• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.08.2021

15:33

BOBA ŽIVOJINOVIĆ NAM JE NAPRAVIO PAKAO! Rekao je da Novak ima bolesno srce, bolesnu petu...

Tenis

BOBA ŽIVOJINOVIĆ NAM JE NAPRAVIO PAKAO! Rekao je da Novak ima bolesno srce, bolesnu petu...

Podeli vest

Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića, opisao je težak put prvog tenisera sveta, kao i da im je Boban Živojinović napravio pakao od života

 

Novak je bio deča koji ima veliki potencijal, ali talenat je trebalo da razvija i van granica Srbije. Ali, akademije koje rade s decom su vema skupe i mnogi roditelji nemaju dovoljno sredstava da ih priušte.

Slična situacije je bila i u Novakovoj porodici, a njegovi roditelji na sve načine pokušavali da mu obezbede najbolje moguće uslove.

Foto: Starsportphoto

Srđan Đoković


Đoković je 2001. godine bio trostruki juniorski prvak Evrope i tada je trebalo da se vrati u akademiju Nikole Pilića u Nemačkoj, u kojoj je bio od 1999. godine, ali su nastali finansijski problemi. Kada je porodica našla način da ih prevaziđe, dodatne poteškoće im je napravio legendarni teniser Slobodan Živojinović, što je u podkastu "Biznis priče" otkrio Novakov otac, Srđan.

Na pitanje voditelja "koliko ih je usporila rečenica, kada je neko iz našeg okruženja rekao da je Novaka takav i da ima oca koji je lud", Sriđan je počeo:

Foto: Starsportphoto

 


- Nešto slično, da. Ne želim da krijem, ja sam o tome stalno govorio. Prestao sam o tome da govorim, ali kada si me već pitao ko je, to je naš proslavljeni teniser, Slobodan Boba Živojinović - počeo je Srđan Đoković i nastavio:

- Novak je bio u kampu kod Nikole Pilića i taj kamp je koštao mnogo u to vreme, nekoliko hiljada maraka koje mi nismo imali. Nismo mogli da zaradimo od svog posla, koji smo imali. Stupio sam u kontakt sa Cepterovim direktorom u Beogradu, pa sam povezao Nikolu Pilića sa njim. Nikola je zakazao sastanak kod Milana Jankovića, vlasnika te kompanije, otišao je sa suprugom u Monako i objasnio mu o čemu se radi.

Foto: Starsportphoto

 


Srđan je otkrio i na koji način je Živojinović uskratio Novaka za finansijsku pomoć.

- Novak je tada imao 14, već je bio prvak Evrope, u dublu, ekipno i pojedinačno, u svim kategorijama. Objasnio mu je da je Novak veliki talenat, da će biti dobar igrač i Janković je rekao da će podržati to, iako ne bude uspeo, da će ga svakako podržati i da će stati iza njegovog boravka u akademiji. Nikola se vratio u Minhen i onda mi to ispričao, a ja sam bio presrećan, kao i čitava porodica. Međutim, nakon nekoliko dana me je pozvao i rekao da od toga nema ništa, zato što je Janković pozvao Bobu Živojinovića, a on mu je rekao da Novak ima bolesno srce, bolesnu petu i da mu je tata nemoguć za saradnju, a nije poznavao ni tatu, ni Novaka. To mu je odgovorio zato što ga je ovaj pitao odakle sada Novak, kada sam ti dao nekoliko stotina hiljada maraka da napraviš klub u Beogradu, pošto je on uzeo četiri najtalentovanija klinca, među kojima nije bio Novak, a onda je on izgovorio to što je izgovorio i naredne tri godine nam napravio pakao od života - poručio je Srđan.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojan

pre 2 godine

Boba Zivoinovic je obicna p...a sto se prilepio uz zadnjicu zeninu pa nezna dalje od nje. Sramota da je na taj naci pravdao svoj propust i svoje neznanje. Jos dok je igrao bio je neozbiljan i cim pocne da gubi on izgubi citav mec. Nema u sebi ni malo kicme. A i ti sinovi su mu izgleda nesto slicno. Lepe se za zene za koje misle da ce ih uzdrzavati.

abvgd

pre 2 godine

Boba Zivojinovic uvek Srbin bio ovaj usukana jugoslovencina ko I tata zelenas!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija