• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.04.2021

14:17

NOŽ U LEĐA! MAREJ IZVREĐAO ĐOKOVIĆA ZBOG VAKCINE! Britanski teniser udario na antivaksere!

Tenis

NOŽ U LEĐA! MAREJ IZVREĐAO ĐOKOVIĆA ZBOG VAKCINE! Britanski teniser udario na antivaksere!

Podeli vest

Nekadašnji prvi reket sveta Endi Marej indirektno je nazvao Novaka Đokovića glupakom jer nije podržao obaveznu vakcinaciju * Kažu da neće da borave u karantinu, ali neće ni da se vakcinišu, to je glupo, kaže Škot

Britanski teniser Endi Marej izvređao je najboljeg igrača sveta Novaka Đokovića! Škot podržava vakcinaciju protiv koronavirusa i smatra da sve njegove kolege treba da se vakcinišu, umesto što kritikuju pravila Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP) i žale se na ograničeno kretanje na turnirima.

- Ako želite da se tenis što pre vrati u normalu, morate da podržite vakcinaciju. Ne možete da kažete "hoćemo da živimo normalno i da ne boravimo u karantinu i 'mehuru' na turnirima, ali ne želimo da se vakcinišemo". To je glupo. "Mehuri" su trenutno dobar način da svi budemo zdravi na turnirima, iako frustrira i zamara kad ti je kretanje ograničeno. Ipak, istovremeno moramo da mislimo i na to što je prošlog meseca samo u Brazilu umrlo 60.000 ljudi od korone i "mehur" je neophodan da nastavimo da se takmičimo bezbedno - jasan je Marej u razgovoru za novinsku agenciju PA.
Želi da ima izbor

Verujem da svi treba da budu slobodni da odluče za sebe. Nadam se da vakcinacija neće postati obavezna
Novak Đoković


Intimna stvar

Oštra izjava Škota pojavila se u javnosti samo nekoliko dana nakon što je Novak ponovo pričao o vakcinisanju i dodao da je besmisleno da se boravi u mehuru na svakom turniru, već da ATP treba da prati mere lokalne samouprave gde se takmičenje održava.

Zato se sa razlogom pretpostavlja da je Marej udario na Srbina. Nole je tokom Srbija opena rekao da ne želi da otkrije da li se vakcinisao ili ne jer je to njegova intimna stvar.

U javnost svakako nije dospela informacija da li je naš as primio neku vakcinu, a on je rekao da vakcinisanje ne bi trebalo da bude obavezno.

- Verujem da svi treba da budu slobodni da odluče za sebe. Nadam se da to neće postati obavezno. Svako bi trebalo da bude slobodan da to uradi ili ne uradi i da poštujemo slobodu izbora - rekao je Novak.

OBAVEZNA VAKCINACIJA



ZA             PROTIV
R. Nadal    N. Đoković
E. Marej    A. Rubljov
E. Barti     E.Svitolina
V. Azarenka  A.  Sabalenka
D. Lajović    D. Švarcman
F. Krajinović
S. Halep

Srpski teniser je prvi iz sveta sporta koji se oglasio o vakcinisanju, aprila prošle godine, kada niko nije znao kada će se pojaviti vakcina. Tada je žigosan kao antivakser, iako je samo rekao "da ne bi voleo da ga neko primorava da dobije vakcinu da bi mogao da putuje".

'Fajzer' za tenisere

Britanski dnevni list "Telegraf" takođe piše o sukobu Novaka i Mareja podseća i da je Srbija open na čelu sa direktorom Đorđem Đokovićem organizovala vakcinaciju za tenisere, uprkos tome što je Nole protiv vakcinacije.

- Vlada Srbija je toliko želela da upotrebi "Fajzerovu" vakcinu, koju njeno stanovništvo ne želi, da su je ponudili teniserima na Srbija openu, uprkos tome što je Novak očigledno skeptičan - piše novinar Sajmon Brigs.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Drummer Zex

pre 3 godine

Vakcinacija ne treba da bude obavezna, ali ta sloboda izbora mora da povlači za sobom i odgovornost. Prema tome, nisi se vakcinisao, okej, tvoja volja. Ali moraš da budeš svestan da si time snizio nivo bezbednosti po ostale ljude oko tebe. Ništa nije sigurno 100%, ali u uslovima epidemije uzrokovane biološkim agensom, svako mora da bude 110% socijalno biće. Čojstvo - sačuvati druge od sebe. Tačka.

laki

pre 3 godine

Ako nemozete da pravite razliku izmedju "vakcinisacu se ili ne, je moja odluka" i "necu da se vakcinisem" ne treba da se javljaju i komentarisu. Marej pokazuje koliko je ogranicen . Naziva Djokovica glupakom, a sam je glup kad nije shvatio ono sta je Djokovic rekao. Ako se Djokovic nije vakcinisao i ako je njegova odluka da "nece da se vakcinise" onda je ta odluka samo na njegovu stetu, ukoliko se uvede pravilo za učešće na APT turnirima obavezna vakcinacija. U tom slucaju nece ucestvovati na tim turnirima, i onda ces ti Marej biti bezbedan od nevakcinisanog Djokovica, naravno ako se uopste kvalifikujes za te turnire. A eto ij sanse da i vi britanci nesto osvojite, na l.k ar APT 100.

Sale

pre 3 godine

Pa upravu je, nije ništa loše rekao. Ni ja se ne slažem sa Novakom što se meša po tom pitanju, ako ne želi ne mora da se vakciniše, ali bespotrebno troši energiju na te teme.

Mito

pre 3 godine

Kada gledam ove budale, koje svet smatra elitom, zgadi mi se. Novak ne želi više da se izjašnjava, to je privatnost. Pozove ljude iz inostranstva na turnir Srbija open, omogući im vakcinaciju, a Marej koji nikome nije omiogućio vakcinaciju deli lekcije. Novak treba da putuje na turnire širom sveta, barem na GS koji ga interesuju i on će dozvoliti da bude zaražen ili da ga izbace zbog Kovida. Morao da bude glup, da to dozvoli, a on mi izgleda više nego racionalno- Preležao je Kovid???? Pitam se ko je ovde lud?

Vladimir

pre 3 godine

Nećeš vakcinu jer na to imaš pravo, ali onda ćuti i sedi kod kuće, ne ugrožavaj druge. Mislio sam da je Novak faca, on je "samo" najbolji u tenisu i ništa više.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija