• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.02.2021

11:39

SUROVI NOVAK PREGAZIO KARACEVA! Uništio rusku bajku za deveto finale Australijan opena! Još korak do 18. grend slema! /FOTO/VIDEO/

Tenis

SUROVI NOVAK PREGAZIO KARACEVA! Uništio rusku bajku za deveto finale Australijan opena! Još korak do 18. grend slema! /FOTO/VIDEO/

Podeli vest

Novak Đoković je u devetom finalu Australijan opena, pobedio je ekspresno bez izgubljenog seta Aslana Karaceva sa 6:3, 6:4, 6:2 posle sat i 55 minuta igre

U finalu ga čeka bolji iz meča Danil Medvedev - Stefanos Cicipas, koji meč igraju u petak (09.30).  

Koliko je Nole bio nadmoćan govori podatak da je prva tri brejka u meču napravio sa "nulom". bez izgubljenog poena. Borio se Rus, sve što je imao u arsenalu je pokušao da upotrebi protiv  Đokovića, ali ništa nije vredelo. Nole je danas bio kao kaznena ekspedicija. Vanzemaljac. Svi su očekivali bitku u polufinalu, sve da pršti na terenu,  posebno navijači, vratili su se na tribine posle "lokdauna", ali na Rod Lejver areni bio je samo jedan čovek - Novak Đoković.

Srbinu je ovo deveto finale Australijan opena. Ne bismo da trčimo pred rudu, čeka ga težak posao u borbi za trofej, ali kako smo najavili pred dva dana, Nole nikada u Melburnu nije igrao finale, a da nije osvojio trofej. Nadamo se da će tako biti i nedelju, kada će juriti 18. veliki paher u karijeri. 

Foto: Tanjug/AP

 

Nije Aslan ušao u polufinale kao da je prvi put u završnici grend slema. Odolevao je prvom teniseru sveta, ali Novak je igra strpljivo, svoju igru. Prvi put je igrao sa Rusom, a kada je pročitao servis Karaceva, usledio je brejk u osmom gemi i to bez izgubljenog poena za set od 6:3 posle 33 minuta igre.

Nole je nastavio da gazi, terorisao je as servisima Aslana i izluđivao neverovatnim riternima. Već u trećem gemu drugog seta pravi brejk sa "nulom" za prednost od 2:1. Nekoliko minuta kasnije Nole opet uzima servis gem Rusu i ovog puta bez izgubljenog poena i na 4:1 posle 17 minuta igre bilo je sve jasno. Bar se tako činilo. Ali, Aslan je vratio jedan brejk, uveo set u dramatilan finiš, ali više nije mogao, Nole je poveo sa 2:0 , pa je pred Rusom bila nemoguća misija.

Rus je u trećem setu uspeo da se vrati posle brejk. Ali, radost je kratko trajala.Prvi teniser sveta je odmah odgovorio ribrejkom za 3:2. Do kraja meča je bila rutina, posle sat i 55 minuta igre iskoristio je prvu meč loptu.

 

Foto: Tanjug/AP

 

ĐOKOVIĆ - KARACEV 3:0 - 6:3, 6:4, 6:2

 

 

TOK  MEČA

Treći set

6:2 - Kraj, pobeda Novaka Đokovića 3:0.

5:2 - Novi brejk, i Nole servira za finale Australijan opena!

4:2 - Nastavlja Novak da gazi, potvrdio je brejk, još maalo do pobede i finala.

3:2 - Ma sjajan je Novak, da prednost rivalima i ponovo mu ništa ne mogu. Na brejk odgovara ribrejkom.

2:2 - Ovo nije dobro! Rus vraća brejk! Ne predaje se Karacev, dobio je jednu šansu u četvrtom gemu i iskoristio ju je, pa je izjednačeno u trećem setu.

2:1 - Gem za ruskog tenisera bez izgubljenog poena. Ali, Đoković ima brejk prenosti i juri ka finalu Australijan opena.

 

 

2:0 - As broj 13, potvrđen brejk i duplirana prednost.

1:0 - Novak ne gubi vreme, želi što pre da završi meč pa treći set otvara brejkom.

 

Foto: Reuters

 

 

 

Drugi set

6:4 - Ne predaje se Rus. Dve set lopte imao je Novak, vodio 40:15, ali Karacev dolazi do brejk šanse. Ali, nastavlja Novak servisom da se vraća, iskoristio je tek treću set loptu. 

5:4 - Dva gema za redom za rudskog tenisera, sada Đoković servira za 2:0

5:3 - Dupla greška Novaka, pa je Karacev dobio šansu za brejk. Novak se izvukao iz problema, ali Rus je dobio drugu šansu i koristi je, i dalje je u setu.

5:2 - Konačno gem za Rusa, prvi teniser sveta servira za 2:0.

5:1 - Potvrđen brejk! ovo je neverovatno, Novak je samo tri poena izgubio na svoj servis u dosadašnjem delu seta a dva brejak je napravio sa nulom. 

 

 

4:1 - Tera Novak Rusa na greške, opet dolazi do 0:40, kakvi riterni Srbina. Novi brejk i opet bez izgubljenog poena, kakva igra prvog tenisera sveta.

 

 

3:1 - Potvrđen brejk bez problema, Đoković povećava prednost.

2:1 - Brejk Novaka već na startu seta! Mora Aslan da rizikuje, na drugoj strani ga svaki put sačeka sjajni Novak i njegov ubitačan ritern. Odlično igra prvi teniser sveta. 

1:1 - Dva laka gema na startu drugog seta Aslana i Novaka koji nastvlja da teroriše rivala as servisima.

 

Foto: Tanjug/AP

 

Prvi set

6:3 - Šeta Novak Karaceva s jedne na drugu stranu, potvrđuje brejk gemom beu izgublejnog poena i dobija prvi set posle. Šestim as udarcem stavlja tačku na prvi set posle  35 minuta igre.

5:3 - Idemoooo! Brejk Novaka i to sa nulom! Opet je bilo 0:30 na servis Rusa, a onda i 0:40, tri brejk prilike za Srbina. Koristi prvu šansu. Bilo mu je potrebno malo vremena da se zagreje, a onda samo videli pravog Noleta.

4:3 - Sjajno Nole servira, samo pet poena je izgubio do sada na svoj servis.

3:3 - Imao je Novak 0:30, a onda četiri poena u nizu za Rusa. Ne greši Aslan, kakav serija Rusa, odličan je. Neće biti lako Novaku da ga slomi.

3:2 - Igra se 18 minuta, Novak lako do servis gema, a Karacev igra kao da mu ovo nije prvo grend slem polufinale u žuvotu.

2:2 - U Karacev bez problema čuva servis, izgubio je sada samo dva poena, čekamo brejk u prvom setu.

Foto: reuters

Aslan Karacev

2:1 - Dva poena osvojio je Rus na servis našeg asa, ali to je bilo to, gem za Srbina.

1:1 - Dobar početak meča i za Rusa, odlično servira, ali tek se zagrevaju jedan i drugi!

1:0 - Kakav početak! Đoković bez izgubljenog poena osvaja prvi gem u setu! Dva as servisa na startu. 

- Dečak Maks je bacio novčić, a prvi teniser sveta je odlučio da prvi servira!

- Novak i Aslan izlaze na teren!

Tim Henman kaže da je Novak pokazao da je veliki šampion

- Imao je problem, u nekim mečvima nije igrao najbolje, bio je povređen, polomio je reket, ali to je za mene sve znak da je veliki šampiom - kazao je Henman. 

 

 

 

 

 

 

08.30 - Dobro došli na blog Informra, uživo ćemo pratiti meč između Novaka Đokovića i Aslana Karaceva u polufinalu Australijan opena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija