• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.12.2021

11:33

VELEOBRT! Šok! Nema privilegija za Đokovića! Političar se oglasio!

Tenis

VELEOBRT! Šok! Nema privilegija za Đokovića! Političar se oglasio!

Podeli vest

Prvi teniser sveta Novak Đoković je na listi učesnika predstojećeg Australijan opena, prvog grend slema u 2022. godini

Učešće na prvom grend slemu u godini uslovljeno je vakcinom protiv korone, pa je zbog toga Novak Đoković već mesecima u centru pažnje zapadnih medija.

Niko ne zna da li se Novak vakcinisao ili ne, pa se zbog toga spekulisalo da li će jurišati na deseti trofej u Melburnu posebno jer je njegov otac Srđan rekao da neće pristati na ucene.  

U Australiju je dozvoljen ulazak samo potpuno vakcinisanim osobama, dok oni koji nisu primili vakcinu moraju da provedu 14 dana u karantinu. Međutim, pojavila se informacija o promeni pravila i da bi mogao da dobije medicinsko izuzeće. Ali, brzo su reagovali Australinci, tačnije zamenik premijera Viktorije, Džejms Merlino.

Foto: reuters

 

On kaže da ne uzaludno pričati o "rupi u zakonu" kako bi se navodno omogućilo Novaku da se takmiči i bez vakcine. 

- Svi se raduju Australijan openu i svi koji budu prisustvovali - gledaoci, igrači, zvaničnici, osoblje, očekuje se da svi budu potpuno vakcinisani. To su pravila. Medicinska izuzeća su upravo to, to nije "rupa u zakonu" za privilegovane tenisere. To je medicinsko izuzeće u izuzetnim okolnostima, ako imate akutno zdravstveno stanje - poručio je Džejms Merlino.

Foto: reuters

Novak Đoković je glavna tema u Australiji

Herald San je objavio da će najbolji teniser sveta najverovatnije iskoristiti "rupu u propisima". Navodno u tome ima podršku organizatora prvog grend slema, Tenis Australije. Zdravstveno izuzeće od vakcinacije je drugi način na koji može da se uđe u Australiju bez karantina. Kako navodi Herald San, Đoković‚ "ima osnova da se prijavi za izuzeće". 

Pre 24 sata potvrđeno je i da će Novak igrati u Sidneju, na ATP kupu koji se održava od 1. do 9. januara. Znamo šta Novak misli o karantinu, pa je malo verovatno da će pristati na tu opciju.

Foto: reuTers

 

Inače, ATP kup igra se u Sidneju, gde teniseri ne moraju da budu vakcinisani, jer politika države Novi južni Vels nije stroga kao u Viktoriji, gde se nalazi Melburn.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 2 godine

Novak Djoković ima svoje privatno vidjenje o vakcinisanju. Problem je što neki drugi imaju dugačije vidjenje. Ako Novak traži da se prihvati njegovo vidjenje, onda na bazi reciprociteta mora da prihvati da neko drugi ima drugačije mišljenje. Niko njega na ucenjuje, prosto u Australiju neće ući ni jedan putnik (ne radi se samo o teniserima) koji nije vakcinisan. Tačka.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17