• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.03.2022

11:11

STOTINE MILIONA DOLARA, TO JE NOVAKOVO BOGATSTVO! Evo koliko je "težak"! Neće ga potresti napuštanje sponzora!

Reuters

Tenis

STOTINE MILIONA DOLARA, TO JE NOVAKOVO BOGATSTVO! Evo koliko je "težak"! Neće ga potresti napuštanje sponzora!

Podeli vest

Novak Đoković je ostao bez velikog sponzora, ali neće to potresti jednog od najboljih u istoriji ikada koji je u karijeri do sada zaradio preko 200 miliona dolara

Srpski teniser je u karijeri zaradio prihodovao 154.833.296 dolara i po tome je najplaćeniji svih vremena u ovom sportu. A ovo je inače zarada samo od turnira.

Novak ostao bez sponzora

Francuski automobilski gigant "Pežo", odlučio je da ne produži saradnju sa Novakom koja traje od 2014. godine. Prvi je u ovu informaciju objavio španski "El Espanjol" koji tvrdi da je prisustvovao sastanku na kom se medijima obratio Karlos Tavares, direktor "Stellantis Group", i koji je najavio da će Pežo prestati da sponzoriše tenisera. Čak je, navodno, Tavares i direktno rekao.

- Ne, nećemo nastaviti da sponzorišemo Đokovića - rekao je Tavares.

Francuska kompanija je od 2014. godine sponzor našeg asa, a pre dve godine su predstavili i globalni plan po kom je Đoković u glavnoj ulozi. Nije naveden razlog raskida saradnje, mnogi spekulišu da je na Francuze uticala činjenica da Novak neće da se vakciniše, pa je zbog toga pitanje na kojim turnira će igrati tokom sezone. Takođe, spekuliše se i da se radi samo o poslovom potezu Francuza, koji navodno zbog gubitaka poslednjih godina, ne mogu da priušte Novaka Đokovića.

Foto: Tanjug

 



Ali, lako će Nole bez njih!

Mnogi ugovori su poslovna tajna i povremeno izađu u javnost, a "Celebritynetworth" navodi da je Novak "težak“ oko 220.000.000 dolara, iako je ta suma sigurno veća uz brojna sponzorstva za koja podaci nisu došli do javnosti.

Potpisao je sa Lakostom saradnju 2017. godine. Radilo se o sumi od 9.5 miliona evra, a novi ugovor je težak oko 40.000.000 evra za četiri naredne godine.

Što se tiče saradnje sa kompanijom "Head“ koja proizvodi rekete, tennisfansite.com navodi da Novak koristi ovu opremu uz devet miliona dolara godišnje. Sa  ovom kompanijom počeo je da sarađuje posle reketa "Wilson“. Zanimljivo je da Novak koristi posebne dizajnirani reket "pro stock Head PT113B1“. Da, ovaj reket ne možete da kupite. 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Sa kompanijom Seiko Novak sarađuje od 2014. godine, čak je japanska kompanija napravila i limitiranu seriju satova „Astron Novak Djokovic Limited Edition SSE174“, a ovaj sat vredi oko 2.500 dolara. "Asics“ je sa Đokovićem od 2018. godine, a prihod je 4.000.000 dolara na godišnjem nivou. Od 2015. sarađuje sa australijskim vinskim brendom što mu donosi dva miliona dolara godišnje. Od 2021. godine Novak sarađuje sa Hublotom, švajcarski proizvođač luksuznih satova, koji sarađije sa Mbapeom, Peleom...

- Između juna 2017. i juna 2018. Novak je zaradio 24 miliona dolara od turnira i sponzora. Između juna 2018. i juna 2019. zaradio je ogromnih 50 miliona dolara. Između juna 2019. i juna 2020. zaradio je 45 miliona dolara. Kada je Novak osvojio Vimbldon u julu 2019. godine, njegova ukupna zarada u karijeri dostigla je 133 miliona dolara, čime je oboren prethodni rekord koji je držao čovek kojeg je pobedio, Rodžer Federer, koji je zaradio 124 miliona dolara do tog trenutka - navodi "Celebritynetworth".

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
samo ja

pre 2 godine

Kako ono kazu Onaj koji je bogat najvise se plasi siromastva Ne moze da shvati koliko je potrebno za zivot Koliko god bilo veliko bogastvo uvjek je malo Nikad dosta Pogodilo ga je vise nego sto priznaje

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija