• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.07.2021

13:29 >> 13:38

ĐOKOVIĆ ČUO HIMNU, USTAO PA ZAPEVAO "Bože pravde" pred put na Olimpijske igre! /VIDEO/

Starsportphoto

Tenis

ĐOKOVIĆ ČUO HIMNU, USTAO PA ZAPEVAO "Bože pravde" pred put na Olimpijske igre! /VIDEO/

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković kreće put Tokija, gde će učestvovati na Olimpijskim igrama i juriti zlatnu medalju

Novak u Tokio putuje kao šampion Australijan opena, Rolan Garosa i Vimbldona, čovek koji je pre nekoliko dana izjednačio sa največim rivalima po broju grend slem trofeja - sada ima 20 kao Rafael Nadal i Rodžer Federer. 

Pred put u Japan  jasno je poručio da ide po zlato i da nema veće časti i privilegije od igranja za svoju zemlju. 

 

 - Nema lepšeg osećaja nego krenuti na Olimpijske igre iz svoje zemlje na najlepši način, imam najveći cilj, idem na zlato, to ne krijem. Zacrtao sam ciljeve pre početka sezone, sva četiri grend slema i zlato na Olimpijskim igrama. Imao sam mnogo mečeva koje sam dobijao, kada igrate za svoju zemlju to je najlepši osećaj koji možete da doživite. Kada igrate za svoju zemlju to je velika čast i privilegija. Imao sam tu sreću da sam osvojio oba timska takmičenja za Srbiju, nedostaje mi samo zlato na Olimpijskim igrama, spreman sam i motivisan. Ja sam deo individualnog sporta, retke su prilike za timski, fali mi zlato sa Olimpijade - kazao je Đoković pred put u Tokio.

Foto: Starsportphoto

 

Foto: tanjug

 

Pričao je naš a o atmosferi u Olimpijskom selu i da li planira da poseti i ostale srpske sportiste.

- Samo na Olimpijskim igrama možete to da doživite. Takmičite se sa najboljim sportistima na svetu, a ono što je razlikuje od ostalih je činjenica da ste u selu sa svim sportistima iz svih država sveta. Imate mogućnost da delite vreme sa njima, jedete pod istim krovom. Ne znam kako je zbog korone i restrikcija, ali toga se rado sećam. Osećaj koji je nezamenljiv i dao mi je veliki podstrek u karijeri. Mi iz tenisa možemo da se takmičimo tokom cele godine, ali atletičari se recimo spremaju četiri godine samo za Olimpijske igre. To je zabavno i korisno za svakog od nas da podelimo neka iskustva i znanja.

Foto: tanjug

 

Upitali su ga i da li je zadovoljan pripremama u Crnoj Gori.

- Ne bih rekao da je nekonvencionalni način priprema, već izvlačenje najboljeg iz sebe.Nisam samo teniser, već sam i roditelj i suprug, moram i drugim stvarima da se posvetim. Bila je odlična atmosfera, sjajno vreme i dali su mi vetar u leđa za Tokio.

Što se najvećih rivala tiče Nole kaže:

- Ima mnogo otkaza,  ali mnogi igrači su tamo, izdvojio bih Medvedeva, Cicipasa i Zvereva. Dug je turnir, svašta može da se desi, finale se igra u tri seta, ali Olimpijske igre nose drugačiji pritisak, ja ću OI tretirati kao i svaki drugi turnir.

Na kraju konferencija je otpevana himna "Bože pravde". Kada je Đokoviću rečeno da ostane da sedi on je rekao:

Foto: tanjug

 

- Ja moram da ustanem - rekao je Đoković i otpevao celu himnu.

Žreb za teniski turnir na OI na programu je u sredu na četvrtak od 4.00 po srednjoevropskom vremenu.

12.30 - Novak će se pret put u Japan Srbiji obratiti u 13 časova sa aerodroma "Nikola Tesla".

12.30 - Srbin je u 2021. trijumfovao na Australijan Openu, Rolan Garosu i Vimbldonu, a da bi došao je neverovatnog dostignuća Zlatnog slema potrebno mu je da osvoji trofej na Olimpijskim igrama u Tokiju i US Openu.

12.20 - Goran Ivanišević je upozorio Novaka Đokovića pred Olimpijske igre da ne pobeđuje uvek najbolji, kao primer je naveo Rodžera Federera koji nema slato u singlu.

12.15 - Novak se posle osvajanja Vimbldona malo odmarao u Crnoj Gori, a onda su krenule spartanske pripreme za Tokio. 

12.14 - Dobro došli na Informer.rs, pratićemo uživo poslednje obraćanje Novaka Đoković pred put u Tokio.

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baki

pre 2 godine

Jokiću konjino jedna i vi magarci Pokuševski i Smajlagiću ovako se predstavlja svoja zemlja sa ponosom isto kao i oni koji putuju u Tokio .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija