• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.10.2021

08:03

PREMIJER POSTAVIO ULTIMATUM ĐOKOVIĆU! Australijanci ucenjuju prvog tenisera sveta!

Reuters/printscreen

Tenis

PREMIJER POSTAVIO ULTIMATUM ĐOKOVIĆU! Australijanci ucenjuju prvog tenisera sveta!

Podeli vest

Bruji Australija o Novaku Đokoviću i vakcinaciji protiv korona virusa

Nastavlja se kampanja protiv prvog tenisera sveta!

Novak Đoković će početkom 2022. godine juriti 10. titulu na Australijan openu, ali i rekordnu 21. u karijeri.

Da bi imao šansu da dođe do novog trofeja i nadmaši Rafaela Nadala i Rodžera Federera, moraće vrlo brzo da primi prvu dozu vakcine protiv korone, ukoliko već nije. 

Foto: reuters

Australijanci ucenjuju Novaka Đokovića

Jasnu poruku, tačnije ultimatum, poslalali su Australijanci Srbinu. U australijskoj saveznoj državi Viktorija, vakcinacija je postala obavezna. Još nije potpuno jasno hoće li svi teniseri morati da budu vakcinisani da bi učestvovali na Australijan openu, ali po svemu sudeći hoće, jer je tamošnja vlas počela da priprema igrače na takav ishod.

Premijer Danijel Endrjuz poručio da će nevakcinisani strani državljani imati vrlo male šanse da uđu u zemlju. Nije važno što je Novak devet puta bio šampion u Melburnu i što ima 20 grend slem trofeja i juri rekord.

- Te titule te neće zaštititi! Jedina titula koja će te zaštiti je da možeš da kažeš da si primio prvu dozu i da si primio drugu dozu - ponovio je Endrjuz uživo u programu televizije "7news“. 

 

 

Američki mediji tvrde da je Đoković već primio vakcinu pred US open, mada više informacija od nagađanja nije bilo. 

- Odluku da li ću primiti vakcinu ću zadržati za sebe. Nadam se da ćete to poštovati. Ne želim da budem etiketiran kao za ili protiv vakcine... Nadam se da to neće postati obavezno. Svako bi trebalo da bude slobodan da to uradi ili ne uradi i da poštujemo slobodu izbora - još u aprilu prošle godine je izjavio Đoković.

Australijan open je planiran od 17. do 30 januara 2022. godine, a navodno, Đoković bi do 26. novembra morao da bude kompletno vakcinisan ne bi li mogao da na njemu učestvuje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija