• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.06.2021

14:12 >> 18:03

PARIŽANI GLEDALI NOVAKOVU RAPSODIJU! Srbin PREGAZIO rivala i obezbedio TREĆE kolo! /FOTO/

Tanjug/AP

Tenis

PARIŽANI GLEDALI NOVAKOVU RAPSODIJU! Srbin PREGAZIO rivala i obezbedio TREĆE kolo! /FOTO/

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Rolan Garosa pošto je savladao Pabla Kuevasa sa 3:0 (6:3, 6:2 6:4)

Nije mogla publika da gleda prvi meč Đokovića na Rolan Garosu protiv Tenisa Sandgrena, ali je srpski teniser sve to nadoknadio fantastičnom igrom protiv Pabla Kuevasa! Nemoćni Urugvajac nije imao šta da traži na stadionu "Filip Šatrije" pošto je srpski teniser imao svoj dan i pogađao sve! 

Foto: Tanjug/AP

Imao je Novak malu nesigurnost na startu meča pošto je Kuevas uspeo da napravi brejk već u trećem setu, ali je od tog momenta usledila dominacija najboljeg tenisera sveta. Uspeo je Srbin već u narednom da napravi ribrejk i potpuno preokrene susret u svoju korist. 

Nije dugo trebalo Đokoviću da ponovo oduzme gem protivniku i tako reši prvi set u svoju korist, dok je drugi bio preslikan sa meča protiv Sandgrena. Novak je već u prvom gemu napravio brejk, kasnije potvrdio sa još jednim i sa 6:2 dobio i drugi set u svoju korist. 

Foto: Tanjug/AP

Ponovo je Kuevas bio prvi na servisu u trećem setu i ponovo je Novak napravio brejk. Pretio je Urugvajac već u narednom gemu, deset minuta su se smenjivali u prednostima u đusu, ali je Srbin bio jači u borbi nerava i faktički rešio pitanje pobednika. 

Tokom trećeg seta došlo je i do malih čarki između Novaka Đokovića i grupice urugvajskih navijača koji su ometali najboljeg tenisera sveta prilikom svakog servisa, srpski as je zamolio sudiju da ih opomene, ali ni ti nije pomoglo.

Foto: printscreen

Novak Đoković će u narednoj rundi igrati protiv Rikardasa Berankisa!

TOKOM MEČA 

NOVAK ĐOKOVIĆ - PABLO KUEVAS  6:3, 6:2, 6:4

 

Treći set

6:4 - KRAJ! Novak je u trećem kolu Rolan Garosa!

5:4 - Uspeva Kuevas da ostane u meču, sada Novak servira za treće kolo Rolan Garosa! 

5:3 - Rutinski gem za najboljeg tenisera sveta, Kuevas servira za ostanak na turniru!

4:3 - Siguran je sada bio i Kuevas, nikako Novak da napravi i drugi gem koji bi prelomio pitanje pobednika!

Foto: Tanjug/AP

4:2 - Imao je Đoković velikih problema tokom uvodnih gemova na svom servisu, ali je u šestom gemu bio ubedljiv i siguran! 

3:2 - Lak gem za Pabla Kuevasa, sa "nulom" je smanjio zaostatak!

3:1 - Novi težak gem za Đokovića, navijači Pabla Kuevasa vrištali su tokom svakog servisa, te se najbolji igrač sveta obratio sudiji. Urugvajac je imao nekoliko brejk lopti, ali je Novak ponovo bio bolji kada je bilo najpotrebnije!

2:1 - Služio je Kuevasa servis, te je Urugvajac bez problema prepolovio zaostatak srpskog tenisera!

2:0 - Epska borba u drugom gemu trećeg seta! Deset minuta je Kuevas pretio najboljem teniseru sveta, imao mnoštvo brejk-lopti, ali je sjajn "drop šot" prelomio gem, a Đoković je to proslavio urlikom koji se čuo u čitavom Parizu!

1:0 - Odmah brejk Novaka Đokovića, ponovo na startu seta! 

Foto: Tanjug/AP

Drugi set

6:2 - Uzima Đoković i drugi set, čini se da je pitanje plasmana u treće kolo Rolan Garosa rešeno!

5:2 - Uspeva sada i Kuevas da osvoji gem na svoj servis!

5:1 - Zaigrao je Đoković onako kako ume u drugom setu i ponovo lako osvojio svoj servis gem!

4:1 - BREJK! Totalna dominacija srpskog tenisera u drugom setu, Kuevas nema šta da draži na meču uz pored ovakvog Đokovića!

3:1 - Ponovo igra "mačke i miša" na pariskoj šljaci! Novak je još jednom bez problema osvojio svoj gem!

Foto: Tanjug/AP

2:1 - Uspeva Kuevas da osvoji prvi gem u drugom setu, nakon sjajnih servisa, ali i mnogo sreće nakon Novakovog "drop šota"!

2:0 - Još jedan rutinski gem za Novaka Đokovića koji je posle nesigurnosti u trećem gemu izuzetno dominantan na svom servisu! 

1:0 - Pravi Novak Đoković brejk na startu drugog seta, slična sitaucija se desila i protiv Tenisa Sandgrena koja je srpskom teniseru dozvolila blago opuštanje!

Prvi set

6:3 - Spasio je Novak tri brejk lopte, a potom i rešio set u svoju korist! Bilo je opasno nakon dva dobra reterna Kuevasa, ali je srpski as sjajno uzvratio i poveo sa - 1:0!

5:3 - Majstor! Fantastično je najbolji teniser sveta napao drugi servis Pabla Kuevasa i napravio i drugi brejk u prvom setu! Uspeo je Urguvajac da vrati dve brejk lopte, ali je u "đusu" Nole bio nezaustavljiv i sada će servirati za prvi set!

4:3 - Još jednom je Đoković bio veoma ubedljiv i sugran na svom servisu! Najbolji igrač sveta je sa "nulom" rešio gem i ponovo poveo na meču!

Foto: Tanjug/AP

3:3 - Pretio je ponovo Novak servisu Pabla Kuevasa, ali je Urugvajac sa dva dobra servisa uspeo da veže poene i posle "đusa" izjednači!

3:2 - Odličan "drop šot" za kraj petog gema! Uspeo je Novak posle iznenađujućeg brejka da se vrati i veže dva sjajna gema! 

2:2 - Kratko je trajala radost Kuevasa, Đoković odmah uzvraća, poveo 40:0 i došao do tri brejk šanse. Jednu je Kuevas uspeo da spasi, ali ne i drugu, Novak se odmah vraća u gem.

1:2 - Auuu! Ovo nije dobro, loš početak meča za Đokovića! Kuevas je poveo 40:15 na servis našeg asa. Onda je usledio as Novaka, ali Urugvajac ipak pravi brejl, jer je Đoković napravio grešku.

1:1 - Siguran početak i Kuevasa, bez problema osvaja servis gem.

1:0 - Savršen gem za Novaka, idelana satrt, sva četiri poena pripala su prvom teniseru sveta.

Meč je počeo!

 

Foto: reuters

 

- Igrači su na terenu, zagrevaju se, uskoro će početi meč.

15.20 - Đoković i Kuevas uskoro će izaći na teren. 

15.06 - Imer je pobedio Monfisa 3:1 - 6:0, 2:6, 6:4, 6:3.

14.55 - Novakov meč bi trebalo da počne oko 15.30.

14.09 - Prvi meč na "Lenglenu" je završen, Svitolina je dobila Li u dva seta (6:0, 6:4), dok je u toku duel Imera i Monfisa. Trenutno je 1:1 u setovima. Nakon njihovog meča na teren će izaći Đoković i Kuevas.

14.00! Dobrodišli! Pratite uz Informer.rs meč između Novaka Đokovića i Pabla Kuevasa.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija