• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.08.2021

08:10

NESTAVRNO, NOVAK SRUŠIO LEGENDU! Đoković oborio novi rekord, samo još jedan ga deli od večnosti!

tanjug/ap

Tenis

NESTAVRNO, NOVAK SRUŠIO LEGENDU! Đoković oborio novi rekord, samo još jedan ga deli od večnosti!

Podeli vest

Nastavlja Novak Đoković ,prvi teniser sveta, da obara rekorde

Novak Đoković je još jednu legendu ostavio da mu gleda u leđa. Počeo je naš as 333. nedelju u na prvom mestu na ATP listi. 

Nakon što je nadmašio Rodžera Federera koji je bio prvi 310 nedelja, na red je došla konkurencija dama.

Foto: reuters

 

Posle Serene Vilijams, Noavak Đoković je zvanično pretekao Martinu Navratilovu koja je ostala na 332 nedelje na prvom mestu WTA liste. 

Sada je ispred njega jedino legendarna Štefi Graf koja je 377 nedelja bila prvoplasirana, a ako bi Đoković ostao na vrhu, Štefi Graf bi pretekao 20. juna 2022. godine.

Foto: reuters

Martina Navratilova

Novak nije uspeo da se domogne zlata na Olimpijskim igrama i ostane u trci za Zlatni slem, ali će osvojiti Kalendarski slem, ako pobedu na Ju Es openu, koji počinje 30. avgusta.

Novak 12.113 bodova, prati ga Danil Medvedev sa 10.220, dok je treći Rafae Nadal sa 8.270, a ni u nastavku ATP liste u prvih 10 nije bilo promena. Tri najbolja tenisera sveta slede Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev, Dominik Tim, Andrej Rubljov, Mateo Beretini, Rodžer Federer i Denis Šapovalov.

Filip Krajinović je na 34. mestu, Dušan Lajović je 44, Laslo Đere 51, a Miomir Kecmanović 59. na ATP listi.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija