• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.02.2022

08:59

ĐOKOVIĆ ISPISAO ISTORIJU! Samo 17 nedelja ga deli od velikog rekorda!

Tanjug

Tenis

ĐOKOVIĆ ISPISAO ISTORIJU! Samo 17 nedelja ga deli od velikog rekorda!

Podeli vest

Novak Đoković započeo je 360. nedelju na prvoj poziciji na ATP listi

Novak Đoković nastavlja da pomera granice. On je nadmašio Rodžera Federera za neverovatnih 50 nedelja provedenih na prvom mestu.

Švajcarac je bio prethodni rekorder ukupno bio 310. sedmica na čelu ATP liste. Rekorder po broju grend slem titula, Španac Rafael Nadal je na prvom mestu proveo 196. nedelja. Sada Srbin juri apsolutni u obe konkurencije i postavljen od Nemice Štefi Graf (377).

Takođe, Nole je opet ispisao istoriju! Đoković je uspeo da dođe do 85 nedelja u nizu na prvom mestu. Tako je postao jedini u istoriji koji je ikada to uspeo da uradi dva puta u karijeri. Na tronu je nasledio Rafaela Nadala 3. februara 2020. godine, a prethodno je bio prvi 122 nedelje zaredom od 7. jula 2014. do 7. novembra 2016. godine.

 

Foto: Reuters

 

Novak sada ima 10.875 poena, a Danil Medvedev je i dalje drugi sa 1240 bodova manje od Đokovića, ima 9.635 bodova. Nažalost, Rus bi uskoro mogao da smeni Srbina na tronu. Da bi skunuo sa prvog mesta Novaka Đokovića, Danil Medvedev mora da osvoji titulu u Akapulku. Srbin će igrati u Dubaiju, ali mu ni titula neće biti dovoljna da sačuva prvo mesto.

Ako Rus osvoji turnir u Meksiku postaće 27. igrač na čelu ATP liste i prvi od februara 2004. godine koji nije deo "velike četvorke" svetskog tenisa!  

Foto: Tanjug

Danil Medvedev

Treći na svetu je ostao Aleksander Zverev (7,865), za "vratom mu diše" Stefanos Cicipas (7,355), a ni daleko nije Rafael Nadal (6,875). U Top 10 su još Mateo Beretini (5,018), Andrej Rubljov (4,700), Kasper Rud (4,065), Feliks Ože-Alijasim (4.018) i Janik Siner (3,429).

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Filip Krajinović je 39. na svetu, Dušan Lajović je 44, pokvario je plasman za osma mesta, Laslo Đere je ostao je 56. poziciji, a u najboljih 100 je Miomir Kecmanović koji je ove nedelje na 70 mestu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija