• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.01.2022

14:16

POČEO BOJKOT! Proterivanje Đokovića skupo će koštati Australijance!

Ilustracija

Tenis

POČEO BOJKOT! Proterivanje Đokovića skupo će koštati Australijance!

Podeli vest

Skupo će Australijanci platiti što su Novaka Đokovića proterali i nisu mu dali da se bori za deseti trofej i rekordni 21. grend slem u karijeri

Navijači su počeli bojkot grend slema, veći je broj onih koji traže svoj novac od grend slema, nego što žele da kupe ulaznice.

Novak Đoković, na osnovu dokumentacije koju mu je dostavio Teniski savez Australije, ušao u Australiju, međutim poništena mu je viza jer su vlasti odlučile da to što je preležao korona virus nije dovoljno. Ipak, Đokoviću je viza vraćena, a u drugom postupku Aleks Houk je potvrdio da je Srbin legalno ušao u zemlju.

Međutim, našao je gospodin Hok novi način da deportuje Novaka. Mislio je da je opasnost po javni interen, odnosno da bi mogao da utiče na one Australijance koji nisu vakcinisani, mada je do sada u Australiji 93 odsto ljudi vakcinisano. Federalnom sudu nisu bili potrebni dokazi, pa je proterao Đokovića na osnovu mišljenje ministra.

Foto: Tanjug/AP

 

Australijan open je počeo u ponedeljak, a pojavila se informacija da je veći broj onih koji žele povraćaj novca od organizatora grend slema nego što hoće da kupe ulaznice. 

Nije ni čudo jer je veliki broj navijača kupio ulaznice za Australijan open samo zbog Novaka. Sada traži refundacije za ulaznice jer najbolji teniser sveta neće učestvovati.

Engleska kompanija "Search Intelligence" analizirala je trenutnu pretragu na "Google" i otkrila da je broj onih koji traže povraćaj novca od Australijan opena 25 odsto više od onih koji žele da kupe karte. 

Foto: Tanjug/AP

 

Đokovićev tretman  u Australiji je doveo do toga. Vest da je Novaku ukinita viza izazvala je podele mešu navijačima. Dok jedni smatraju da zalužuje da igra u Melburnu, drugi su veruju da je pogrešio što je prekršio kovid propise. Mada, Novak nije prekršio nikakve propise, dobio je medicinsko izuzeće i vizu, što su na kraju i Australijanci potvrdili.

U svakom slučaju, proterivanje prvog tenisera seta ikada dobro će osetiti Australijanci, a ovo je samo početak. Em što moraju da vrate novac navijača, em što neće imati priliv, jer su se ljubiteljima tenisa smučili zbaog svega što su priredili Đokoviću.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tatjana

pre 2 godine

Trebalo bi da isprazne halu jer nemaju šta ni da gledaju. Jasno je da je sada AO farsa.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija