• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.09.2021

09:37

CIRKUS! HAOS NA ATP LISTI! Đoković bi mogao da izgubi prvo mesto!

Tanjug

Tenis

CIRKUS! HAOS NA ATP LISTI! Đoković bi mogao da izgubi prvo mesto!

Podeli vest

Novak Đoković bi početkom novembra mogao da izgubi prv mesto na ATP listi, ali nema razloga panici

Zbog promena koje je ATP uveo u načinu bodovanja i svom kalendaru zbog pandemije korona virusa, moguće su neke neobične situacije, ali navijači prvog teniseta sveta ne moraju da brinu. 

Naime, Novak će izgubiti 500 bodova narednog ponedeljka. To je 500 bodova koje je Novak osvojio na ATP turniru u Tokiju. Sada kada su prošle dve godine od tog turnira, ti bodovi i zvanično nestaju iz kalkulacija. Po jednom scenariju mogao bi da izgubi prvo mesto na ATP listi 1. novembra. Međutim,vratio bi se na tron već nedelju dana kasnije. 

Foto: Tanjug

Novak Đoković

Đoković je garantovano prvi do 1. novembra 2021. godine, kada bi trebalo da mu se obriše 1.000 bodova osvojenih na mastersu u Parizu 2019. godine.

Tada je Novak osvojio trofej, ali zbog "zamrzavanja" bodova, i dalje mu se računaju bodovi iako je turnir od pre dve godine. Problem je što je 1. novembar datum pre odigravanja mastersa u Parizu ove godine, pa bi Đoković poene koje bi eventulano osvojio u  "Bersiju" ove sezone tek kasnije dobio.

 

 

 

To nije sve. ATP bi trebalo da 8. novembra obriše bodove sa masters u Parizu koji je igran 2020. godine, a kada je Danil Medvedev osvojio trofej i 1.000 bodova.

Da bi se izbegao haos, u ATP-u su ranije ovakve razlike u datumima kada se "brišu" bodovi rešavali, pa nije nemoguće da  odluči da se i Novaku i Medvedevu njihovih 1.000 bodova obriše istog datuma.

Ukoliko to ne bude slučaj, Đoković bi teoretski mogao da ostane bez prvog mesta 1. novembra, ali je zagarantovano da bi se u tom slučaju vratio na vrh ATP liste već 8. novembra, kao i da bi tu ostao 15. novembra, čime bi stigao do 346 nedelja na vrhu rang liste.

Ako dođe do ovog scenarija, Medvedev bi mogao da početkom novembra na nedelju dana da prekine vladavinu napeg tenisera, koja ne bi dugo trajala. Đoković bi u svakom slučaju bio prvi pred Završni masters u Torinu.

Foto: Tanjug

 

Novak Đoković će posle pauze igrati na mastersu u Indijan Velsu, koji se igra od 4. do 17. okrobra, pa će u Americi napasti 37. grend slem trofej.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srbin

pre 2 godine

Pa sta? Sta ce se na planeti zemlji desiti, kada Novak Djokovic vise ne bude broj 1? Nista. Nista nije vecno, sem Boga i vere u njega.Bili su mnogi pre njega "nedostizni', ali nisu vise. Treba biti realan.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija