• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.03.2021

15:23

ĐOKOVIĆU SE ŽIVOT PROMENIO 2011! Bio sam zabrinut!

Tenis

ĐOKOVIĆU SE ŽIVOT PROMENIO 2011! Bio sam zabrinut!

Podeli vest

Novak Đoković postao je jedan od najboljih tenisera u istoriji tenisa, ove nedelje počeo je 312. nedelju na prvoj poziciji na ATP listi, a Srbin je postao najdugovečniji vladar

Marjan Vajda, trener Novaka Đokovića, kaže da  srpski teniser nije uvek verovao u sebe.

Ali, Đokovićeve sumnje u uspehe i rezultate definitivno su otklonjene 2011, iako je do tada Srbin već imao jednu grend slem titulu, osvojeno 2008. na Australijan openu.

- Inicijalno kad sam počeo da radim sa Novakom, nije uspeo da dođe do broja 1 jer je dotle hteo da stigne prebrzo. Uvek je naglašavao da mora da radi naporno i da unosi kvalitet u treninge da bi dotle stigao. Ulagao je mnogo truda i rada, razvijao se kroz bol i čak je bilo trenutaka kada nije verovao da će postati najbolji između 2006. i 2011. godine. Uvek sam verovao u postepeni napredak dok je Novak i sam verovao da može da dostigne potrebni nivo, kao 2011. kada se probio neverovatnom sezonom - rekao je Vajda.

Foto: AP/Photo

Pobednilčki tandem - Marjan Vajda i Novak Đoković

Marjan Vajda i Novak Đoković počeli su saradnju 2006. godine, a uz mali prekid od maja 2017. do početka 2018. godine, traje i danas.

- Kada je postao broj jedan posle Vimbldona, život mu se promenio i bio sam zabrinut da će to biti to, jer je dostigao svoj san. Ali, on i sada dominira igrom i pobeđuje Federera i Nadala što je nekad bilo nemoguće. Fizički je jači, promenio je ishranu i stav prema treninzima - kaže Vajda.

Dodao je i da je srpski igrač još uvek željan rekorda, iako ima 18 grend slem titula i najviše mastersa, a takođe je i najduže na broju jedan.

- Ako ostane zdrav, znam da će oboriti još rekorda, jer je veoma motivisan - zaključio je Vajda.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija