• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.12.2021

20:11

NOVAK MI JE INSPIRACIJA! Australijanac promenio ŽIVOT zbog Đokovića!

Tanjug/AP

Tenis

NOVAK MI JE INSPIRACIJA! Australijanac promenio ŽIVOT zbog Đokovića!

Podeli vest

Australijski teniser Bernard Tomić rešen je da se vrati na ATP tur nakon nekoliko godina "odmaranja"

Veliku karijeru najavljivali su Bernardu Tomiću, ali je australijski teniser više voleo sport van terena, nego na samom bojištu. Ipak, kako kaže, "bubice su ga prošle" i spreman je da se vrati na ATP tur. 

Tomić je pred povratak na teren govorio o inspiraciji i načinu života u poslednje tri godine. Australijanac priznaje da mu je motivaciju dao Novak Đoković, zbog kog je prestao da jede hranu životinjskog porekla i iz ishrane izbacio glute na koji je alergičan. 

- Da, volim brzu hranu, ali to nije bilo profesionalno što sam radio, uz jelo i treninge. Znate da sam promenio svoju ishranu u veganstvo pre nekoliko godina i inspiracija mi je bio Đoković - rekao je Tomić. 

Australijanac ističe da ne voli da ga nazivaju "veganom", ali da je ponosan na promenu koju je napravio. 

- Sjajan je osećaj. Mnogi veliki i uspešni ljudi su vegani. Novak me je inspirisao, probao sam i uspelo je kod mene. Ne planiram da se vratim starom načinu ishrane, jer sam ponosni vegan - priznaje Australijanac. 

Foto: AP PHOTO

Tomić za kraj otkriva da uživa u mesu, ali da ne želi da povrežuje životnje budući da veruje u karmu. 

- Ukus mesa, da me ne shvatite pogrešno, je neverovatan, ali mi ne nedostaje jer su uključene životinje o kojima volim da se brinem. Verujem u karmu i sada znam da radim pravu stvar. To je i zbog mog zdravlja, koje je postalo mnogo bolje u poslednjih nekoliko godina - podvukao je Tomić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija