• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.07.2021

12:05

MONSTRUOZNA VLADAVINA POČELA JE NA VIMBLDONU 2011, na njemu je Novak i potvrdio da je NAJVEĆI SVIH VREMENA!

Reuters

Tenis

MONSTRUOZNA VLADAVINA POČELA JE NA VIMBLDONU 2011, na njemu je Novak i potvrdio da je NAJVEĆI SVIH VREMENA!

Podeli vest

Novak Đoković je pobedom protiv Matea Beretinija osvojio šesti Vimbldon u karijeri, treći u nizu, a 20. grend slem i tako se izjednačio sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom

Novak Đoković je prvi grend slem u karijeri osvojio u Melburnu 2008, ali na Vimbldonu je postao prvi teniser sveta.

Od Londona 2011. godine krenula je surova dominacija Srbina koja i dalje traje!

Đoković je prvo pobedom nad Congom u polufinalu postao prvi teniser sveta, prvi put u karijeri, da bi u finalu dobio Rafaela Nadala , osvojio prvi trofej u Londonu i prvi put tukao Španca u finalu jednog od četiri najveća svetska turnira.

Foto: tanjug/ap photo

 

U Londonu 4.jula je počeo prvi dan Novakove monstuozne vladavine, a u ponedeljak će početu 329. nedelju na tronu. Toga dana je Nole ispunio dečački san, podigao je trofej o kome je sanjao kao klinac. Samo, tada je bio od kartona, dok je gledao idola Pita Samprasa i maštao da će jednog dana biti na njegovom mestu. Maštu je Nole pretvorio u stvarnost, a danas je na tom istom mestu osvojio 20. grend slem. 

Foto: Reuters

 

Ne, nije sada Novak Đoković u društvu Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Samo se izjednačio sa najvećim rivalima, ali nema nameru tu i da stane. Dodaće gas, ostaviće ih iza sebe, možda već na Ju Es openu.

Jasan je bio Nole posle osvajanja Vimbldona, neće stati posle 20. grend slema!

Foto: Reuters

 

Nema sumnje da će uvek biti onih koji sumnjaju da li je Novak Đoković GOAT - najveći svih vremena. Dok se oni pitaju, sumnjaju, Srbin gazi. Na tom svetom mestu, Vimbldonu palo je konačno poslednje uporište onih koji smatraju da su Nadal i Federer veći od Đokovića. U svemu drugime je Novak nadmašio najveće protivnike, ostali su samo grend slemovi. Opet im je Srbin dokazao da je najopasniji kada ga otpišu, a sa tim se bori od prvog dana. Stigao ih je, a uskoro će i prestići i onda nikoga neće juriti, ni sa kim se neće trkati, osim sa samim sobom. Pitanje je samo kada će stati.

Jedno je sigurno, ono što je postigao niko decenijama neće stići.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije
Politika

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas Lazara Kovačevića, strelca kluba „Jagodina 92“, koji je prošle nedelje u Rio De Žanieru u Brazilu na kvalifkacionom turniru za Olimpijske igre osvojio prvo mesto u pucanju vazdušnom puškom na 10 metara i plasirao se na Olimpijske igre koje će ovog leta biti održane u Parizu.

24.04.2024

11:45

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija