• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.02.2021

13:15

NEMILOSRDNI RUSI GAZE SVE PRED SOBOM, trojica u četvrtfinalu Australijan opena!

Tenis

NEMILOSRDNI RUSI GAZE SVE PRED SOBOM, trojica u četvrtfinalu Australijan opena!

Podeli vest

U četvrtfinalu Australijan opena gledaćemo triojicuRusa: Danila Medvedeva, Andreja Rubljova i veliko iznenađenje prvog grend slema u sezoni Aslana Karaceva

Danil Medvedev koji je bez problema savladao Mekenzija Mekdonalda iz Sjedinjenih Američkih Država sa 6:4, 6:2, 6:3. 

Četvrti teniser sveta je tako upisao 18. uzastopnu pobedu, koja traje još od prošle sezone, čime je istakao kandidaturu za samu završnicu takmičenja. Do sada je u Melburnu pobedio Pospisila 3:0, Banea 3:0 i našeg Filipa Krajinovića 3:2.

Foto: ap photo

Andrej Rubljov

Od polufinala i eventualnog duela sa Rafaelom Nadalom,  deli ga sunarodnik Andrej Rubljov.On je vodio 2:0 u setovima protiv Kaspera Ruda, kada je ovaj rešio da mu preda meč. Rubljov na putu do četvrtfinala nije izgubio ni set. Padali su Hafman, Monteiro, pa Lopez.

Foto: reuters

Aslan Karacev

U četvrtfinalu je i Aslan Karacev koji je napravio najveću senzaciju u Melburnu. Uradio je nešto što niko nije 25 godina. Postao je prvi debitant na grend slemu koji je odmah stigao do četvrtfinala još od Aleksa Raduleskua na Vimbldonu 1996. godine!

Koliko je neverovatan uspeh 114. igrača sveta govori i da će on od naredne nedelje biti bar među najboljih 70 na svetu prvi put u karijeri, a postao je i prvi kvalifikant koji je stigao do četvrtfinala Australijan opena još od Gorana Ivaniševića daleke 1989. godine!

Do glavnog žreba nekog grend slem turnira Karacev je stigao tek iz 10. pokušaja, nakon devet ispadanja u kvalifikacijama. 

Australijan open, osmina finala:

Mekdonald – Medvedev 0:3 (4:6, 2:6, 3:6)

Rubljov – Rud 2:0 predaja  (6:2, 7:6)

Fonjini – Nadal 0:3 (3:6, 4:6, 2:6)

Cicipas – Beretini 3:0 – predaja

 

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija