• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.10.2021

11:13

Kolaps preti Australijan openu! Pobuna tenisera protiv rigoroznih mera!

Tenis

Kolaps preti Australijan openu! Pobuna tenisera protiv rigoroznih mera!

Podeli vest

Ulazak u Australiju, kako su najavile tamošnje vlasti, biće dozvoljen samo onim teniserima i teniserkama koji budu imali potvrdu o dve primljene doze vakcine protiv kovida

Odluku Savezne vlade objavio je ministar za imigraciju Aleks Hok. On je istakao da će profesionalni sportisti imati isti tretman kao i svi drugi inostrani državljani koji budu dolazili na Peti kontinent kada Australija u novembru otvori svoje medunarodne granice.

Novak Đoković, koji ne želi da kaže da li je vakcinisan ili ne, pre nekoliko dana je napomenuo da želi da igra u Melburnu, ali da nije siguran da će takmičiti 2022. godine.

Teniseri protiv vakcine 

Danima se vodi hajka u Australiji i zapadnim medijima na Novaka zbog vakcine, kao da je on jedini teniser koji ne želi o tome da priča.

Međutim, s obzirom na to da je vrlo malo tenisera i teniserki vakcinisano, pitanje je ko će igrati u Melburnu i na šta će turnir ličiti bez najboljih na svetu. 

Foto: tanug/ap

 

Mnogi igrači se bune zbog vakcinacije i strogih kovid pravila, pa Australijance čeka nova noćna mora pred grend slem u Melburnu. Znamo kako je bilo početkom godine, kada neki igrači dve nedelje nisu smeli da izađu hotelske sobe.

Herald San otkriva i da je do sada među teniserima vakcinisano oko 65 odsto, a među teniserima 60 odsto.

Međutim, na osnovu podataka ATP i WTA, kako prenose svetski mediji, pred početka prople nedelje bilo je vakcinisano smao 35 odsto tenisera, a ženskoj konkurenciji je neznatno bolja situacija – 40 odsto.

Foto: Tanjug/AP

 

 

- Neće samo teniseri nedostajati, već i teniserke. Više od trećine profesionalnih tenisera i teniserki nije potpuno vakcinisano - navodi se u tekstu Herald Sana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija