• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.09.2021

07:10

LEGENDO, JOŠ JEDNA, JOŠ SAMO JEDNA POBEDA! Novak postaje besmrtan! Teniski svet ovo čeka 52 godine!

USA Today

Tenis

LEGENDO, JOŠ JEDNA, JOŠ SAMO JEDNA POBEDA! Novak postaje besmrtan! Teniski svet ovo čeka 52 godine!

Podeli vest

Prvi teniser sveta Novak Đoković je na pobedu do večnosti. Statusa najboljeg svih vremena! Besmrtnosti!

U finalu Ju Es opena Novak Đoković u nedelju od 22 časa (Eurosport) protiv Danila Medvedeva igra za Kalendarski slem, za rekordni 21. krunu u karijeri, kojom će nadmašiti najveće rivale Rafaela Nadala i Rodžera Federera. 

Pobeda protiv Rusa vinuće ga u nebesa, pomeriće granice i začepi usta svima koji pokušavaju da ga ospore. Biće to kraj svih rasprava ko je najbolji teniser sveta ikada.

Novak igra za istoriju

Danil Medvedev stoji na putu Srbinu do 21. grend slem trofeja u karijeri, do atologije sporta, kalendarskog spajanja sva četiri najveća trofeja u ovom sportu.

To nikome nije uspolo od Roda Lejvera 1969. godine. Posle 52 godine čekanja, Đoković može da ispiše nove stranice istorije.

Foto: USA Today

 

Do sada su Đoković i Medvedev odigrali osam mečeva, a Srbin vodi 6:3. Dva puta su igrali na grend slemu, oba puta na Australijan openu i Novak je slavio, posledni put ove godine u Melburnu. Rus je oba meča protiv Srbina dobio 2019. godine, u Sinsinatiju i Monte Karlu.

Nije na odmet pomenuti da je na Ju Es openu Đoković na terenu do finala proveo 17 sati i 26 minuta, a Medvedev s druge strane 11 sati i 51 minut. Ali, ne treba to da brine navijače prvog tenisera sveta. Čak ni deset godina mlađi rivali ne mogu da mu pariraju na terenu. Dokazuje to tokom cele sezone. 

Pred finale Melburna i meč sa Danilom tada je poslao poruku mlađim kolegama, te im poručio da će morati ozbiljno da pomere zadnjicu kako bi ga pobedili. Na to obećanje ih podseća iz turnira u turnir. 

Foto: USA Today

 

Prvo je Australijan open osvojio pobedom protiv Danila Medvedeva u finalu 7:5, 6:2, 6:2, na Rolan Garosu je bio bolji od Stefanosa Cicipasa 6:7 (6-8), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4, a na Vimbldonu od Matea Beretinija 6:7 (4-7), 6:4, 6:4, 6:3.

Novak zna odakle vreba opasnost

Sada ga pred možda najvažniji meč u karijeru opet čeka Rus. Zna Novak da mu neće biti lako i pored toga što ga je već pobedio ove godine. 

-  Dobio je Medvedev mnogo mečeva na betonu, igrali smo u finalu u Australiji, znam šta me čeka. Ima nekoliko slem finala, drugačije je to iskustvo, daće sve da pobedi, da uzme prvi slem. S druge strane, daću sve što mi je ostalo u rezervoaru da pobedim. Koncentrišem se na oporavak, rekalibraciju celog sistema za nedelju. Neću trošiti energiju na bilo šta što odvlači pažnju i što bi mi oduzelo vitalnu energiju koja mi je potrebna za nedelju -  zaključio je Đoković.

Foto: Tanjug/AP

Danil Medvedev

 

Medvedev hoće da pokvari planove Novaku

Rus je od Srbina izgubio ove sezone finale Australijen opena, a uz to još uvek nema niti jedan osvojeni grend slem.

Zato će Danil imati ta dva motiva kao najvažnija pred finale u Njujorku. Ali, i da pokvari Đokoviću planove jer želi Kalendarski grend slem i 21. najveći trofej u karijeri.

- Ako uspem verovatno ću ući u istorijske knjige kao neko ko mu nije dozvolio da to uradi. Ali ne zanima me to, više se radi o njemu, to utiče na njega. Sigurno će osećati pritisak, sa druge strane to može da ga još i poboljša u važnim trenucima. Ne znam, možda će biti na drugom turniru, neki drugi put, on uvek da najbolje od sebe, i ovde znamo da će uradi sve da to i ostvari.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17