• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.09.2021

11:38

NOVI ĐOKOVIĆ ILI NOVI NADAL? Odmah je sve šokirao! Španac je kriv za zemljotres u Njujorku!

tanjug/ap

Tenis

NOVI ĐOKOVIĆ ILI NOVI NADAL? Odmah je sve šokirao! Španac je kriv za zemljotres u Njujorku!

Podeli vest

Momak o kome će uskoro pričati ceo teniski svet je 18-godišnji španski teniser Karlos Alkaraz

On je pre nekoliko meseci osvojio prvu ATP titulu, i ti u Umagu pošto je pobedio u finalu Rišara Gaskea, a da će uskoro mnogima da pokvari planove potvrdio je na Ju Es openu.

U pet setova, nakon više od četiri sata borbe, uspeo da savlada trećeg nosioca - Grka Stefanosa Cicipasa i plasirao je u osminu finala grend slema u Njujorku.

Novi Novak ili novi Nadal?

Za njega jedni kažu da je novi Rafael Nadal, drugi da je Novak Đoković, a on obožava Rodžera Federera. Definitivno nije tipičan Španac, jer obožava da igra na betonu. 

Imao samo 18 godina a stigao je do osmine finala u Njujorku, što nije viđeno još od Čenga i Samprasa 1989. godine.

Foto: tanjug/ap

 

Nemam reči da opišem kako se sada osećam. Ne znam šta se to desilo na terenu. Ne mogu da verujem da sam pobedio Stefanosa Cicipasa. Za mene je to ostvarenje sna - kazao je Karlos posle velikog meča.

Navijali su bili uz mladog Španca protiv favorita iz Grčke.

- To me je iznenadilo, nisam mislio da će tako biti, ali sve vreme su me podržavali, gurali su me napred. Mislim da bez publike ne bih mogao da odigram onakav peti set i da pobedim Stefanosa.

Španac obožava Federera

Stručnjaci ga porede sa Novakom Đokovićem, a španska štampa ga zove „novim Rafaelom Nadalom“.

Foto: tanjug/ap

 

- Iskreno, ne kopiram stil nijednog tenisera, igram svoju igru. Ali ako bih morao da izdvojim nekoga ko je sličan mojoj igri, mislim da je to Federer. Sve vreme pokušavamo da budemo agresivniji forhendom i bekhendom. Mislim da moram još da popravim servis, ali mislim da smo slični -  rekao je Alkaraz, kome će naredni protivnik biti Piter Gojovčik iz Nemačke.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija