• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.01.2022

15:14

NEMA KRAJA AGONIJI! POJAVILI SE NOVI DETALJI! Novaka opet zatvaraju? Momci s pištoljima mogu da ga pokupe usred meča!

ap photo

Tenis

NEMA KRAJA AGONIJI! POJAVILI SE NOVI DETALJI! Novaka opet zatvaraju? Momci s pištoljima mogu da ga pokupe usred meča!

Podeli vest

Nema kraja agoniji Novaka Đokovića, on se pripema za Australijan open, ali da li će igrati zavisi od ministra Aleksa Hoka, koji će uskoro doneti konačnu odluku da li će ga deportovati

Pojavili su se nove informacije. I srpski as je priznao da je napravljena grešaka tokom podnošenja dokumentacije za vizu.

Glavni problem je putovanje Novaka u Španiju, koje nije prijavljeno, ali i datum PCR testa. Bivši zamenik sekretara australijskog odeljenja za imigraciju Abul Rizvi otkrio je šta čeka Novaka. 

Foto: AP/Photo

 

Smatra da je moguće da ministar za imigracije Aleks Hok ukine vizu Đokoviću na osnovu lažnih iskaza koji su dati pri podnošenju dokumentacije. 

- Mislim da Vlada nije srećna kako se ova situacija odražava u medijima. Verujem da je njihov cilj da se ovo pitanje završi što je pre moguće - rekao je Rizvi.

Foto: AP/Photo

 

Ali, ako Hok poništi Đokovićevu vizu, srpski teniser će o tome biti obavešten od strane australijskih graničnih snaga, ponovo će biti prebačen u imigracioni pritvor.  Novak bi i u tom slučaju imao pravo žalbe, to bi značilo da će morati da propusti Australijan open.

-Da pretpostavimo da ministar krene u proces otkazivanja Đokovićeve vize. On bi morao da izda naredbu Pograničnoj policiji Australije, momcima koji rade u tamnim uniformama i nose pištolje, da se okrenu protiv Đokovića, izvedu ga recimo sa terena i  pod pažnjom svetskih medija. Odveli bi ga u centar za zadržavanje gde bi ostao i tražio da aplicira za sudsku reviziju procesa. To bi svakako značilo da je u pritvoru, u Melburnu dok se odigrava Australijan open - kaže Rizvi.

Rizvi smatra da bi najlakši način za rešenje situacije bilo da Vlada porazgovara sa Đokovićem, nađe način da uveri javnost da on nije opasnost po javno zdravlje i da mu dozvoli učešće na turniru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Federer

pre 2 godine

Ukoliko Đoković ne poštuje zakone njegove matične zemje Srbije,smatrao je ,da ne treba poštivati ni zakone vlade Australije! Tu je početak i kraj priče o skandalu koji je sasvim nepotrebno,samodopadno i podcjenivši zakon Australije i sve igrače turnira u Astraliji,koji su se savjesno i odgovorno vakcinisali,Đoković na najgori način samovoljno i prepotentno podcijenio!. Ministarka Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja republike Srbije, prof. dr Darija Kisić Tеpavčеvić Subota, 2. Oktobar, 2021. Ministarka za rad, zapošljavanjе, boračka i socijalna pitanja i članica Kriznog štaba za suzbijanjе Covid 19, prof. dr Darija Kisić Tеpavčеvić pozvala jе građanе da sе vakcinišu, ukazala da postojе mеrе kojе su na snazi i poručila da vakcinacija nеma altеrnativu! Kisić Tеpavčеvić jе u Dnеvniku RTS-a naglasila da je pogrеšno da sе u ovom momеntu govori kao da nе postoji nijеdna mеra u borbi protiv korona virusa i navеla da su to mеrе kojе važе na ulasku u zеmlju, kao i onе za svе zatvorеnе prostorе, za tržnе cеntrе, školskе i prеdškolskе ustanovе. Upitana trеba li li očеkivati rеstriktivnijе mеrе, rеkla jе da jе tu odgovor vrlo jеdnostavan: vakcinacija, vakcinacija i vakcinacija. „Nеma altеrnativе za vakcinaciju. Mi itеkako imamo mеrе kojе su na snazi, imamo inspеkcijе kojе su na tеrеnu po čitavoj Srbiji, ali nеmamo policajcе za svakog od nas. Imamo porast broja vakcinisanih, ali nеmojtе da dočеkamo da nam sе nеki član porodicе razboli ili nе daj božе umrе da bi bili svеsni koliko jе virus opasan. Apеlujеm na svе građanе da sе vakcinišu, jеr jеdino vakcinacija spašava životе", poručila jе Kisić Tеpavčеvić!

Ja

pre 2 godine

Ne tropi gluposti. Australijski sud je presudio u Novakovu korist. Odakle tebi ili bilo kome drugome pravo da uslovljavate neciji posao vakcinacijom kao sto to sada rade Novaku? Polovina planete nije vakcinisana. Virus je probio vakcinu, ima i zarazenih tenisera u Austrliji. Koji deo ti nije jasan ujko?

Vlada

pre 2 godine

Nažalost sluša pogrešne ljude, one koji bi da savetuju ali nemaju pojma kako funkcioniše "zapadna" hemisfera. Točak se pokrenuo i neće se samo na ovome zaustaviti, to je jedino izvesno.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija