• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.02.2022

13:09

EVO ZAŠTO JE NOVAK OTVORIO DUŠU I PRIČAO O VAKCINI! Javio se novinar koji je intervjuisao Đokovića!

printscreen

Tenis

EVO ZAŠTO JE NOVAK OTVORIO DUŠU I PRIČAO O VAKCINI! Javio se novinar koji je intervjuisao Đokovića!

Podeli vest

Novinar BBC-ja Amol Radžan oglasio se nakon intervjua sa prvim teniserom sveta Novakom Đokovićem

Novak Đoković otvorio je dušu za BBC, Amol Radžan je prvi je razgovarao s njim o vakcini i svemu što se dešavalo u Australiji, nakon što je deportovan pre nekoliko nedelja.

Srpski teniser Novak Đoković nije se oglašavao još od deportacije iz Australije, pa je njegov intervju za britanski Bi-Bi-Si uzburkao javnost. Radžan se i uživo iz Beograda javio u jutarnji program svoje kuće i objasnio utiske posle razgovora sa Novakom Đokovićem.

Srbin je u razgovoru naglasio da nije antivakser, kao i da trenutno ne želi da se vakciniše makar to imalo posledice kao što su sportski rezultati, pa čak i da ne bude najbolji na svetu ikada.

Radžan je bio u šoku kada mu je Novak rekao da je svestan posledica ukoliko se ne vakciniše i da će ostati bez trofeja.

Foto: prtintscreen/bbc

 

Bio je odlučan da se ne oglašava u Australiji i tokom turnira, delom zato što je želeo da ispoštuje ljude koji učestvuju na turniru, a oseća se pogrešno predstavljenim i neshvaćenim. Intervjuom je svoj položaj želeo da distancira od globalnog pokreta antivaksera, naveo sam ga da priča o tome zbog njegove pozicije u svemu - rekao je Radžan.

Foto: printscreen

 

- Oseća da kao jedan vrhunski sportista mora i te kako da pazi šta 'ulazi' u njegovo telo, a drugo je stvar njegovih principa, kazao je da je slobodarskog uma, da odluka zavisi isključivo od njega i da brani pravo izbora, da je to svačija individualna odluka. Mislim da je sve ovo uradio da bi se konačno čuo njegov glas, ali i da bi se odvojio od globalnog antivakserskog pokreta, te da još jednom poruči Australiji da nije želeo da krši pravila.

 

 

Novak Đoković je objasnio i prave razloge zbog kojih je deportovan iz Australije.

Malo ljudi zna da ja nisam deportovan iz Australije na osnovu toga što nisam vakcinisan ili sam prekršio neka pravila. Sve je to zapravo odobreno. Razlog zbog čega sam deportovan iz Australije jeste taj što je ministar za imigraciju iskoristio svoje diskreciono pravo da mi poništi vizu na osnovu percepcije da bih mogao da stvorim neki antivakserski osećaj u zemlji ili gradu, sa čime se potpuno ne slažem - objasnio je Đoković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija