• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.01.2022

11:31

OVAJ ČOVEK SE PITA ZA SVE! On će biti kriv ako deportuju prvog tenisera sveta!

printscreen

Tenis

OVAJ ČOVEK SE PITA ZA SVE! On će biti kriv ako deportuju prvog tenisera sveta!

Podeli vest

Vrhovni sudija Džejms Alsop predvodiće tročlano veća koje će odlučivati o sudbini Novaka Đokovića na suđenju u subotu od 23.30

Tročlano veće u sastavu Džejms Alsop, Entoni Besanko i Dejvid O'Kalahan će odlučivati dali će prvi teniser sveta biti deportovan ili će ipak igrati na Australijan openu. 

Glavni sudija Saveznog suda je na toj poziciji već skoro devet godina. Na mestu glavnog sudije je od 1. marta 2013. godine. Počeo je u advokatskoj komori Australije, gde je radio od 1981. do 2001. godine, punih 20 godina.

U međuvremenu je 1994. godine imenovan za višeg savetnika u Novom Južnom Velsu, da bi 1998. godine postao Kraljičin savetnik u Zapadnoj Australiji.

Od 2001. godine, narednih sedam godina radio je kao sudija Federalnog suda preuzimajući uloge prvostepenog i žalbenog sudije u čitavom nizu poslova Saveznog suda.

Alsop je  2013. godine imenovan je za oficira Ordena Australije za izuzetnu službu u pravosuđu i zakonu, kao sudija, kroz reforme jednakosti i pristupa.

Foto: Tanjug/AP/printskrin

 

Ceo svet je sa nestrpljenjem čekao saslušanje Novaka Đokovića. Međutim, sve je bilo završeno za samo nekoliko minuta. Radilo samo o pripremnom ročištu na kojem je doneta odluka da se glavno saslušanje održi dan kasnije. Sudija Dejvid O'Kalahan zakazao je zvanično saslušanje za nedelju u 09.30 po lokalnom, odnosno u subotu u 23.30 po našem vremenu.

Takođe, Novakova odbrana, advokat Pol Holdenson, tražio je od Federalnog sudije da konačnu odluku donese trojno veće sudija. Tako bi se obezbedila potpuna neutralnost i nepristrasnost prilikom donošenja konačne odluke, takođe ministar Aleks Hok ne bi imao način da se žali ni na jednu donetu odluku.

Foto: Tanjug/AP

 

Protiv toga je bio, očekivano, državni advokat. Ali, džabe, jer je zahtev Novakovih advokata uvažen. Holdenson je takođe izjavio da njegov klijent Novak Đoković nije imao nikav problem da njegova izjava pod zakletvom danas bude objavljena u javnosti. Takođe, pre suđenja, Đoković je razgovarao sa imigracionim vlastima, ali detalji tog saslušanja nisu poznati javnosti.

Dešavanja iz Melburna pratite na našem blogu.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija