• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.01.2022

11:31

OVAJ ČOVEK SE PITA ZA SVE! On će biti kriv ako deportuju prvog tenisera sveta!

printscreen

Tenis

OVAJ ČOVEK SE PITA ZA SVE! On će biti kriv ako deportuju prvog tenisera sveta!

Podeli vest

Vrhovni sudija Džejms Alsop predvodiće tročlano veća koje će odlučivati o sudbini Novaka Đokovića na suđenju u subotu od 23.30

Tročlano veće u sastavu Džejms Alsop, Entoni Besanko i Dejvid O'Kalahan će odlučivati dali će prvi teniser sveta biti deportovan ili će ipak igrati na Australijan openu. 

Glavni sudija Saveznog suda je na toj poziciji već skoro devet godina. Na mestu glavnog sudije je od 1. marta 2013. godine. Počeo je u advokatskoj komori Australije, gde je radio od 1981. do 2001. godine, punih 20 godina.

U međuvremenu je 1994. godine imenovan za višeg savetnika u Novom Južnom Velsu, da bi 1998. godine postao Kraljičin savetnik u Zapadnoj Australiji.

Od 2001. godine, narednih sedam godina radio je kao sudija Federalnog suda preuzimajući uloge prvostepenog i žalbenog sudije u čitavom nizu poslova Saveznog suda.

Alsop je  2013. godine imenovan je za oficira Ordena Australije za izuzetnu službu u pravosuđu i zakonu, kao sudija, kroz reforme jednakosti i pristupa.

Foto: Tanjug/AP/printskrin

 

Ceo svet je sa nestrpljenjem čekao saslušanje Novaka Đokovića. Međutim, sve je bilo završeno za samo nekoliko minuta. Radilo samo o pripremnom ročištu na kojem je doneta odluka da se glavno saslušanje održi dan kasnije. Sudija Dejvid O'Kalahan zakazao je zvanično saslušanje za nedelju u 09.30 po lokalnom, odnosno u subotu u 23.30 po našem vremenu.

Takođe, Novakova odbrana, advokat Pol Holdenson, tražio je od Federalnog sudije da konačnu odluku donese trojno veće sudija. Tako bi se obezbedila potpuna neutralnost i nepristrasnost prilikom donošenja konačne odluke, takođe ministar Aleks Hok ne bi imao način da se žali ni na jednu donetu odluku.

Foto: Tanjug/AP

 

Protiv toga je bio, očekivano, državni advokat. Ali, džabe, jer je zahtev Novakovih advokata uvažen. Holdenson je takođe izjavio da njegov klijent Novak Đoković nije imao nikav problem da njegova izjava pod zakletvom danas bude objavljena u javnosti. Takođe, pre suđenja, Đoković je razgovarao sa imigracionim vlastima, ali detalji tog saslušanja nisu poznati javnosti.

Dešavanja iz Melburna pratite na našem blogu.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija