• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.06.2021

07:15

NOVAK SPREMAN KAO ZAPETA PUŠKA! Znam šta treba da uradim! Nije mi prvi put da igram finale za manje od 48 sati!

tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Tenis

NOVAK SPREMAN KAO ZAPETA PUŠKA! Znam šta treba da uradim! Nije mi prvi put da igram finale za manje od 48 sati!

Podeli vest

Novak Đoković poručio je da nije imao prevelikih problema sa oporavkom od epskog polufinalnog meča sa Rafaelom Nadalom na Roland Garosu!

U nedelju najboljeg teniser sveta  čeka finalni okršaj sa Stefanosom Cicipasom (ne pre 15 časova) , koji ima istorijsku priliku da se domogne velikog trofeja.

- Nije prvi put da igram epsko finale na grend slemu, a da onda moram da se vratim za manje od 48 sati i igram finale. Moram da kažem da su moje sposobnosti oporavka tokom karijere bile prilično dobre. Moj fizioterapeut će pokušati da uči sve što je moguće kako bih bio svež. Pošto sam igrao dovoljno tenisa, ne moram previše da treniram. Zapravo radi se samo o laganim stvarima do dana finala - rekao je Đoković.

Grku će ovo biti prvo grend slem finale, što znači da će pritisak biti na njegovim plećima.

Foto: tanjug/AP Photo/Thibault Camus

 

- Znam šta treba da uradim. Cicipas je prvi put u finalu grend slema, za njega je to veliko dostignuće, ali siguran sam da ne želi da se zaustavi na tome. U sjajnoj je formi, mislim da ove godine vodi na rang listi. Ukupno je postigao najbolje rezultate, mislim da je sazreo kao igrač. Šljaka mu je verovatno najbolja podloga".

Prošle godine u Francuskoj su igrali sjajno polufinale, koje je trajalo četiri sata, a Novak slavio u pet setovima.

Foto: tanjug/AP Photo/Christophe Ena

 

- Odigrali smo epskih pet setova. Znam da će bi još jedan težak meč. Nadam se da ću moći da napunim baterije koliko god mogu, jer će mi trebati malo snage i energije. Cicipas je imao iscrpljujuće iskustvo u polufinalu protiv Aleksandra Zvezreva.

Cicipas je u suzama okončao istorijski meč, i sada ima priliku da postane prvi Grk koji koji je osvojio grend slem.

Foto: reuters

 

- Ponosan sam na sebe, zapravo volim ono što radim. Volim što mogu da igram na ovom stadionu, zahvalan sam na svakom pojedinačnom meču koji mogu da odigram. Blagosloven sam što imampriliku da igram protiv najboljih i testiram sebe, ovo je nešto o čemu sam oduvek sanjao i želeo da se dogodi jednog dana. Vreme je da iskoristim svoje šanse, vreme je da pokažem da sam sposoban da igram protiv Đokovića, radujem se izazovu - rekao je Cicipas.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

Đilasova opozicija hoće građanski rat! Olivera Miletović: Nisu pomenuli pogrom, ali zato sarađjuju sa onima koji su nas bombardovali!
Politika

Đilasova opozicija hoće građanski rat! Olivera Miletović: Nisu pomenuli pogrom, ali zato sarađjuju sa onima koji su nas bombardovali!

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije biće nastavljena danas u 10 sati raspravom o izboru predsednika parlamenta. Za predsednicu parlamenta predložena je Ana Brnabić, kojoj su tokom jučerašnje diskusije podršku najavili, između ostalih, Savez vojvođanskih Mađara i Jedinstvena Srbija. Jučerašnji rad Parlamenta obeležilo je nedopustivo i nevaspitano ponašanje opozicionih pripadnika. Šta će biti danas? Na ovu temu u "Info jutru" govorila je novinarka Olivera Miletović.

19.03.2024

08:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59