• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.01.2022

08:11 >> 22:51

LEGENDARNI SPORTISTI UZ NOVAKAi! Australijanci se STIDE, a oglasio se i Porfirije

Tanjug

Tenis

LEGENDARNI SPORTISTI UZ NOVAKAi! Australijanci se STIDE, a oglasio se i Porfirije

Podeli vest

Bura se ne stišava! Novak Đoković je i dalje tema broj jedan u svetskim medijima i planeta sa nestrpljenjem očekuje rasplet

Bruka i sramota! Vlasti Australije i države Viktorije odlučile su deportuju naboljeg tenisera sveta, navodno zbog nepotpunih dokaza da zaslužuje medicinsko izuzeće za igranje na Australijan openu.

Australijanci žele Novaku što pre da vide leža, da ga deportuju, ali Novak se žalio, a ishod će biti poznat u ponedeljak. To tada će biti u karantinu.

Ekspert za imigraciona pitanja Abul Rizvi skroz se stavio na stranu Novaka Đokovića i naveo da nije smelo nikako da dođe do toga da se najboljem teniseru sveta određuje pritvor i izručenje u ovako kasnoj fazi putovanja i dolaska u Australiju, a takođe je naveo i tri ključna pitanja koja Srbina mogu da spasu od deportacije.

 

Podsetimo, posle mučenja i torture od 12 sati, Novak je prebačen sa aerodroma u karantinski hotel gde su smešteni migranti i tu čeka odluku suda na žalbu koju su uložili njegovi advokati.

Pratite uz portal Informer.rs dešavanja!

 

UŽIVO

- Zamenik premijera Australije Barnabi Džojs napao je Novaka Đokovića.

- Skandal na "Rod Lejver Areni"! Australijanci oduzimaju svaki znak podrške Novaku.

- Hrvatski pisac Ante Tomić je na najodvratniji mogući način izvređao Noleta.

- Povodom cele situacije se sada oglasio i patrijarh srpski Porfirije.

 

- Poznata Tviterašica je napisala da se stidi što je iz Australije.

 

- Nemački teniser Aleksander Zverev srčano je stao u odbranu Novaka Đokovića.

- Novakovi navijači su, kao i sinoć, odlučili da gađaju australijsku ambasadu u Beogradu.

- Bivši direktor Australijan opena Pol Meknami smatra da sve što se dogodilo Novaku Đokoviću nije fer.

- Boris Beker ponavlja da Novak Đoković nije prekršio nijedno pravilo.

 

- O usmenom protestu iskazanom ambasadoru Australije Danijelu Emeriju možete opširnije pročitati OVDE.

- Federalni ministar zdravlja Austalije Greg Hant je pre mesec dana obavestio direktora Australijan opena Krega Tilija da bi Novak mogao da bude deportovan, a ovaj to Srbinu nije preneo.

- Australijski stručnjak za imigraciona pitanja Abul Rizvi savetovao je Novakov pravni tim na koji način bi trebalo da sastavi žalbu.

- Hrvatski novinar Aleksandar Stanković nazvao je Novaka Đokovića kretenom.

- Putem Tvitera je pordršku Novaku poslao i Igor Rakočević.

 

- Bivši američki tneiser Endi Rodik napao je Srđana Đokovića i srpski narod koji je podržao Novaka.

- Srđan i Đorđe Đoković su pozvali navijače da u petak, na Božić, u 15 časova ponovo izađu na ispred Narodne skupštine kako bi pružili podršku Noletu.

- Javnosti se obratila Novakova porodica! Otkrili su detalje Novakovog pakla u Australiji, a sve možete pročitati OVDE

Foto: ATA Images

 

- Prizor koji su priredili Srbi Novaku u Melbornu obišao je planetu! Sa svećama u rukama zapevali su Vidovdan na Badnji dan najboljem teniseru sveta!

 

 

-  Novakov otac Srđan odlučio je da pozove narod da pruži podršku najboljem srpskom sportisti svih vremena!

 

 

- Oglasio se Danil Medvedev i poručio: Verujem da je bio neki problem sa papirima. Ne znam ko se uključio u slučaj, teško je reći bilo šta. Ali ako je imao izuzeće, onda bi trebalo da je ovde, ako nije onda ne bi! Ako ne bude na turniru, to je jedan igrač sa 20 slemova manje, a to je mnogo jer mi ostali, izuzev Rafe, nemamo toliko slemova. Ali, situacija još nije rešena, i dalje može da dođe i nastupi. Zavisi kako se se završi, ali kad neko osvoji devet puta, a nije tu, žreb se malo otvara, to nije tajna!

Foto: Reuters

 

- Mogao da ostane bez prvog mesta na ATP listi ako bude deportovan. Đoković ove sedmice ima 11.540 bodova na ATP listi, tačno 2.900 bodova više od Danila Medvedeva i 3.700 bodova više od Aleksandera Zvereva. 

Pojavio je na društvenim mrežama prvi snimak Novaka Đokovića iz migrantskog hotela u kom boravi u Melburnu dok čeka odluku suda Viktorije nakon žalbe zbog deportovanja iz Australije.

 

 

 

 

- Australijske vlasti sada prete Novaku trogodišnjm zabranom zbog njegovog oca jer je Srđan rekao da ga u Australiji drže u zarobljeništvu i da je Novak posato simbol i voža slobodnog sveta. Preti mu zabrana ulaska od tri godine, a granične snage zadržavaju doiskeciono pravo primene ove zabrane.

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se jutros i objasnio kakva je situacija sa najboljim svetskim teniserom Novakom Đokovićem i šta sve država Srbija čini

Foto: Tanjug/AP/Rojters

 

- Nekadašnja Hrvatska premijerka Jadranka Kosor opelela je po Novaku! 

 

 

- Viktor Troicki je u neverici -Ne pamtim da je ijedan sportista bio ovako maltretiran od strane neke Vlade! 

- Oglasio se legendarni Boris Beker i zagrmeo zbog Novaka

- Neverica! Novaku preti TROGODIŠNJA ZABRANA!

- Odluka o izricanju presude odložena je do ponedeljka, pa do tada postoji nada da će sud ipak doneti odluku da Đokoviću bude dozvoljeno da igra.

 

 

 

 

- Đokoviću se produžava boravak u Melburnu

 

 

 

- Novakov advokat Nik Vud je izneo stanovište da je "tesno" saslušanje u ponedeljak.

- Tenis Australija je nagovestio da će morati da imaju konačan stav o učešću gospodina Đokovića na turniru do utorka zbog obaveza oko rasporeda.

- Predsednik Vučić se jutros čuo sa Novakom!

- Oglasio se i Rafael Nadal koji nije pružio podršku Novaku.

- Kako prenosi novinarka australijskog odeljka agencije AP, Karen Svini, pred Novakom su tri opcije.

 

 

- Postoji zahtev za privremenu zabranu kojim bi se sprečilo da Novak Đoković bude deportovan čim pre. Završno ročište je u ponedeljak u 10 časova. Znaće se večeras u 18 časova, osim ako vlada ne odluči da mu dozvoli da se izjasni do tada - navela je ona.

Takođe je citirala i Novakovog advokata Nika Vuda, koji je izneo stanovište da je "tesno" saslušanje u ponedeljak.

- Tenis Australija je nagovestio da će morati da imaju konačan stav o učešću gospodina Đokovića na turniru do utorka zbog obaveza oko rasporeda.

Foto: Reuters

 

Međutim, sudija koji donosi odluku Entoni Keli uliva malo nade i navodi da "psi ovde neće mahati repom! Na kraju, novinarka navodi tri opcije koje su pred Novakom. Da ga ostave do ponedeljka u Melburnu do donošenja konačne sudske odluke.

- Da ga deportuju večeras ili sutra, tako da odluka suda bude doneta večeras i da i dalje žele da ga deportuju, ali ne odmah, tako da privremena zabrana može da se čuje večeras, sa odloženom odlukom za kasnije, ili da se pomeri za sutra! Novak ima šanse, ali realno, male...

- Srpski navijači okupili su se ispred hotela u kome je smešten Novak Đoković da izraze nezadovoljstvo što mu je zabranjeno učešće na Australijan openu.

 

 

- Novaku su pomerili saslušanje...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kalfa

pre 2 godine

Čekajte, vi beše svedušno podržavate vakcinaciju i kovid propusnice u Srbiji, ali je sramota odbijanje ulaska nevakcinisane osobe u suverenu državu?

cccc

pre 2 godine

Koji je Nadal licemer, to je sve zakuhao on i njegov stric kada su počeli da prozivaju Nolet. Ali BOG je na Noletovoj strani, živi bili pa videli.

Peca

pre 2 godine

Ako ga sada i ostave da igra, narednih godina nek presnače "AUSopen".

Marcco

pre 2 godine

Sve se ovo ne bi desilo da se mali Perica vakcinisao. Ili da je makar slušao šta mu se reklo, tj. da ga neće pustiti u Australiju nevakcinisanog.

Fuj

pre 2 godine

Preko Novaka, deo sveta se udružio da pošalje poruku Srbiji da je on samo kolateralna šteta i da nam slede još mnogo kazni i zabrana. Koliko njega a i Srbiju cene, pokazuju i po hotelu u koji su ga smestili. Jer, on nije zaslužio ali svaka druga belosvetska bitanga (kako se i moglo mnogo puta videti), jeste zaslužila vrhunski hotel. Osim toga, više ne mogu da podnesu da je Srbin toliko dugo na vrhu, puklo im je trpilo. Čak i da mu na kraju dozvole da igra, nadaju se da će ga toliko maltretiranje iscrpetii i da će konačno gubiti mečeve.

Dragi

pre 2 godine

...Srbija se bori za Novaka...neće biti. Ako se Srbija zaista bori za Novaka, onda je trebala već da protera ambasadora Australije iz Beograda.

Voja

pre 2 godine

Oni se nekom da drže moralne pridike. Onolike Aboridjane pobili ološ belosvetskih.

Marte

pre 2 godine

Odjebi Kosor niko te ništa nije ni pitao Zla babo

Vladan

pre 2 godine

Srđan poziva narod pred skupštinu na protest jer bahatost ne prolazi u svetu. Jadna Srbijo.

Jovan

pre 2 godine

Ova hrvatska kreketuša skuplja poene na Noletu.Ne mora uvek da se oglasi prknom.

Kosovojesrpsko

pre 2 godine

Pa logicno bi bilo da pravila vaze za sve ali ne vaze. Dvadest tri tenisera su sa istim vizama i izuzecem usla bez problema, Novaku prave problem ali to je opet anglosaksonska politika. Ovo je najvece ponizenje za medicinske timove Australije koji su dali mediinsko izuzece. Ispada da su carinici i politicari veci strucnjaci od njih.

vladimir

pre 2 godine

Ne treba oni tebi da zabrane dolazak /tri godine/ nego ti njima da oni za tebe više NE POSTOJE! Ništa nećeš "izgubiti", jer 9 trofeja niko nikada više neće osvojiti /rekord/, sačuvaćeš ponos i omalovažiti RASISTIČKU zemlju /nije država/!

Vesna

pre 2 godine

Kosor?! Iz NDH? Ko su ti preci? Ti imas nesto za reci? A jel vaze zakoni u tvojoj lijepoj jednako za Srbe i Hrvate? Prvo ispred svoje kuce spremi đubre pa tad gledaj u tuđa dvorista mrziteljko. Ali i pored tvog zmijskog jezika, NOVAK JE BROJ JEDAN! Njegov je ceo svet a tvoje je laprdanje po drustvenim mrezama. U cemu si pa ti najbolja? Da poput tvojih predaka mrzis Srbe?! Pa vidi, nije ni cudno jer su Srbi toliko iznad vas, mrzitelja. Svaka cast sportistima Hrvatske koji su uz Noleta. To su cestiti momci, hvala im za to.

Ceca

pre 2 godine

Ovo više nema nikakve veze sa sportom! Ovo je borba dobra i zla (Djokovic, Jokic, ko je sledeći?). Ako Nadala nije sramota, neka učestvuje u Australian open !!!!!!!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija