• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.07.2021

07:04

OVO SVE ZANIMA! Može li Novak da završi godinu na PRVOM MESTU? Prete mu Nadal i Medvedev!

reuters

Tenis

OVO SVE ZANIMA! Može li Novak da završi godinu na PRVOM MESTU? Prete mu Nadal i Medvedev!

Podeli vest

Novak Đoković je u Londonu osvojio 20. grend slem trofej, šesti na Vimbldonu, i već sada obezbedio mesto na Završnom mastersu

Naš as je u ponedeljak počeo 329. nedelju na prvoj poziciji, a obezbedio je 334. nedelje na tronu. Međuti, s obzirom na to u kakvoj je formi, kao i da  juri kalendarski grend slem, mogao bi Nole i ovu sezonu da okonča na prvom mestu. Mada, najveća pretnja će mu biti Danil Medvedev i Rafael Nadal.

Novak do kraja godine brani 1000 bodova sa mastersa u Sinsinatiju, ništa na Ju Es openu, jer su ga diskvalifikovali proše sezone, pošto je nenamerno lopticom udario sudiju. Pored toga brani 600 boodva na mastersu u Parizu, 90 u Beču i 400 na Završnom mastersu. Tako prvi teniser sveta nakon Olimpijskih igara ukupno do kraja godine brani 2.090 bodova.

Foto: reuters

 

S druge strane, Medvedev je osvojio prošle godine samo 180 bodova na Sinsinatiju, 720 na Ju Es openu, 90 u Beču, ali brani 1000 sa mastersa u Parizu  i 1.500 sa završnog mastersa, što je ukupno 3.490 do kraja sezone.

Treći teniser sveta Rafael Nadal prošle godine nije igrao na Ju Es openi i Sinsinatiju, pa ove može samo da profitira, brani 360 bodova sa mastersa u Parizu i 400 za Završnog mastersa.

Foto: reuters

 

Nadal kaska za Novakom 3.843 boda, ima 8.270 bodova, a Đoković 12.113, a Medvedev ima 1.743 boda manje od prvog tenisera sveta.

Nema sumnje da će Rus i Španac dati sve od sebe da svrgnu Srbina sa trona, biće ozbiljna pretnja. Ali, teško će Nole sedeti "skrštenih reketa", s obzirom na to da je u strašnoj formi želi da osvoji i četvrti grend slem i definitivno postane najbolji svih vremena.

Foto: tanjug/AP Photo/Michel Euler

 

Ukoliko Nole i 2021. godinu završi na prvoj poziciji postaće rekorder, jer je trenutno izjednačen sa idolom Pitom Samprasom sa šest priznanja.

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku
Društvo

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku

Crkvena opština Vračevska u Lešku je nakon Vaskršnje Liturgije u crkvi Uspenja presvete Bogorodice, organizovala Vaskršnju Olimpijadu gde su se deca takmičila u više kategorija najjače i najlepše jaje, najlepši crtež, a takmičili su se i u trčanju u kome su učestvovali osnovci, ali i bebe, puzeći do cilja.

05.05.2024

17:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija