• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.10.2021

08:38

OZBILJNO PRETE NOVAKU! Titule ga neće spasiti, mora vakcina!  Dramatična situacija u Australiji!

Tenis

OZBILJNO PRETE NOVAKU! Titule ga neće spasiti, mora vakcina! Dramatična situacija u Australiji!

Podeli vest

Situacija u Australiji je veoma dramatična usled korona virusa, pa je pitanje kako će to uticati na prvi grend slem u sezoni, koji je doduše na programu početkom 2022. godine

Vlasti australijske države Viktorije, čiji je glavni grad Melburn, odlučile su da svi domaći sportisti koji se takmiče na tom području moraju da prime dve doze vakcine protiv korona virusa.

Kako prenose tamošnji mediji to znači da postoji velika šansa da se uvede obavezna vakcina i za sportiste koji dolaze iz inostranstva.

To bi uticalo na Australijan openu na kome bi mogli da učestvuju samo vakcinisani teniseri, a nezvanične informacije govore da najmanje četvorica iz TOP 10 nisu.

Za sada je nepoznat status Novaka Đokovića, koji je iskoristio pravo da tu informaciju zadrži samo za sebe. Od početka pandemije Novak je imao određenu rezervu prema vakcini, ali je rekao da će ozbiljno razmisliti o tome ukoliko bide bila uslov za putovanja i takmičenja. 

Foto: Tanjug/AP

Australijanci se urotili protiv Novaka Đokovića

Naravno, Novak je sada dospeo u centar pažnje kada se pojavila mogućnost da samo vakcinisani igrači učestvuju na Australijan openu. S druge strane, direktor turnira Krejg Tajli bori se sa vlastima Viktorije da ne uvode tako drastične mere. Međutim, kako trenutno stvare stoje teško će uspeti u tome, jer je premijer je najavio da to neće pomoći.

Upitan da prokomentariše upravo status Novaka Đokovića, osvajača devet grend slem titula u Australiji, političar je bio kratak i jasan.

- Grend slem titule vas neće zaštititi. Jedino što će vas zaštititi je da imate dokaze o prvoj i drugoj dozi vakcine - objasnio je Danijel Endrjuz, premijer Viktorije, i dodao da je pričao sa premijerom Australije i dodao da će, za sada, pravo na ulazak u zemlju ipak imati sportisti koji su australijski državljani.

- Ako dolazite kao turisti ili poslovno i niste Australijanci koji su vakcinisani mislim da su šanse vrlo male da ćete ući u zemlju.

Foto: reuters

 

Pred Australijan open ove godine svi teniseri su morali da provedu dve nedelje u karantinu, ali im je bilo dozvoljeno da izlaze samo na trening.

Nećemo zaboraviti skandal koji su napravili Australijanci i zapadni mediji, kada su napali Novaka koji je pokušao da pomogne igračima koji nisu smeli dve nedelje da izađu iz sobe. Nema sumnje da će Srbin i sada biti prvi na udaru.

Foto: reuters

 

Prvi grend slem sezone je na programu od 17. do 30. januara. Đoković juri 10 slem u Melburnu, 21. u karijeri i šansu da nadmaši Rafaela Nadala i Rodžera Federera po broju najvećih titula. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15