• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.07.2021

11:22

IDEMOOO! SILNI NOVAK GAZI KA ZLATU! Arhiviran i Nemac!

tanjug/ap photo

Tenis

IDEMOOO! SILNI NOVAK GAZI KA ZLATU! Arhiviran i Nemac!

Podeli vest

Prvi teniser sveta Novak Đoković nastavlja pohod ka zlatu na Olimpijskim igrama u Tokiju, nakon što je savladao Nemca Jana-Lenarda Štrufa sa 2:0 (6:4, 6:3)

U drugom kolu takmičenja na Olimpijskim igrama rival Novaku Đokovići bio je nemački teniser Jan-Lenard Štruf, koji je šesti put poražen od Novaka!

Sada još samo četiri stepenika fali Srbinu do jedinog trofeja koji mu nedostaje sa velikih takmičenja! Zlato sa OI bi upotpunilo kolekciju i njime bi ostvario san!

Nemac nije bio baš lak zalogaj, morao je Nole malo i da se pomuči, ali je sve vreme držao konce u svojim rukama!

Foto: tanjug/ap photo

 

Imao je Štruf čak i brejk loptu u prvom setu, ali je nije iskoristio, a onda je posle Novakovog brejka u drugom, uspeo da uzvrati istom merom! I to je bilo to!

Do sada su Srbin i Nemac odigrali pet mečeva, a Đoković je bio maksimalam, pet od pet, sada je samo povisio tu brojku na šest! Štruf je prvom teniseru sveta uspeo da uzme samo jedan set i to na Ju Es openu prošle godine. 

Za navijače Novaka Đokovića bio je posebno  zanimljiv meč između Davidoviča Fokine i Milmana, pa je posle dva sata i 50 minuta postalo jasno da je on naredni protivnik Novaku, jer je slavio 6:4, 6:7, 6:3! 

 

NOVAK ĐOKOVIĆ - JAN LENARD ŠTRUF   2:0 (6:4, 6:3)

 

TOK MEČA

Drugi set:

6:3 - Novak je u narednom kolu! Dobio je Đoković Nemaca po šesti put!

5:3 - Uspeo je da osvoji gem na svoj servis nemački teniser i sada je sve u Novakovim rukama!

5:2 - Trinaesti as odservirao je Novak!  Sada je na korak do naredne runde!

4:2 - Smanjuje Nemac! Ne želi tako lako da se preda!

4:1 - Ode Nole ka pobedi, potvrdio je brejk, blizu je pobede i plasmana u treće kolo.

3:1 - Brejk Novaka! Zapretio je Štruf, ali Srbin odmah vraća servis gem i to vrlo lako, izgubio je samo jedan poen.

2:1 -Uzvraća brejk Štruf! Ne predaje se Nemac. Sjajnim riternom došao je do brejk lopte, a onda posle duge razmene udaraca s osnovne linije smanjio na 1:2

2:0 - Novak pravi brejk! Sjajnim bekhendom na servis Nemca uspeo je da povede 2:0!

1:0 - Odličnom forhend paralelom sa osnovne linije rešio je Đoković gem na svoj servis i poveo u drugom setu!

Foto: reuters

 

Prvi set

6:4 - Štruf je servirao za opstanak u setu, ali novak je dao gas i uspeo da mu oduzme servis! Imao je Nole tri set lopte i koristi prvu!

5:4 - Furiozno je dobio ovaj set Novak! Ređa asove kao na traci...

4:4 - Agresivno igra Nemac! Snažno servira, dobio je i osmi gem, mada je posle 40:0 bio uzdrman s dva poena u Novakovu korist, ali ipak je ostvario cilj!

Foto: reuters

 

4:3 - Bez izgubljenog poena Novak dobija sada gem na svoj servis!

3:3 - Realtivno lako je Štruf izjednačio rezultat! Egal igra Srbina i Nemca do sada...

3:2 -  Odličan Novak! Ovaj put Novak nije dozvodio rivalu nadu u brejk!

2:2 - Siguran je Nemac na svoj servis! Bez mnogo problema dolazi do izjednačenja!

 

 

2:1 - Mučio se Nole u ovom gemu, imao je Štruf i brejk loptu, ali je Đoković uspeo da odservira svoj peti as danas i da reši gem u svoju korist... 

1:1 - Izjednačenje! Uspeo je Štruf da dobije gem na svoj servis, bilo je 40:30, pa je Novak pogrešio i dopustio Nemcu da poravna!

1:0 - Vodi Novak! Siguran je Srbin na svoj servis, a meč je otvorio asom!

 

 

09: 57 - Novak prvi servira!

9.45 - TeniserI su na terenu, zagrevaju se, uskoro počinje meč

08.45 - Meč Đokovića i Štrufa trebalo bi da počne oko 9.35.

08.06 - Ako prođe dalje Novaka Đokovića čeka pobednik meča Džon Milman - Alehandro Davidovič Fokina.

08.04 - Dobro došli, pratite uz Informer.rs meč između Novaka Đokovića i Jan Lenarda Štrufa iz Nemačke.

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vesna

pre 3 godine

PA BRAVO KRALJU !!! BRAVO LEGENDO !!! NIŠTA MANJE SRBIJA NIJE OČEKIVALA OD POBEDE !!! ❤ SRBIJE KUCA ZA TEBE, NOLE NAŠ ❣ PONOSNA JE SRBIJA NA TEBE !!! MA TAKO JE BRE...SAMO NEBO JE GRANICA VITEŽE NAŠ !!! NEKA TE ??? PRATI !!!

sledeća vest

Vesti

TV

Izrael vodi borbe na četiri fronta! Za Netanjahua 7. oktobar bio je kao poklon! (VIDEO)
Live TV

Izrael vodi borbe na četiri fronta! Za Netanjahua 7. oktobar bio je kao poklon! (VIDEO)

Svi ruski, ali i veliki broj svetskih medija preneo je danas snimak iz Kurske oblasti gde se vidi uništeno NATO oružje. Izrael je nastavio napade na Liban i Gazu. Visoki zvaničnik Hamasa ubijen je u izraelskom napadu. IDF je naveo da je imao precizne obaveštajne podatke gde se nalaze visoki zvaničnici Hamasa. Izrael već godinama izvodi napade na Siriju, ali sada ih je pojačao. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i prof. dr Dragan Petrović, naučni savetnik.

03.10.2024

21:10

Izrael napao bazu u Siriji! Severna Koreja jedva čeka da napadne Južnu Koreju i Japan! Sveopšti rat kuca na vrata! (VIDEO)
Live TV

Izrael napao bazu u Siriji! Severna Koreja jedva čeka da napadne Južnu Koreju i Japan! Sveopšti rat kuca na vrata! (VIDEO)

Svi govore o onome što se dešava na Bliskom istoku i smatraju da to nije toliko daleko od Kosova i Metohije. Na granici smo sveopšteg rata. Izraelski napadi na ruske baze daju novu dimenziju. Čeka se reakcija Rusije jer su ipak napadnuta njena vojna postrojenja u oblasti Sirije. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorio je društveni analitičar Saša Boriojević i pukovnik u penziji Srbobran Radić.

03.10.2024

20:33

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Povratak Kralja trikotaže! Đorđ Stajler na Srbija Fashion Week-u
Kultura

Povratak Kralja trikotaže! Đorđ Stajler na Srbija Fashion Week-u

Jedan od najpoznatijih srpskih modnih dizajnera sa globalnom karijerom, Đorđ Stajler, ove godine donosi svoju novu kolekciju na Srbija Fashion Week u Novom Sadu. Stajler, koji je diplomirao dizajn tekstila i odeće u Beogradu, pažnju svetske modne javnosti privukao je kao pobednik takmičenja za dizajnera sezone u Londonu, a tokom godina postao je dobitnik brojnih prestižnih nagrada. Posebno se ističe nagrada za najboljeg dizajnera visoke mode, koju mu je dodelio Fashion Community u Kaliforniji.

04.10.2024

12:15

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija