• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.09.2021

11:06

PADAJU REKORDI PRED NOVAKOM! Federer OSTAO u PRAŠINI u još jednom segmentu! Đokoviću NEMA RAVNOG!

USA Today

Tenis

PADAJU REKORDI PRED NOVAKOM! Federer OSTAO u PRAŠINI u još jednom segmentu! Đokoviću NEMA RAVNOG!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković noćas igra svoj polufinalni meč na US openu

Nema mu ravnog, to pokazuje iz partije u partiju, a u poslednje vreme i brojke, odnosno rekordi idu u prilog srpskom teniseru Novaku Đokoviću koji je plasmanom u polufinale US opena ispisao nove stranice istorije. 

Đoković je počisio Beretinija i treću put na grend slemovima ove godine i izborio plasman u svoje 46 polufinale na najvrednijim turnirima, a sve to iz samo 66 učešća po čemu je daleko bolji od najvećih konkurenata u "GOAT" trci Rafeala Nadala i Rodžera Federera. 

Novak do polufinala stiže u neverovatnih 63,6 odsto, dovoljno da pretekne Bjorna Borga i postane najuspešniji teniser u još jednoj statističkoj kategoriji. Pored Borga, Đoković je obišao i Federera koji je treći i Kena Rouzvela, dok je Nadal tek četvrti sa 56,45 posto! 

Foto: Tanjug

Đoković je postao rekorder u ovoj kategoriji pošto je po peti put u karijeri uspeo da stigne do polufinala sva četiri grend slema u sezoni, a to je još uspevao 2011, 2012, 2013. i 2015. godine.

Ipak, Novak još nije uspeo da obori rekord Rodžera Federera po nastupima u polufinalu grend slemova, Švajcarac ih ima 46, ali i 15 više nastupa na grend slemovima, a kako se Đoković zaleteo lako bi mogao da sruši i ovaj rekord Švajcarca. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija