• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.06.2021

17:01 >> 13:22

ĐOKOVIĆ SLOMIO ŽILAVOG MUZETIJA ZA ČETVRTFINALE RG! Novak se vratio posle 0:2, pa mu Italijan predao meč!

Reuters

Tenis

ĐOKOVIĆ SLOMIO ŽILAVOG MUZETIJA ZA ČETVRTFINALE RG! Novak se vratio posle 0:2, pa mu Italijan predao meč!

Podeli vest

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković prošao je u četvrtfinale Rolan Garosa , a Italijan Lorenco Muzeti je pri rezultatu 2:2 u setovima (6:7, 6:7, 6:1, 6:0, 4:0) nakon što je Srbin vratio posle 0:2 predao meč

Novak Đoković izborio je 15. četvrtfinale na Rolan Garosu, nakon predaje Lorenca Muzetija u petom setu pri rezultatu 4:0. U četvrfinalu Srbina čeka Mateo Beretini.

Novak je izgubio prva dva seta, nije ličio na sebe, grešio, promašivao, s druge strane mladi Italijan je igrao kao u transu, brijirao, čitao Novakovu igru, za njega nije bilo izgubljene lopte. Pokazao je zašto mu nema ravnog u taj-brejku, u prva dva seta je slomio Đokovića i poveo sa 2:0. Delovalo je da će se prošetati do četvrtfinala.

Foto: Tanjug

 

Ali, noiko se nije dobro proveo ko je Novaka otpisao.

U trećem setu, Novak je počistio Musetija. Za 24 minuta je slavio sa 6:1.  Najavio je srpski teniser bolju igru nakon dva izgubljena seta.

Kada je počeo četvrti set, Museti je maltene bio na kolenima. Odmah je Novak osvojio brejk sa nulom, a onda je na isti način stigla i potvrda,pa je sa 6:0 stigao do poravnanja rezultata u mečiu - 2:2!

Početkom petog seta Đoković je povredio prst i sa zemlje došao do poena, a potom i do brejka. Bilo je jasno da Italijan neće još drugo izdržati i predao je meč kod 4:0 za prvog tenisera sveta.

Foto: Reuters

 

 

Nije Italijan ušao u meč sa previše respekta jer je sa druge strane mrežće imao Novaka Đokovića. Srbin je prvi profitirao na servis rivala i poveo 3:1.

Međutim, nije uspeo da potvrdi prenost, odmah se vratio u set Mozeti. Borio se, dobro parirao Đokoviću u nastavku igre, fenomenalno ga je služio seris, potom i forhend pokazao je zašto od njega svi očekuju da sedne na tron jednog dana umesto Srbina. 

Odluka je pala u taj brejku, koji inače nikada u karijeri nije izgubio mladi Italijan. Vodila se žestoka borba u 13 gemu . Dve set lopte odbranio je Đoković, ali ali za treću nije imao rešenje. Perfektan forhend viner Italijana koji je osvojio prvi set sa 7:6 (9:7).

Foto: Tanjug

 

Muzeti je nastavio u drugom setu gde je stao u prvom, a Đoković da srlja iz greske u grešku, pa je Italijan napravio brejk za prednost od 3:1. Novak je momentalno uzvratio ribrejkom i to bez izgubljenog gema, a onda je u dva naredna gema spasavao brejk loptu. 
I ovaj set je ušao u taj-brejk, koji je Novak odigrao katastofalno, pa je Muizeti posle dva i po sata igre imao dva seta prednosti.

U trećem setu videli smo potpuno novog Novaka. Vezao je tri uzastopna gema, a Muzeti je smanjio na 3:1. To je bio poslednji gem Italijana do kraja meča. Nastavio je Novak u sjajnom ritmu osvojivši treći set posle samo 28 minuta igre.

Foto: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

 

Četvrti set je trajao samo 19 minuta. Đoković je odmah osvojio brejk sa nulom, a do kraja je vezao još dva gema i već nakon četvrtog seta bilo je jasno ko ide u četvrtfinale. Takođe, nakon prvog odigranog poena je prokrvario Noletov kažiprst, ali sa igrom je nastavljeno.

Posle četvrtog seta, Muzeti je zatražio medicinski tajm - aut, a meč je nastavljen posle desetak minuta. Odmah je Novak uzeo brejk, a lako je stigao do 4:0. Italijan više nije mogao, pa je predao meč prvom teniseru sveta.

 

 

 

TOK MEČA

NOVAK ĐOKOVIĆ - LORENCO MUZETI 2:2 (6:7, 6:7, 6:1, 6:0, 4:0)

Peti set:

KRAJ! Muzeti je morao da preda! Nije mogao Italijan da izdrži fizički odličnu igru Đokovića.

4:0 - Potvrda brejka. Ovo je 16. osvojen gem srpsko tenisera od poslednjih 17 odigranih. Italijan se definitivno predao.

3:0 - Novi brejk Đokovića. Muzeti je šutnuo lopticu pri rezultatu 30:15 i dobio opomenu. 

2:0 - Đoković je potvrdio brejk. Velika prednost srpskog tenisera.

1:0 - NOVI BREJK ĐOKOVIĆA! Italijan pokušava na sve načine da parira Đokoviću. Gem je završen neiznuđenom greškom Muzetija!

 

 

Lorenco Muzeti je zatražio medicinski tajm - aut. Posle 10 - ak minuta se vratio na teren.

Četvrti set:

6:0 - IZJEDNAČENJE! Kakav set srpskog tenisera! Gem bez izgubljenog poena. Italijan očigledno nije fizički spreman za fantastičnog Novaka.

Foto: Tanjug

 

5:0 - Treći brejk Noleta! Naterao je Italijana da trči, skraćivao poene i došao do gem do osvajanja seta.

4:0 - Lagan gem za Noleta.

Foto: Tanjug

 

3:0 - Novi brejk Đokovića bez izgubljenog poena! Upao je Muzeti u Đokovićevu mašinu, ništa ne može da uradi.

2:0 - Kakav gem Đokovića! Tri forhend vinera dovoljna za osvojen servis gem bez izgubljenog poena.

1:0 - ODMAH BREJK! Već u prvom gemu, Đoković je oduzeo servis rivalu bez izgubljenog poena.

 

 

 

Treći set 

6:1 - SET! Osvojen servis gem sa jednim izgubljenim poenom. Ogromna promena u igri u trećem setu koja nagoveštava potpuni preokret.

5:1 - BREJK! Novak je na pragu drugog seta. Izgubio je samo jedan poen i serviraće za meč.

4:1 - Lagan servis gem Đokovića.

3:1 - Museti lako osvaja gem na svoj servis posle grešaka Đokovića.

3:0 - Đoković je dobio vetar u leđa nakon dva vezana gema i rutinski osvaja svoj servis.

2:0 - Konačno! Brejk pravi Đoković u trećem set! Možda je ovo nagoveštaj bolje igre prvog tenisera sveta.

1:0 - Gem sa nulom za prvog tenisera sveta u trećem setu!

 

 

 

 

Foto: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

 

Drugi set

6:7 -  Dva mini brejka pravi Italijan, Nole je pustio jednu loptu, mislio je da je izašla van terena! Muzeti vodi 4:0. Italijan na kraju osvaja 13. gem sa 7:2 i sada vodi sa 2:0 u meču. Strašan tenis Muzetija, Đoković ne liči na sene.

6:6 - Egal, pa ćemo gledati taj-brejk gledati i u drugom setu!

5:6 - Nastavlja da briljira mladi Italijan, za njega nema izgubljenog poena.

5:5 - Nije bilo lako, ali Đoković nastavlja dobro da servira i osvaja deseti gem u drugom setu. 

4:5 - Ne da servis Italijan, Nole servira za opstanak u setu.

4:4 - Opet je Đoković bio na velikom testu, težak gem za Srbina, ali ipak Nole dobija svoj servis. Važan gem za prvog teniseta sveta, odbranio se.

3:4 - Siguran servis gem za 76. tenisera sveta. 

3:3 -Imao je Italijan brejk loptu, ali sa tri sjanna servisa uzvraća Đoković za izjednačenje u setu.

2:3 - Kao da nije pretrepo brejk, Nole več u narednom gemu bez izgubljenog poena, sa nulom uzvraća ribrejkom.

Foto: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

 

1:3 - Muzeti dolazi prvi do brejk prilike u drugom setu. Nole šalje loptu u aut u Italijan ima brejk viška.

1:2 - Pun je samopouzdanja  Muzeti. Osvojio je neke duže razmene i poveo u drugom setu.

1:1 - Agresivan je Muzeti, ali Đoković dolazi do prvog gema u drugom setu.

0:1 - Sjajno Muzeti otvara drugi set, nastavio je gde je stao u prvom setu.

 

 

 

Prvi set

6:7 - Nole prvi pravi mini brejk za 4:1, ali uzvraća borbeni Italijan i poravnava na 4:4 u odlučujućem gemu. Potom je Novak jednu loptu poslao u mrežu i Italijan je dobio set loptu. Ali, Nole sjajnim servisom dolazi do 6:6. Đoković je onda poslao lopticu u aut i poklonio rivalu novu set loptu. Ali sjajnim poenom na set loptu dolazi do novog poravnanja  - 7:7. Treću set loptu koristi Muzeti, dobija set sa 7:6 (9:7) i vodi u meču.

6:6 - Opet izjednačenje i gledaćemo taj-brejk. Italijan nikada u karijeri nije izgubio taj-brejk, ima 7:0 ove sezone.

6:5 - Važan gem u kojem su Đokoviću servisi pomogli da izađe iz neprijatne situacije na 15:30. Bori se Italijan, sada će ponovo servirati za ostanak u setu.

5:5 - Opet je Italijan sačuvao servis gem, novi egal u prvom setu.

5:4 - Gem za prvog tenisera sveta bez gubljena mnogo energije.

4:4 - Novo izjednačenje, bio je Italijan pod pritiskom, ali je ipak supeo da dođe do gema. Vratio se Đoković od 40:0 do 40:40, ali Muzeti je izdržao nije paničio i dobio je gem.

Foto: reuters

 

4:3 - Sjajno igra mladi Italijan, ne zanima ga što je s druge strane najbolji teniser sveta. I Novak ga je nagradio za jedan sjajan potez u osom gemu koji je na kraju pripao Srbinu.

3:3 - Izjednačenje u setu, Lorenci je potvrdio brejk.

3:2 - Bio je Nole na testu u šetom gemu, borio se Muzeti, dao sve od sebe da odmah uzvrati ribrejkom i uspeo je. Odmah je vratio brejk i set na početak. 

Đoković je ušao u manju raspravu sa sudijom, nije se složio s njim da je poslao lopticu u aut. Poručio mu je "Da li vidite da je pola loptice na liniji". Sudija nije želeo da promeni odluku. 

 

 

3:1 - Nole je ubacio u brzinu i došao do tri brejk prilike protiv mladog Italija, a poveo je 40:0 na njegov servis.

2:1 - Siguran gem Đoković, koji je izgubio samo poen na svoj servis gem.

1:1 - I Muzeti bez mnogo problema osvaja gem za izjednačenje u prvom setu.

1:0 - Žestoko je počeo meč Italijan, na servis Novaka je poveo 30:0.Ali, sjajan prvi servis i još jedan odličan poen vratili su našeg asa iz minusa, koji potom dolazi do prvog gema u meču. Namučio je Novaka malo tinejdžer ali mu nije dozvolio brejk šansu.

Foto: tanjug/AP Photo/Michel Euler

 

- Počinje meč! Đoković prvi na servisu.

- Teniseri su izašli na teren!

 

 

 

13.00 - Pratite uz Informer.rs uživo prenos meča između Novaka Đokovića i Lorenca Muzetija. 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragi

pre 2 godine

Šampion je pao, živeo šampion! Nema ljutnje, sve je u životu prolazno, moj Nole. Svet ostaje na mlađima.

Komentator

pre 2 godine

Sto bi se reklo ti i Zbrk, dva gubitnika, ispali ste glupi u drustvu.

Boban

pre 2 godine

Da, ti mladi će naravno pobediti samo sutra kume!

Zvrk

pre 2 godine

Kladionice rade svoj posao. Nikada Nole neće biti GOAT! Sve u svemu, naplatio je to debelo!!!

Ja

pre 2 godine

Hahah mentolu jesi se ispalio? GOAT Nole. Hajde sada vrati se svom tuznom zivotu.

Ja

pre 2 godine

Ti i ovaj Dragi blage veze nemate, gubitnici. Nole, najbolji teniser svih vremena.

Pitanje

pre 2 godine

Tipicni zabar, pokazao nepostovanje predajom, sramno. Gazi Nole, najbolji si teniser svih vremena.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija