• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.06.2021

07:30

SRBIJA STREPI ZBOG NOVAKA! Nisam siguran da će igrati na Olimpijskim igrama! Mnogo rizikuje!

ap photo

Tenis

SRBIJA STREPI ZBOG NOVAKA! Nisam siguran da će igrati na Olimpijskim igrama! Mnogo rizikuje!

Podeli vest

Zlatna medalja na Olimpijskim igrama je primarni cilj prvom teniseru sveta Novaku Đokoviću ovog leta, ali Španac Aleks Koreča je zabrinuo navijače našeg asa

Bivši teniser Aleks Koreča smatra da bi prvi teniser sveta trebalo da propusti takmičenje u Tokiju.

Novak rizikuje

Odlazak u Japan znači promenu vremenskih zona, veću vlažnost, velike vrućine, igranje na tvrdoj podlozi posle šljake i trave, malo vremen za oporavak i za sve, zato morate da napravite izbore, jer nije lako takmičiti se u svemu. Zato nisam siguran da će Novak igrati na Olimpijskim igrama i ako to učini, zna da time rizikuje da sebi smanji šanse da osvoji US open. Ne bih se iznenadio ako Novak kaže da ne ide - kazao je Koreča, koji je stručni konsultant "Eurosporta".

On smatra da Igre nisu toliko veliki događaj za tenisere, ali za Novaka je najveća čast da predstavlja svoju zemlju na tako velikom takmičenju.

Foto: reuters

Aleks Koreča

- Olimpijske igre su važno takmičenje, jer se održavaju na svake četiri godine i to je važno za atletičare, plivače, gimnastičare. Bitne su i za tenisere, ali ne i najbitnije. Morate da napravite prioritete. Ne radi se o tome da li želite da predstavljate svoju zemlju ili ne, to je apsudrno, samo morate da napravite prioritete. 

Đoković ima šansu za kalendarski grend slem 

Stav Španca je da Srbin može da iskoristi izostanke najvećih rivala i da osvoji sva četiri grend slema ove sezone. Pehare je već podigao u Melburnu i Parizu. Ostali su Vimbldon i Ju Es opena. 

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

- Ima veliku šansu za kalendarski gren slem. Ne samo zbog Rafe i Rodžera, već zbog onoga što je uradio na Rolan Garosu što je bila jasna poruka za sve rivale. Svi su očekivali da će biti dobar na Australijan openu, znalo se da može da igra dobro na Rolan Garosu, mada nisam siguran da je iko očekivao da će odigrati tako dobro na tim dugim mečevima i da će uspeti da se vrati iz zaostatka od dva seta. Protiv Beretinija je izbacio emocije iz sebe i tada sam osetio da je spreman, jer je pokazao glad. U meču sa Rafom je skoro četiri sata držao visok nivo igre i to je najbolji pokazatelj želje da osvoji trofej. Iz dva seta minusa se vratio u finalu sa Cicipasom, a takve stvari će biti lakše na travi i tvrdoj podlozi. Ne bih se iznenadio ako osvoji i Vimbldon i US open. Biće veoma opasan.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sale

pre 2 godine

Nole je do sada mnogo dao Srbiji i svima koji iskreno vole i cene sport i prave sportiste. On mora još dugo da traje. Da sam na njegovom mestu ja ne bih igrao u Tokiju. To je specifičan turnir koji ruši ritam. U nekim sportovima pripreme za Olimpijadu traju četiri godine', a Nole takva takmičenja ima četiri puta godišnje. Pamet u glavu Nole i samo napred za tvoju i našu radost! I naravno, čuvaj zdravlje.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija