• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.08.2021

10:09

TENISKI STRUČNJAK NEMA DILEMU! ĐOKOVIĆ JE ZBOG OI UGROZIO US OPEN! Mnogo toga je ŽRTVOVAO!

reuters

Tenis

TENISKI STRUČNJAK NEMA DILEMU! ĐOKOVIĆ JE ZBOG OI UGROZIO US OPEN! Mnogo toga je ŽRTVOVAO!

Podeli vest

Goran Bubanj, teniski stručnjak i nekadašnji predsednik Teniskog saveza Beograda, rekao je da je Novak Đoković ugrozio sebi učešće na US Openu

Teniski stručnjak Goran Bubanj je gostujući u jutarnjem dnevniku na RTS govorio o Novaku Đokoviću i njegovom učešću na Olimpijskim igrama.

Teniski stručnjak smatra da je Novak Đoković zbog Olimpijskih igara sebi ugrozio učešće na predstojećem US Openu, ali i da je neosvajanje medalje u Tokiju neuspeh.

- Verovatno kao i on sam, ali i veliki deo javnosti – neuspeh. Tražiti uzroke tom neuspehu je malo duža priča. Ako krenemo od početka, od odluke da uopšte učestvuje – bilo je 50:50. Šta je prevagnulo kod te odluke da učestvuje kada je već osvojio tri grend slema i bio iscrpljen. Ne sumnjam da je napravio dobru analizu i da je odlučio dobro- rekao je Bubanj na javnom servisu.

Foto: reuters

 

On smatra da Đoković nije obratio pažnju na neke stvari.

- To je možda još jedna od stvari koju on nije sagledao u startu – da on na Olimpijskim igrama neće biti sa svojim timom, da neće biti sa ljudima koji mu rešavaju stvari. Njegov menadžer Edoardo Artaldi bi ovo što ću vam sada reći sigurno primetio. Jedna stvar koja je potpuno tehničke prirode, a to je kada igrate singl i dubl, onda vaš meč u pojedinačnoj konkurenciji mora da počne mnogo ranije jer se mečevi parova uvek igraju posle singla. Onda je on žaleći se da igra prerano, ušao taj dubl i, umesto da, na primer, igra u 19, na terenu bio tri sata ranije – u 16. To je još jedna sporedna stvar koja je dosta uticala!

Foto: reuters

 

Bubanj smatra i da je Novak trošio energiju u Olimpijskom selu...

- Dilema je jednostavna – teniski grend slem, znači četiri titule u jednoj godini, istorijski je podvig. Niko pre to nije učinio, ne računam Roda Lejvera 1969. jer su se igrala tri turnira na travi i to bukvalno nije bio ni sličan sport. Pridodati tome i Olimpijske igre zvuči primamljivo i objektivno je on, ponesen ovim rezultatima, mislio da može i to. Ali dugoročno gledano, ugrozio je i ovaj rezultat koji mu predstoji! Ne samopouzdanje, nego i čitav niz radnji koje ima pred jedan grend slem. Sebi je oduzeo mesec dana odmora i priprema, pripremni turnir pred Ju-Es open. Mnogo toga je žrtvovao za Olimpijske igre i, da je osvoji, bio bi umoran i sve bi bilo isto, ali bi imao energiju koju bi mu dalo to zlato. Ovako, u velikoj meri će biti umoran i biće strašno teško u Njujorku", zaključio je Bubanj za RTS.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Cinik

pre 2 godine

Sve što ovaj teniski "stručnjak" napisa Novak je dobro znao. Kockao se Novak i izgubio. Hteo je status teniskog i nacionalnog božanstva, vanvemensku slavu i nedostižne rekorde, ali stvari retko idu kako bi neko to hteo ili zamislio. Kako će sve na kraju ispasti presudiće US Open. Za svaku pohvalu i divljenje je Novakovo htenje i samo fizičko prisustvo na OI. Da li je ono bilo samo maska za stvarne motive, e to zna samo Novak, i on nam to sigurno ikada neće reći.

sledeća vest

Vesti

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija