• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.02.2022

23:31

NOVAK ĆE PROMENITI TENIS, ATP U STRAHU! 40 godina pokušavaju, samo je on ovo uradio!

printscreen/rts

Tenis

NOVAK ĆE PROMENITI TENIS, ATP U STRAHU! 40 godina pokušavaju, samo je on ovo uradio!

Podeli vest

Novak Đoković želi da pomogne mladim, slabije plasiranim teniserima, pa je osnovao nosi Savez igrača PTPA

Zbog toga je prvi tenis sveta na "crnoj listi" ATP-a, kome je Novak Đoković sada trn u oku, jer traži bolje uskove za sve tenisere.

Naš teniser je zbog toga postao, čini se laka meta, moćnici iz sveta teniser i ne kriju da im Srbin smeta, ali neće ga se rešiti tek tako.

- Nisam ja ušao u konfrontaciju sa ATP-om. Nemam ništa protiv njih kao organizacije igrača, iz ugla PTPA. Ta organizacija koju smo osnovali mora da postoji, nezavisno da li ATP ili WTA podržava. Ovo nije ideja koja se rodila juče, to je projekat 30-40 godina unazad. Mnogi su probali da naprave tu organizaciju i nisu uspeli iz različitih razloga. Mi smo u tome uspeli - kazao je za RTS Đoković i dodao da shvata da je to naišlo na otpor u ATP jer su se osećali ugroženim.

- ATP jeste svetska teniska najveća organizacija za muški tenis, i oni postoje u ovom trenutku kao glavno regulatorno telo. Ja njih poštujem, jer sam i sam član kad učestvujem na ATP turnirima.

Foto: Tanjug

 

 

Mnogi bi i mnogi jesu okrenuli glavu od problema.

- Nisam pomislio šta mi ovo treba. Iako su mi drugi skretali pažnju da sad nije vreme za to, zbog moje karijere i neke moje mirnoće, da moj um i pažnja budu usmereni na teren. I nikad nije trenutak, i uvek je trenutak - to je takva situacija. Osetio sam zajedno sa Pospišilom da je pravi momenat da se ujedinimo i uspeli smo to da uradimo. Imamo podršku sada nekoliko stotina igrača i igračica. Radimo na sistematizaciji svega. Upravo je jedan od razloga taj da se proširi broj tenisera i teniserki koji mogu da žive od ovog sporta. Malo ljudi zna o tome. Svi pričaju o nagradnim fondovima nas igrača iz vrha, a niko o tome da 150-200 igrača može da živi od ovog sporta. A ovo je treći najglobalniji i najpopularniji sport na svetu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija