• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.01.2022

13:41

AMBASADOR SASUO ŠVAJCARCIMA SVE U LICE! Šta da Federeru rade isto što i Novaku?

Ilustracija

Tenis

AMBASADOR SASUO ŠVAJCARCIMA SVE U LICE! Šta da Federeru rade isto što i Novaku?

Podeli vest

Kako bi Švajcarska reagovala da su se, na primer, australijske vlasti prema Rodžeru Federeru ponele kao što su to učinile prema Novaku Ðokoviću, upitao je ambasador Srbije u Švajcarskoj Goran Bradić.

Bradić je, u intervjuu švajcarskom dnevniku "20 Minuten“, rekao da je tretman teniskog šampiona u Australiji nekorektan.

- Možda je Ðoković za neke sporna ličnost. Ali on je profesionalac, strastveni sportista, koji želi da igra tenis - podvukao je Bradić.

Ukazao je da su pojedini australijski političari podgrejali atmosferu i nepotrebno izazvali celu aferu.

Kako bi Švajcarska reagovala da je, na primer, Federer tako tretiran u Australiji ili nekoj drugoj zemlji -  upitao je Bradić, navodeći da je iznenađen i obimom, ali i generalnim, pretežno negativnim načinom izveštavanja švajcarskih medija.

Foto: Reuters

 



Bradić je rekao da se dipomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije svakodnevno javljaju građani koji se žale na tako ophođenje švajcarskih medija prema Ðokoviću.

- Ni Ðoković, ni Srbi koji žive u Švajcarskoj ne zaslužuju takav tretman - konstatovao je ambasador.

Bradić je ukazao da je Ðoković idol, heroj, ne samo u Srbiji, nego i celom regionu. 
Činjenica je, ističe, da je Ðoković pozvan da nastupi na turniru u Australiji, izdata mu je viza, koja se dobija na osnovu priloženih dokumenata koji se proveravaju, i koja se ne izdaje olako, a Novaku su dve nezavisne grupe medicinskih eksperata odobrile izuzeće.

- Ðoković nije, dakle, ilegalno ušao u Australiju, na nekom brodu ili splavu..., a saslušavan je satima na aerodromu, a potom odveden u hotel sa više nego upitnim uslovima smeštaja, i to nije u redu - naglasio je Bradić.

Foto: reuters

 



Na pitanje šta očekuje dalje u vezi Ðokovića, Bradić je kazao da je sud nepristrasno i nezavisno doneo presudu u korist našeg tenisera, ali da je ishod i dalje otvoren, jer je moguće da resorni australijski ministar iskoristi svoja ovlašćenja koja bi sprečila naboljeg tenisera da nastupi na Australijan openu. Bradić je izrazio nadu da će Ðoković igrati i pobediti u Melburnu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nesa151

pre 2 godine

Navratilova ! Znasli tvoj status u SRBIJI I RUSIJI.Ti si cehinja Slovakinja sta li si kolko si ih olizala da bi zivela u Americi.Kada te ja MALA MO TUKLA KO VOLA U KUPUSU SI CUTALA ,A I ONA JE IZ SRBIJE! I DA NEMACKI FASISTA NE UCINI TO STO UCINI gde bi ti bila.Sa Metlom i krpom.Imas poziv da dodjes u RUSIJU!

vladimir

pre 2 godine

.... hvala bogu da se neko setio da postavi pravo pitanje!? Vučiću, ćutiš kao PIZDA dok ti je najveći SRBIN, posle Miloševića, izložen "masakru" fašističke vlasti Australije! To što si ga nazvao telefonom je "formalne" prirode a ti si poznat po zahvalostima, izvinjenjima, oprostima, saučešćima, i opet zahvalnostima do beskraja i slažem se - autoputevima!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17