• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.07.2021

10:52

EVO ŠTA NOVAKA ČEKA U TOKIJU! Prete mu stare mušterije, želeće osvetu! Zbog jedne stvari mora da bude oprezan!

reuters

Tenis

EVO ŠTA NOVAKA ČEKA U TOKIJU! Prete mu stare mušterije, želeće osvetu! Zbog jedne stvari mora da bude oprezan!

Podeli vest

Novak Đoković je potvrdio da će igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju

Đoković je osvojio bronzanu medalju na prvim Igrama u Pekingu 2008, dok ga je u Londonu 2012. i Rio de Žaneiru 2016. godine oba puta na putu ka medalji zaustavio Huan Martin Del Potro.

Sada se prvi teniser sveta u strašnoj formi, osvojio je ove sezone Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon i apsolutni je favorit za trijumf u Tokiju. 

Poznato je da će 188 aktera učestvovati u pet disciplina, muškom i ženskom singlu i dublu, odnosno u mešovitom ublu. Format na Olimpijskim igrama u Tokiju sastoji se od 64 igrača u muškom singlu, biće šest takmičarskih kola.

Novak će ime prvog rivala saznati 22. jula, kada će biti održan žreb. Teniski turnir u Tokiju igra se od 24. jula do 1. avgusta.

Foto: Reuters

Novak Đoković

Prvo kolo igralo bi se 24. i 25. jula, drugo kolo je na programu 26. i 27. jula, osmina finala se igra 28. jula, četvrtfinale 29. jula, polufinale 30. jula, a dan pauze postoji za finaliste. Već 31. jula igra se meč za bronzu, a 1. avgusta se turnir završava finalnim duelom.

Pored Novaka Đoković u Tokiju će igrati Miomir Kecmanović, Ivana Jorović i Nina Stojanović, koja će pored singla u dublu igrati sa Aleksandrom Krunić.

Rekorder je Australijan opena sa devet titula, ima tri titule US Opena, pa je čak 9 od 12 grend slem titula osvojio na tvrdoj podlozi pa ne čudi što je favorit.

Što se najuže konkurencije tiče, Novaku na putu neće stajati Rafael Nadal, Rodžer Federer i Dominik Tim, koji je već dugo zbog povrede van stroja. Četvorica igrača iz Top 10 je van konkurencije, pa nema mnogo prepreka za Đokovića na putu do zlata, koje mu je izmaklo 2012. i 2016.

Foto: Reuters

Novak Đoković i Mateo Beretini

S druge strane, Đokoviću će potencijalni rivali biti neki od trenutno najboljih tenisera sveta. Učešće su potvrdili drugi teniser sveta Danil Medvedev, četvrti teniser sveta Stefanos Cicipas, peti Aleksander Zverev, sedmi Andrej Rubljev,  deveti Mateo Beretini koga je pobedio u finalu Vimbldona.

Sve ih je  Nole pobeđivao ove sezone, pored Italijana u Londonu, Medvedeva je pobedio u Australiji, a Cicipas na Rolan Garosu. Ali, moraće Đoković da bude oprezan. Cicipas i Beretini su pokazali koliko mogu da budu nezgodni, podloga u Tokiju ponajviše od njih odgovara Rusu. Moraće prvi igrač planete da bude na maksimalno spreman posebno što se igra na dva dobijena seta i nema mnogo prostora za oscilacije. Znamo kako Nole u poslednje vreme voli rivalima da prepusti set "fore", pa ih onda juri i pregazi. To bi smeo da radi u Tokiju.

Foto: Tanjug/AP

Dijego Švarcman

Treba pomenuti i dvostrukog uzastopnog šampiona koji stiže u Tokio sa vajld kartom – Endija Mareja. Nije to onaj Marej posle serije povreda i operacija, ali oprezan nikada prviše. 

Takođe, u Tokiju će igrati Hubert Hurkač (11, Poljska), Dijego Švarcman (12, Argentina), Pablo Karenjo Busta (13, Španija) i Feliks Ože Aliasim (15, Kanada)...

Đoković je vezao pobede u Australiji, na Roland Garosu i Vimbldonu, ako pobedi u Tokiju a potom Ju Es openu deifinitivno će postati najveći teniser u istoriji ovog sporta. Pruža mu se prilika koju nije imao nijedan igrač u modernoj istoriji tenisa.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17