveo 30:0 na servis Srbina. Nedostaje prvi servis, ali vratio se Đoković sa čeriti vezana poena i dobio gem.  

5:5 - Fric je potvrdio brejk i izjednačio rezultat, sledi drama u prvom setu.

5:4 - Ne briljira prvi teniser sveta, to koristi Amerikanac i u ovom gemu je Fric imao brejk priliku. Ovog puta je Amerikanac iskoristio šansu i smanjio rezultat u setu, vratio se u meč.

5:3 - Fric sa nulom dolazi do svog servis gema, a Đoković servira za osvajanje seta.

5:2 - Opet je Nole bio na testu, imao je Fric dve brejk šanse, ali je naš as uzeo četiri poena u nizu, pa ga gem deli od osvajanja prvog seta.

Foto: reuters

Tejlor Fric

4:1 - Potvrdio je Nole ekspresno prednost brejka i ako nastavi u istom ritmu brzo će kraj prvog seta.

3:1 - Prva šasa za Novaka da napravi brejk i odmah je zgrabio prliku prvi teniser sveta.

 

 

2:1 - Samo jedan poen izgubio je u ovom poenu prvi teniser sveta. Sporo je Novak ušao u meč, Fric dobro servisa s druge strane.

1:1 - Amerikanac bez problema osvaja svoj servis gem za izjednačenje u setu.

1:0 - Već na startu meča Amerikanac je na Novakov servis izmao izjednačenje 40:40, zapretio je , imao brejk loptu, ali se Đoković odbranio i dobio prvi gem.

Ovako se Novak pripremao za meč.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija