• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.10.2021

15:41

NOVAKU SE OVO NIJE DESILO OD 2020, FEDERER VIŠE NE MOŽE DA NAMEŠTA! Lude promene na ATP listi!

Tanjug/AP

Tenis

NOVAKU SE OVO NIJE DESILO OD 2020, FEDERER VIŠE NE MOŽE DA NAMEŠTA! Lude promene na ATP listi!

Podeli vest

Novak Đoković je u ponedeljak počeo 341. nedelju na prvom mestu na ATP listi

Naš teniser je na prvom mestu od 3.februara 2020. godine, a niz bi mogao uskoro da prekine Rus Danil Medvedev.

Ukoliko drugi teniser sveta osvoji masters u Indijan Velsu skinuće Srbina sa vrha bar na jednu nedelju. 

Naime, 1. novembra se skidaju bodovi za Indijan Vels 2019. godine, zatim za Šangaj, Medvedev brani 1.000 bodova,  za Beč (90) i Sankt Peterburg (45). Ukoliko osvoji Indijan Vels, Medvedev bi imao 10.575 bodova.

Đokoviću, koji ne igra na Indijan Velsu, će se prvog novembra skinuti bodova za Indijan Vels 2019. godine - 23 boda, zatim iz  Pariz 2019. godine 1.000,  180 iz Šangaja i 90 iz Beča, pa će 1. novembra imati 10.340 bodova. S obzirom na to da je Medvedev prvi favorit u Americi vrlo je moguće da se ovo desi, biće izuzetno motivisan.

Foto: Tanjug/AP

Danil Medvedev

Ali, Medvedev bi samo nedelju dana vladao "belim sprortom", jer se 8. novembra skidaju se bodovi za Pariza i Londona 2020. godine – Medvedev će tada izgubiti 2.500 bodova, a Đoković samo 400.

Medvedev će naravno ima priliku da od 1. do 7. novembra odbrani barem deo bodova iz Pariza, a Novak da zaradi nove bodove, nije igrao u  Parizu prošle godine.

Foto: reuters

Rodžer Federer

Odluka bi na kraju mogla definitivno da padne na Završnom mastersu u Torinu koji se igra od 14. do 21. novembra. Zaista bi bilo neverovatno da Novak, koji je pobedio na Australijan openu, Rolan Garosu i Vimbldonu, a igrao finale Ju Es opena, ne bude prvi na kraju sezone!

S druge strane, Rodžer Federer, koji je završio sezonu, pašće na ATP listi, ne mogu više da mu čuvaju mesto među elitnih TOP 10. Federer se muči poslednjih godinu i po dana zbog povreda kolena,  propustio je 2021, pa se tako nešto odražava i na njegov plasman na ATP listi.

Do sada ga je spasavao "zamrznuti ranking", ali više neće jer gotovo sigurno ispada iz elitnih Top10. Federer je trenutno deveti sa 3.665 bodova, ali sledeće nedelje gubi 480 bodova, potom ga očekuje dodatni pad jer gubi 500 bodova pošto ne brani titulu iz Bazela, a onda i 400 u novembru sa Završnog mastersa.

Foto: tanjug/ap photo

 

Federer će tako do novembra biti oko 20. mesta, što mu se nije desilo od aprila 2001. godine kada je bio 22. na svetu. 

Među onima koji bi do kraja godine mogli lako da budu bolje plasirani od Federera su Feliks Ože Alijasim, Hubert Hurkač, Denis Šapovalov, Janik Siner, Dijego Švarcman, Kristijan Garin, Pavlo Karenjo Busta, Gael Monfis...

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17