• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.12.2021

07:56

RUS JE CAR! Prijavio dubl da bi prijatelj Ukrajinac igrao na grend slemu!

Tanjug/AP

Tenis

RUS JE CAR! Prijavio dubl da bi prijatelj Ukrajinac igrao na grend slemu!

Podeli vest

Andrej Rubljov, peti teniser sveta, će se na Australijan openu takmičiti u konkurenciji dublova zbog prijatelja

Singl igrači, pre svega oni u vrhu na ATP listi, retko igraju dubl, posebno na grend slemovima. Ali,  Andrej Rubljov je pokazao da je veliki čovek, ne samo sportista.

On će u dubl konkurenciji igrati u paru sa Ukrajincem Denisom Molčanovom.

Foto: Tanjug/AP

Andej Rubljov

- Znam Denisa jako dugo. Desilo se da on na grend slem turnir u dublu može da ode samo ako mu je partner neko ko ima visok renking. Bilo mu je jako važno da učestvuje na grend slemu, pričao sam sa njim o tome jako dugo - rekao je Rubljov za "RTF".

Ukrajincu je najbolji plasman u singlu 165. mesto, a u dublu je trenutno 93. na svetu, pa ne bi učestvovao u Melburnu da mu Rubljov nije izašao u susret.

Foto: reuters

Denis Molčanov

Ukrajinac nikada nije prošao u glavni žreb singla na nekom grend slemu, a u dublu mu je najbolji rezultat drugo kolo. Rubljov je osvajač ATP kupa, Dejvis kupa i zlatne olimpijske medalje u miks dublu (sa Anastasijom Pavljučenkovom), osvojivši sve to u 2021. godini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija