• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.11.2021

09:37

SABOTIRAJU NOVAKA, ALI ON GAZI! Evo šta je potrebno da u Parizu obezbedi ulazak u istoriju!

Tanjug/AP

Tenis

SABOTIRAJU NOVAKA, ALI ON GAZI! Evo šta je potrebno da u Parizu obezbedi ulazak u istoriju!

Podeli vest

Novak Đoković će prvi meč na mastersu u Parizu odigrati protiv Martona Fučoviča u utorak oko 19.30

Prvi teniser sveta poslednji meč u singlu odigrao je 12. septembra u finalu Ju Es opena, kada je poražen od Danila Medvedeva koji ga je sprečio da osvoji rekordni 21. grend slem. 

Marton Fučovič je u prvom kolu pobedio Fabija Fonjinija sa 2:1 u setovima, to mu je donelo duel sa Novakom Đokovićem. Srbin bi potom u osmini finala mogao da se sastane sa boljim iz duela Adrijan Manarino – Gael Monfis/Miomir Kecmanović.

Ako de domogne finala mastersa u Parizu, Novak bi obezbedio trofej najuspešnijeg igrača u sezoni. Inače, Medvedev je pred početak turnira prišao Đokoviću na 800 bodova, pa srpski as mora da se plasira u borbu za trofej, da bi i matematički odbio napad ruskog tenisera.

Foto: USA Today

 

Ukoliko dođe do finala već u Parizu Novak Đoković bi oborio još jedan teniski rekord. Sedmi put u karijeri bi godinu završio kao prvi na svetu. To nikome još nije uspelo, pa bi nadmašio idola Pita Sampras, koji je šest sezona završavao kao broj jedan. 

Naime, Đoković će rekord obezbediti ako se plasira u finale Pariza. Takođe, i ako uđe u polufinale, ali Medvedev u tom slučaju ne sme da osvoji titulu. Novaku odgovara i opcija da se Rus ne domogne finala mastersa u Parizu, ako dođe do četvrtfinala, Medvedev ne sme u polufinale. U slučaju da Rus ispadne pre četvrtfinala, Srbin ostaje prvi šta god da uradi.

Podsećanja radi, ATP je ove godine odlučio da se za priznanje najboljeg u sezoni  gleda ATP trka, broj bodova osvojenih u 2021, a ne ATP lista. Menjaju pravila, kao da hoće da sabotiraju Srbina, ali džabe. Đoković će verovatno na kraju godine biti prvi na obe liste. 

Foto: USA Today

 

 

Novak je ove sezone osvojio tri grend slema: Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon, igrao je finale Ju Es opena, pa bi bilo van svake pameti da ne bude najbolji. 

Prvi korak za Đokovića u drugom kolu mastersa u Parizu čeka Marton Fučovič. U tri dosadašnja duela sa Novakom pretrpeo je sva tri poraza. Njihov poslednji susret je bio na Vimbldonu, u četvrtfinalu, kada je najbolji teniser sveta pobedio sa 3:0.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija