• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.06.2021

08:45

VANZEMALJAC! GENIJALAC! Novak postavio novi rekord, oduvao je Federera, Rafa mu u leđa gleda! Ovo se desi kada otpišu Srbina!

Tanjug/AP Photo

Tenis

VANZEMALJAC! GENIJALAC! Novak postavio novi rekord, oduvao je Federera, Rafa mu u leđa gleda! Ovo se desi kada otpišu Srbina!

Podeli vest

Novak Đoković pobedom protiv Stefanosa Cicipasa (3:2 ) osvojio je drugi Rolan Garos u karijeri, ali i 19. grend slem, a čak sedmi od 30. rođendana i jedini je igrač koji ima bar dva trofeja na svakom grend slemu

Još jedan dokaz koliko je prvi teniser sveta dominantan.

Rodžer Federer ne odustaje od tenisa ni pred svoj 40. rođendan, a ona je nakon 30. godine osvojio samo četiri grend slema, po čemu je izjednačen sa Herbertom Loufordom, Ventfortom Gorom i Kenom Rouzvelom. 

Foto: Tanjug/AP

 

Bil Tilden je uzeo šest grend slemova posle 30. rođendana, a dosadašnji rekorder je bio Rafael Nadal sa šest najvažnijih pehara u karijeri. Sada ga je Novak prestigao! 

U sezoni kada je napunio 30. godina mnogi su mislili da je gotovo sa Novakom. Te 2017. godine je ispao u Australiji u drugom kolu, na Rolan Garosu je stigao do četvrtfinala, kao i na Vimbldonu, a na US Openu nije igrao. Nije osvojio titulu ni na prva dva grend slema u 2018, godini, a onda je krenula totalna dominacija!

 

 

Foto: Tanjug/AP

 

Pobedio je u 2018. godini na Vimbldonu i US Openz, a onda je 2019. godine ponovo pokorio Australiju i Vimbldon.  Prošle godine je osvojio samo Australijan open, a 2021. je došao do trofeja na oba grend slema do sada odigrana. 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija