• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.02.2022

20:28

NOVAK I JELENA sve oduševili NA PAVILJONU SRBIJE NA EXPO 2020. DUBAI!

Serbia Pavilion at Expo 2020 Dubai

Tenis

NOVAK I JELENA sve oduševili NA PAVILJONU SRBIJE NA EXPO 2020. DUBAI!

Podeli vest

Novak Đoković Fondacija je na Paviljonu Republike Srbije na izložbi Expo 2020 Dubai predstavila svoj rad i misiju posvećenu ranom razvoju dece

Brojni posetioci iz svih delova sveta uživali su u prezentaciji o petnaestogodišnjem radu Fondacije. Oni su aktivno učestvovali u razmeni mišljenja i preporuka kroz neposredno druženje sa osnivačima Fondacije – Novakom i Jelenom Đoković – kao i njenim ostalim članovima, na kraju večernjeg programa.

Foto: Serbia Pavilion at Expo 2020 Dubai

 

Posebnu pažnju dobila su dva noseća programa Novak Đoković Fondacije – „Podrška, NE perfekcija“, koji prepoznaje važnost uloge roditelja i staratelja i osnažuje ih da budu što bolji u najvažnijem životnom zadatku gradeći međusobnu mrežu podrške; kao i “Putem šampiona, koji ima za zadatak podršku i edukaciju roditelja čija se deca bave sportom. Učesnici radionica su doprineli inspirativnoj razmeni ideja, saveta i preporuka koje se tiču najvećih globalnih izazova sa kojima se roditelji danas susreću. Krilatica programa “Putem šampiona” da je svako dete šampion bez obzira na buduću karijeru – a da sport pre svega treba da predstavlja igru i zdrav način odrastanja - u najlepšem smislu se oslikala kroz emotivni doživljaj, kreativnost i pozitivnu energiju koju su govornici i predstavnici Fondacije sa učesnicima međusobno podelili na ovom događaju. Takođe, vođeni principima programa „Podrška, NE perfekcija“, svi prisutni su se prisetili da savršen roditelj ne postoji, kao i da se sve može odložiti - osim ljubavi koju pružate detetu.

Foto: Serbia Pavilion at Expo 2020 Dubai

 

Iskreno zadovoljstvo doživljeno ovom jedinstvenom prezentacijom na globalnoj sceni podelila je i Jelena Đoković, suosnivač i globalna direktorka Fondacije.

- Još jednom bih želela da se zahvalim nacionalnoj platformi “Srbija stvara” na pozivu da u Dubaiju predstavimo ne samo Fondaciju, već i zemlju Srbiju na ovako poseban način. Verujem da smo današnjom prezentacijom to i učinili, zahvaljujući sinergiji između organizatora, članova NDF tima i svih prisutnih. Misija Novak Đoković Fondacije je da menja svet nabolje ulažući u rani razvoj i da svakom detetu pruži podjednake šanse za bolju budućnost.

U ovoj godini beležimo velike jubileje – 15 godina od osnivanja, 10 godina otkad smo označili rani razvoj kao glavni cilj naše misije, 50 otvorenih vrtića, 50.000 pomognute dece. Dugujemo veliku zahvalnost mnogim divnim ljudima koji veruju u naš rad. Za 15 godina postojanja, podržalo nas je 1.300 organizacija/kompanija, odnosno 11.000 pojedinaca kroz individualne donacije.

Nastavićemo da zajedno koračamo ka ispunjenju našeg cilja da do 2030. godine omogućimo pristup kvalitetnom predškolskom obrazovanju svakom detetu u Srbiji.“

Foto: Serbia Pavilion at Expo 2020 Dubai

 

U ime Vlade Republike Srbije i Paviljona Srbije na Expo 2020, svoju radost zbog gostovanja Novak Đoković Fondacije podelila je Ana Ilić, viša savetnica predsednice Vlade RS i zamenica generalnog komesara Srbije za Expo 2020:

- Izuzetno sam ponosna što je Paviljon Srbije ugostio Novaka Đoković Fondaciju i što smo sa gostima iz celog sveta, na Svetskoj izložbi - mestu koje je trenutno globalni centar inovacija i progresivnih ideja za dobrobit naše civilizacije, podelili utiske i znanje o najvažnijim temama, poput odgajanja i vaspitanja mladih generacija, budućih lidera i šampiona. Danas su roditelji iz celog sveta na našem Paviljonu mogli da saznaju pregršt praktičnih saveta i ideja koji donose dobrobit onom najvrednijem što imamo – a to su svakako naša deca.

Posebnu zahvalnost na uspešnom događaju izrazila je i nacionalna direktorka Novak Đoković Fondacije, Maja Kremić:

- Presrećni smo što smo na ovako lep, neposredan i topao način uspeli da predstavimo naš rad na srpskom paviljonu. Nadamo se da ste se bolje upoznali sa našom misijom kroz radionice programa “Podrška, NE perfekcija” i “Putem šampiona”, kao i ostatak naše prezentacije. Naše prisustvo na Svetskoj izložbi u Dubaiju dolazi neposredno nakon završetka donatorske kampanje Sezona darivanja 2021. u okviru koje smo, na naše veliko zadovoljstvo, petostruko premašili prvobitno zacrtani cilj za otvaranje novog vrtića u Nišu. Nakon što su naši osnivači duplirali sve donacije, došli smo od cifre od 346.000 evra za nešto više od mesec dana i ovaj iznos će biti iskorišćen za projekat u Nišu, ali i otvaranje novih vrtića u Srbiji. Ovaj i mnogi drugi projekti Fondacije ukazuju na to da će i 2022. godina biti vrlo posebna.

Foto: Serbia Pavilion at Expo 2020 Dubai

 

Svetska izložba - Expo 2020 Dubai, prva koja se održava u arapskom svetu, traje od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022, a na njoj učestvuje više od 190 zemalja iz celog sveta. Srbija se na Svetskoj izložbi predstavlja pod modernim brendom nacionalne platforme Srbije stvara, a tema nastupa glasi – “Srbija stvara ideje: Inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost”


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17