• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.01.2022

18:35

PUSTITE NOVAKA ODMAH! Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković zvao ambasadora Australije i tražio da odmah oslobode Đokovića!

Tanjug/Rade Prelić

Tenis

PUSTITE NOVAKA ODMAH! Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković zvao ambasadora Australije i tražio da odmah oslobode Đokovića!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković zahteva od Australijanaca da momentalno puste Novaka Đokovića

Australijanci drže Novaka Đokovića na aerodromu satima zatvorenog kao da je kriminalac, čuvaju ga policijaci, a uzeli su mu i telefon. Srbija je zvanično uputila protestnu notu ambasadi Australije. 

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković zvao je odmah našu otpravnicu poslova u Kanberi, ona je u međuvremenu stigla u Ambasadu i poslala je protestnu notu koju su prosledili mejlom njihovom MSP i Ambasadi.

Niko se ne javlja na telefon, pošto je u Melburnu 4.30 ujutru. Zvao je i ambasadora Australije, iskazao mu usmeni protest i tražio da se što pre nađe rešenje, odnosno da Novaka Đokovića puste da uđe u zemlju. Srbija zahteva da bude pušten odmah, noćas, a ne da se čeka da počnu da rade sutra ujutru.

 

Foto: printscreen

 

Pozvana je ambasador Australije do dođe u ministarstvo spoljnih poslova na razgovor, saznaje Informer.  Srbija je zahteva hitno puštanje NOvaka Đokovića. Nas ambasador u Australiji je stupio u kontakt tamošnjim vlastima i zahtevao hitno puštanje.  Preduzeo je sve mere da se Novak Đokovića pruzi konzularna zastita.

Satima već traje agonija srpskog asa na australijskom aerodromu. Australija je dala Novaku medicinsko izuzeće od vakcine ali se predomislila.

Nastao je potpuni haos nakon što je Novak stigao u Melburn. Vlasti države Viktorija odbile su zahtev da obezbede adekvatnu vizu za ulazak u Australiju Novaka Đokovića.Kako prenose tamošnji mediji njegov tim je podneo pogrešan zahtev. Naime, viza koju su tražili ne podrazumeva mogućnost medicinskog izuzeća za ulazak nevakcinisanih u zemlju. Mada, ovo je malo sumnjivio. Znamo da Novakov tim čine surovi profesionalci pa je nevrovatno da naprave ovakvu grešku. Pre će biti da Australijanci traže način sebe da "operu".

Ali, Granična služba ima diskreciono pravo da mu na licu mesta izda vizu, ali je ona to prebacila na vlasti Viktorije. Nastavlja se politička igra u Australiji preko Novakovih leđa, bruka i sramota.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 2 godine

Prekinuti sve diplomatske odnose sa australijom i proterati i ambasadora i ostalo osoblje iz zemlje. Uvesti najstrože mere ulaska u Srbiju državljanima ove pustari.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija