• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.06.2021

14:07

NOVAK POSTAJE NAJBOLJI IKADA! Nadala nema, Federer se raspada, Đokoviću otvoren put! Napada sva četiri grend slema u sezoni i zlato na Olimpijskim igrama!

Tanjug/AP

Tenis

NOVAK POSTAJE NAJBOLJI IKADA! Nadala nema, Federer se raspada, Đokoviću otvoren put! Napada sva četiri grend slema u sezoni i zlato na Olimpijskim igrama!

Podeli vest

Rafael Nadal odustao je od učešće na Vimbldonu i Olimpijskim igrama nakon što je u polufinalu Rolan Garosa poražen kasnije od šampiona Novaka Đokovića

Dužno poštovanje Nadalu, koji je istinski šampioni, čovek koji bi igrao i na jednoj nozi, ali ne bi odustao, ali ova vest znači da bi Novak Đoković ove godine mogao definitivno da osvoji sve što mu u karijeri nedostaje i stavi tačku na debatu ko je najbolji teniser ikada. 

Nadal je poručio da odustajanjem od Vimbldona i Olimpijskih igara želi da šrpduži karijeru, jer njegovo telo sada posle naporne sezone na šljaci ne bi moglo da se oporavi za dva izuzetno naporna takmičenja. 

Foto: tanjug/AP Photo/Michel Euler

Novak Đoković i Rafael Nadal

 

Što se Federera, tiče, Švajcarac će teško biti posle operacije i duge pauze ozbiljno konurentan Đokoviću, koji je trenutno mašina koja sa 34 godine gazi i 12 godina mlađe igrače, kao što je to u finalu Pariza uradio Stefanisu Cicipasu.

Novak može do sva četiri grend slema u sezoni

Otvoren je put Novaku na Vimblonu i na Olimpijskim igrama, a bze sumnje će biti i favorit na Ju Es openu, jer je beton njegova omiljena podloga. 

Ako ove sezone posle Australijan opena i Rolan Garosa osvoji još Vimbldon i US open, pa zlatnu medalju u Tokiju, može da kaže protivnicima: Nastavite da trenirate!

Foto: tanjug/AP Photo/Michel Euler

Novak Đoković

Đoković je jedii u istoriji moderne ere koji je osvojio barem po dva puta sva četiri grend slema. I sada kada poseduje i Australiju i Rolan Garos za pojasom, može li da napadne sva četiri grend slema.

Sa pobedama nad Nadalom i Cicipasom Đoković je dokazao ne samo da je mentalno najsnažniji teniser u istoriji, već i najkompletniji teniser i igrač kome fizički niko ne može da parira. 

- Fizički i mentalno dominantan. Najteži igrač u istoriji koga želite da napadnete. Nema rupa u svojoj igri. Nema rupa fizički. Ne možeš ga slomiti mentalno, uvek veruje. Potpuno zasluženo -  napisao je posle finala bivši teniski bombarder Endi Rodik.

Đoković juri Zlatni slem

Đoković na dobrom putu da uspe da dođe do Zlatnog slema, odnosno da osvoji sva četiri grend slema u kalendarskoj godini, kao i Olimpijske igre. To bi bio podvig na podvizima, ukazala mu se šansa koja ne sme da se propusti.

Foto: Tanjug/AP

 

Nole je već držao sva četiri, ali to nije bilo u okviru jedne godine, već podeljeno na dve. Sada može da napravi nešto jednistveno u svetu tenisera u Open eri, nešto što nemaju ni Nadal ni Federer. 

Istina, imaće protiv sebe mlade igrače, Stefanisa Cicipasa, Aleksandra Zvereva, Danila Medvedeva... Ali,  Đoković će biti favorit na preostalim najvećim turnirima do kraja sezone. 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Veljke

pre 2 godine

Aman ljudi pilako!!! Pustite coveka na miru, ne dizite euforiju i tenziju. Koliko puta smo se opekli u svim sportovima i uopste u zivotu. Tako smo prosle godine pred US open ga proglasili sigurnim osvajacem asta se desilo. NOLE CARE, korak po korak pusti novinanare i njihovu jurnjavu za tirazom. Ti si vec NAJBOLJI svih vremena, samo to jos da poboljsas. Zeim ti svaku srecu i sve najbolje u zivotu,

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija